G4Media.ro

VIDEO Portul Odesa a fost lovit de drone kamikaze iraniene Shahed-136, anunță…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Одесская исти́рия

VIDEO Portul Odesa a fost lovit de drone kamikaze iraniene Shahed-136, anunță armata ucraineană

Armata ucraineană a declarat că drone de atac de fabricație iraniană au fost folosite pentru a lovi portul Odesa, principala piață de desfacere pentru exportul de cereale ucrainene în cadrul unui acord încheiat în iulie, relatează CNN.

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a declarat pe Telegram că „Odesa a fost atacată de drone kamikaze dinspre mare”.

Oficialii americani au declarat anterior că Rusia a cumpărat drone de fabricație iraniană.

Armata a declarat că „două drone au distrus clădirea administrativă din zona portuară, serviciile de salvare sting un incendiu”. Cel puțin un civil a fost ucis.

O dronă Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării de către forțele de apărare aeriană, potrivit armatei.

Statele Unite au evaluat că Rusia se află în posesia unor drone iraniene capabile de armament pe care probabil le vor desfășura pe câmpul de luptă din Ucraina.

Agenții ruși au început să se antreneze pe drone în Iran la sfârșitul lunii iulie. Rusia a cumpărat și transferat apoi dronele din seria Mohajer-6 și Shahed – Shahed-129 și Shahed-191- în Rusia, potrivit oficialilor americani.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. 🤣😂🤣😂🤣😂😂😂😂🤣😂🤣🤣🤣

  2. 🤣🤣🤣🤣 mi-a „făcut ziua” acest articol, nu mai pot de ras… ca unul care a facut studentia in camine insalubre, pe oncriza economica si o inflatie incredibile la final de anii ’90 si inceput de 2000 mi se pare atat de amuzant ce citesc aicii :)) auzi, tu ce trucuri are el, ca sa exonomiseasca bani: sa mearga cu stb-ul in loc de uber 🤣🤣🤣🤣🤣 hahahahahahahahahahaha

  3. Clădirea adminustrativă era sediul statului major al forțelor navale ucrainene.