G4Media.ro

VIDEO Preşedintele AFM, după eşecul lansării Programului Casa Verde Fotovoltaice: ”Am greşit,…

Sursa foto: Captură video / Facebook Fülöp Lóránd

VIDEO Preşedintele AFM, după eşecul lansării Programului Casa Verde Fotovoltaice: ”Am greşit, şi îmi asum!” / ”Încercăm să identificăm soluții rapide”

UPDATE ora 11.45

Fondului pentru Mediu anunță că se caută soluții rapide, astfel încât românii care au depus cereri până în 22 decembrie să intra în programul Casa Verde Fotovoltaice pe anul 2022.

”Vă asigurăm că încercăm să identificăm soluții rapide și eficiente în vederea soluționării modalității de înscriere a persoanelor fizice, inclusiv prin luarea în calcul a unor centralizatoare cuprinzând persoanele fizice care au întreprins demersuri conform Ghidului de finanțare, până la data de 22 decembrie.

De asemenea, analizăm o modalitate de a permite încărcarea, în cursul lunii ianuarie, a tuturor documentațiilor depuse la instalatori până la data de 22 decembrie, printr-o procedură care va fi comunicată ulterior”, transmite instituția.

Articolul inițial:

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) Fülöp Lóránd d afirmă, după eşecul de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, că problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia sa, informează News.ro. ”Totuşi… ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, adaugă el.

”Problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia mea… Până la urmă 6 preşedinţi s-au schimbat în 2 ani, dar tot restul a rămas la fel: aplicaţia, angajaţii, contractele, etc. Totuşi… ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, a scris Fülöp Lóránd pe contul său de Facebook, postarea fiind distribuită joi dimineaţă şi pe pagina oficială a instituţiei.

El a mai spus că joi va fi anunţată şi soluţia gândită.

Înscrierea în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice a început, miercuri, la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, procedura fiind suspendată.

După noi intervenţii la sistem şi o nouă simulare, aplicaţia a fost relansată la ora 16.00 şi întreruptă după o oră.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, miercuri seară, că modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. ”Nu există nicio scuză”, a transmis ministrul, precizând că a dispus un control la AFM.

”Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis miercuri seară preşedintele AFM, Fülöp Lóránd.

Acesta a precizat că se iau măsuri ca ”eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”.

Sursa foto: Captură video / Facebook Fülöp Lóránd

Citește și:

Programul Casa Verde Fotovoltaice, oprit pe termen nedefinit. Ministerul Mediului anunță că nu poate repara platforma informatică

Tanczos Barna: Modul în care a fost lansat programul „Casa Verde Fotovoltaice” este inacceptabil. Nu există nicio scuză pentru felul impardonabil în care au s-au derulat lucrurile

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cum sa fie un buget de 100 de milioane de lei? În aceasta sesiune bugetul e de câteva sute de mii de lei, cum de ei se lauda au atâtea milioane. Eu am cont, pentru fiecare categorie sunt maxim 50 de beneficiari.

  • Într-adevăr, cel puțin așa reiese de pe saitul oficial. Pentru etapa cu laptopuri/tablete, spre exemplu, suma alocată este de 10 000 de lei, ceea ce înseamnă 20 de vouchere a 500 lei.

  • Am făcut un comentariu care (încă) nu a apărut, însă vreau să-l rectific în eventualitatea că va apărea: Pe saitul oficial sumele sunt trecute în mii de lei, a.î. suma totală alocată este de 50.000 mii de lei, deci 50.000.000.

 2. In mod neinspirat sunt prezentate in imagine televizoare. Acestea nu mai fac parte din program.

 3. Oare cum explica domnul Preşedinte AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu,
  că românii trebuie sa lase totul balta și sa se aseze la coada la Click in momentul in care se da drumul la oferte?
  Nu s-a putut organiza asa cum e normal o Tombolă….

  Evident, vina e a celor din IT ca accepta asa ceva. Pentru bani, evident. Sinpentru sefi. Nu pentru ceea ce e corect.