G4Media.ro

VIDEO Prigojin acuză militari ruși că au tras asupra trupelor sale /…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

VIDEO Prigojin acuză militari ruși că au tras asupra trupelor sale / Mercenarii Wagner au luat prizonier un locotenent-colonel rus

Evgheni Prigojin, liderul Grupului Wagner, a declarat că mercenarii săi au fost atacați de armata rusă în luna mai. El a distribuit pe canalul său Telegram chiar și un interogatoriu al unui locotenent-colonel rus capturat, scrie Pravda.

Prigojin susține că în data de 17 mai militari ruși au tras asupra mercenarilor săi, care încercau să îndepărteze minele de pe un drum.

  • „Am găsit mine terestre sub forma unor cantități mari de încărcături explozive, mine antitanc și obuze de artilerie ghidate, care fuseseră aduse pe pozițiile Ministerului Apărării (adică armata regulată – n.r.).
  • După o inspecție preliminară, grupul a început să îndepărteze minele, dar a fost nevoit să oprească activitatea deoarece a fost supus la focuri de armă de calibru mic de pe pozițiile Ministerului Apărării din apropierea Semihiria.”

Prigojin a afirmat că atacul a distrus un camion Ural aparținând mercenarilor. Se pare că niciun mercenar nu ar fi fost rănit. Prigojin a declarat că mercenarii săi l-au capturat pe comandantul militarilor ruși, un ofițer care era beat.

Militanții au postat, de asemenea, o înregistrare video cu locotenent-colonelul Roman Venevitin, care se prezintă ca fiind comandantul Brigăzii 72 și susține că a deschis focul asupra mercenarilor din animozitate personală. De asemenea, el recunoaște că era beat.

Jurnalistul Bellingcat Christo Grozev a confirmat că Venevitin este într-adevăr un ofițer militar rus, un locotenent-colonel.

Prigojin a declarat pe 2 iunie că reprezentanți ai Ministerului rus al Apărării au amplasat mine antitanc și alte dispozitive explozive de-a lungul rutelor folosite de forțele lui pentru a se retrage din Bahmut. Potrivit acestuia, minele au fost plasate în zone din spate, unde nu a existat nicio activitate din partea Ucrainei și, prin urmare, Ministerul Apărării a intenționat, probabil, să ofere grupului Wagner o „biciuire publică”.


 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...