G4Media.ro

VIDEO Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită…

Foto: Militari francezi - sursa Ministerul Apărării

VIDEO Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită trupe în România în cadrul misiunilor NATO

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri că Franța va trimite trupe în România în cadrul operațiunilor NATO pentru asigurarea securității statelor din estul alianței. Este un anunț major în plină criză de securitate pe flancul estic al NATO.

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni  de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez.

Anunțul președintelui francez, făcut într-un discurs-fluviu în fața militarilor din Haguenau (Alsacia), vine într-un moment de maximă tensiune în estul Europei, unde Rusia a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina. Kremlinul a cerut în mod formal statelor membre NATO să își retragă trupele din țările membre aflate în est, țări printre care se numără și România.

Vezi mai jos, de la min. 9.40, anunțul președintelui Macron:

Eurodeputata franceză Natalie Loiseau, fost ministru al Afacerilor Europene, a anunțat la rândul său că președintele Emmanuel Macron a exprimat disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România. ”Franța, solidară cu statele europene îngrijorate pentru propria lor securitate”, a scris Natalie Loiseau pe Twitter.

Bucureștiul a cerut încă din 2014, de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, ca aliații săi din NATO să trimită trupe militare care să descurajeze orice intenție a Rusiei. (Foto: Militari francezi – sursa Ministerul Apărării)

Postarea integrală a lui Natalie Loiseau:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

 1. Bine ca vedem cine semneaza articolele care dau pupi Macronului.

  • Dar cine semnează comentariile de propaganda anti UE vedem?

  • Am ajuns in punctul in care nici nu mai citesc articolele, doar urmaresc postarile lui draggy.
   Probabil ca este proaspat pensionar si se plictiseste singur acasa. Mai draggy de ce nu te angajezi part time?

  • Esti si tu in categoria pupacilor Ciolos-Macron-USR???

   Nu suntem in alianta cu Franta in NATO? Un gest de normalitate trebuie aplaudat cu urlale de pupacii ca tine, lingaii Macronului.

   „comentarii de propaganda anti UE”, cata demență, bro!!!

  • Mulțumesc dl. Maximilian, când o să-mi deschid fan club, pe dvs va fac membru de onoare. Dar acum sincer, ce va deranjează de fapt, că scriu sau mai degrabă ce scriu? Ca văd că pe alții nu-i sfătuiți să-si ia job, de ce, redeți că au deja? Sau cum ziceți, să folosesc mai multe nume ca să pară ca sunt mai multi, cum fac unii?

 2. Vin astia aici la regulat pe gratis la siliconatele si caucioacele noastre.
  Altfel, vitejii militauri francezi sunt foarte dibaci la dat cu fuga cand vor simti miros de ciubote de mujici de la rasarit!

  • Așa va plac legendele cu soldatul sovietic care sta 7 zile sub apa cu țigara aprinsă, ce nu s-au văzut.

  • Draggy, îți lipsește o doagă, amice. Ai ajuns lingăul site-ului, l-ai depășit inclusiv pe Gunoiul de Putin. Bravo!

  • Bună asta! Dvs faceți propaganda continuă de pe zeci de nickname împotriva UE, NATO, democrație liberală, capitalism și vorbiți de alții. Dintre lingăii propagandiști, dvs personal sunteți oricum unul dintre cei mai grețoși, se simte de la o poștă din comentariile pe care le faceți. Dar să-mi spuneți că-mi lipsește mie o doagă pentru că l-am ironizat pe tovarășul dvs cu silicoanele, dânsului cate credeți că îi lipsesc? Sau sunteți tot dvs și ați scris de pe alt nickname, să păreți un grup de patrioți indignați, cum se procedează la disimulare? De aceea v-ați ofuscat? Oricum, dintre noi, dvs aveți de pierdut indiferent cate doage ne lipsesc fiecăruia, nu eu, pentru că dvs sunteți cei care aveți de făcut propaganda și trebuie să fiți convingători, nu eu.

  • Las” ca le iei tu mălaiul!

  • Și va e ciuda sau ce? Daca și unul care scrie in felul în care fac eu ia mălaiul , înseamnă că ați trăit degeaba, habar n-aveti ce e in jurul dvs. Cine se pricepe știe, sunt convins sau face pe neștiutorul pe principiul hotul strigă hoții.

 3. Mine plec in Donbas . La lupta .

 4. Acum înteleg planul diabolic al NATO. Îi trimite la înaintare cu declarații pe toți papagalii ăștia ca Biden, Macron și Blinken, in așa fel încât rușilor să li se facă milă.

  • Ce tare asta! Să știți că și eu cred al fel, că de milă o să renunțe la tot ce au cerut ,ca să nu piardă încă și ce mai au de pierdut. Asta a fost și strategia pentru circul pe care îl fac.

  • Cam cate nucleare ne luam doar noi romanii daca inainteaza cineva spre Moscova? Vorbiti unii din filme sf dar nu ati luptat nici cat Ciuca.

  • In primul rand, nimeni nu înaintează spre Moscova, pentru că nimeni nu vrea acolo. Sper că nu v-ați referit că înaintăm spre Moscova pentru că mergem de la București la Constanța. In al doilea rând, dacă noi ne-am luat nucleare, Moscova e scrum, la fel toată planeta, așa că nici nu are rost sa discutăm

 5. Niște oameni de calitate care să conducă țara asta nu trimite? Sunt buni și soldații dar ar fi mai buni niște conducători de calitate

 6. Depinde care ajung primii, rusii sunt mai practici si mult mai aproape de obiectiv.

 7. În problema Ucrainei, veriga slabă e Germania, care a declarat că nu îi va livra arme și că o dă cotită cu autorizarea NS2. Invitație pentru Rusia. Germania spune, cu alte cuvinte, că are destule colonii în Est, acum vrea gaz mult și ieftin.

  • O părere de doi bani, a unui propagandist care vede colonii peste tot. Asta e unul dintre clișeele propagandei anti occidentale. Daca era cum spuneți, Germania nu le închidea robinetul rușilor.

 8. HAI ROMÂNIA, BRAVO MACRON, CRED CĂ O SĂ ÎNVEȚI SĂ VB RUSEȘTE MESOUR MACRON.

 9. Sunt bune si alegerile la ceva te mai trezește din somn.

 10. Să stea mai bine la el acasă, să-i apere baba. Proști am fost și cu UE, dar și cu NATO, să vină toți să se bată la noi.

  • In cazul in care nu ai observat Putin este cel care vrea sa cotropeasca alte state cu forta.
   NATO isi apara aliatii.

 11. Armata franceza a fost data afara de conducerea din Mali,ca nu reuseau sa ii combata pe teroristi…si apoi iau chemat pe rusi sa ii rezolve pe teroristi….

 12. Tema falsa, Rusia nu va ataca nicio tara NATO.Nu poate duce in razboi cu blocul NATO.Declaratiile si manevrele sunt facute doar pentru a atenua impactul realipirii zonelor rusesti la Rusia.Vom fi vecini cu Rusia, iar ulterior, pe acest fond, Ucraina ori se va integra pe viitor in UE, ori va fi federalizata si se va integra pe bucati in UE.Noi speram ca Bucovina sa se uneasca cu Romania.Insa, R.Moldova va avea o problema majora:Gagauzia pro rusa, care se va invenina cu Rusia, dar si Transnistria…

 13. Trimiteți toți trupele in România, că le întreținem noi !

 14. Draggy…tu ai făcut armata sa vorbești despre ce inseamna un război?????

 15. Au venit soldați francezi în România neinvitați. Chiar așa a ajuns țara, maidan public international, vine cine vrea când vrea?

 16. Deci în timp ce Ungaria declara că în acest conflict este de partea Rusiei, noi ne aflam din nou de partea falsă a alianței…
  Vom fi, din nou, abandonați și predați că moneda de schimb Rusiei.
  Ce înseamnă asta pentru Transilvania?!