G4Media.ro

VIDEO Prima căruță și prima mașină confiscate în Brăila pentru transportul ilegal…

VIDEO Prima căruță și prima mașină confiscate în Brăila pentru transportul ilegal al gunoiului

Autoritățile locale din Brăila au confiscat în premieră mijloace de transport cu care localnicii transportă și aruncă ilegal gunoiul pe domeniul public. E vorba despre o căruță și o mașină, potrivit primarului municipiului, Marian Dragomir.

Pe lângă faptul că și-au pierdut mijloacele de transport, proprietarii au și fost amendați cu câte 30.000 de lei.

Primarul Brăilei anunțase la începutul săptămânii că va începe confiscarea mașinilor și căruțelor care aruncă gunoiul pe domeniul public, după ce orașul a fost îngropat în deșeuri, spre disperarea localnicilor.

Acţiunea a fost organizată de Garda de Mediu, cu sprijinul Poliţiei Locale şi Primăriei Brăila.

„Ne-am săturat să strângem după ei! 30 de ani primăria a adunat gunoiul de pe domeniul public, ei au depozitat la loc. 30 de ani mass-media, instituţiile publice şi ONG-urile au încercat să facă educaţie. Ei au continuat să arunce, noi să strângem. Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute şi veniturile vor intra la bugetul naţional (nu la cel local, dar nu acest lucru contează), iar căruţele vor fi distruse”, a scris primarul Dragomir pe contul său de socializare.

”În filmare se vede clar cum de la violență, făptașii trec la rugaminți. Nu ne mai impresionează nimic. Nu mai aruncați gunoi ca să vă păstrați mașina sau căruța. Gata, ajunge. Dacă vrem un oraș curat trebuie să luăm atitudine. Dacă cumva credeți că acești indivizi au aruncat acum prima dată gunoiul pe câmp, nu este asa: pe 05.02.2021 au mai fost prinși și amendați cu 1.000 de lei fiecare. Acum vor avea ce povesti la cei ca ei. Dacă cumva credeți că nu vor plăti amenzile, nu este așa. Vor fi executați silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau dați în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri) pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunității. Nu mai scapă niciodată”, a mai spus Dragomir.

Primarul a anunțat că pe lângă cele 360 de camere de supraveghere din oraș vor mai fi instalate în acest an încă 200.

Foto: Captură Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Very nice! Românistan is greatest country in world!

 2. excelent, de acord. sunati la salubritate si platiti pentru evacuarea gunoiului din constructii. da, stiu, costa. dar nu e normal sa arunci gunoiul cu caruta sau basculantele pe marginea drumului.
  la cat mai multe carute si masini confiscate!

  • In sfârșit !Mafia PSD din alte orașe când se apuca să facă și ei așa ?Sa facă ceva și pt tara și cetățeni ,nu doar pt jegoșii de-i votează ?Ex Pitești ,oras și judet roșu aproape integral….

 3. Grozav, imi iau caruta.

  • Pai ti o confisca si pe aia n auzi? 😁😁😁

  • Omule, dacă ești unul, pune-ți un nume adevărat și nu mai judeca pe alții !

 4. Greu de disciplinizat romanii.Greu…constiinta si bunul simt aproape a disparut!

 5. Hai sa vedem cât ține minunea asta.

 6. E bine că vreți să curățați orașul de gunoaie,dar cum ar fi să curățați orașul și de câinii fără stăpân care hălăduiesc nestingheriți in zona gării! Aceasta e prima dovada de necivilizatie într-un oraș !

 7. Orice minune tine trei zile!
  Mai trebuie angajat un bugetar sa nunere caii, unul la căruțe!
  Si mâncare la cal mai da cineva?

 8. Mda,lege data din 2008,aplicata pentru prima oară în 2021…Până acum ce au păzit autoritățile???