G4Media.ro

VIDEO Patru migranţi în pericol de înec, salvaţi de poliţiştii de frontieră…

VIDEO Patru migranţi în pericol de înec, salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au salvat de la înec patru migranţi care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile şi a doi colaci din plastic.

Potrivit unui comunicat al IGPF, sâmbătă, în jurul orei 19,30, echipajul unei ambarcaţiuni de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcţia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane şi alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceştia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec.

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deşi condiţiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică).

Grupul de persoane, format din patru adulţi, a fost adus în siguranţă la mal şi condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii şi a celor doi colaci din plastic.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter