G4Media.ro

VIDEO Patriarhul Daniel și Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aplaudat…

sursa foto: Captură video

VIDEO Patriarhul Daniel și Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aplaudat un discurs de tip AUR: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”

La Congresul studențesc de la Putna, din 16 august, s-au adunat zeci de tineri și preoți, invitați speciali fiind Patriarhul Daniel, dar și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Discursurile religioase și naționaliste rostite în cadrul evenimentului au culminat cu mesajul rostit de istoricul Silvian Emanuel Man, președintele de onoare al Ligii Studenților Iași (foto jos).

Cu un discurs de tipul celor rostite de reprezentanții AUR, Silvian Emanuel Man a fost aplaudat cu mult zel de Ioan Aurel Pop, precum și de patriarh.

Silvian Emanuel Man le-a transmis tinerilor prezenți la eveniment că „înaintașii noștri, în vremuri de prigoană, erau mai liberi decât mulți din zilele noastre” și i-a îndemnat: „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”.

În aceeași manieră, el a contiuan afirmând că deși țara nu se mai află sub imperiul austro-ungar, „nu mai aparține”.

Parte din discursul rostiti de Silvian Emanuel Man

„(…) În 1992, după ce studenții au mers pe jos de la Chișinău la București ducând pe urmeri Crucea Basarabiei în Drumul Crucii, părintele Dumitru Stăniloae le-a cerut acelor tineri să fie deasupra celor din interbelic – adică deasupra celor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam. Acest îndemn trebuie să ne cutremure și să ne facă să realizăm ce sarcină înaltă are de purtat generația noastră. Dacă celor din 1871 le-a revenit ca misiune doar realizarea unității de neam, a României Mari, și punerea temeliei unei generații de intelectuali de elită care să conducă și să rânduiască instiuțiile fundamentale ale națiunii și ale statului nostru, acum avem mult mai multe de înfăptuit de către predecesorii noștri.

Astăzi nu este doar pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, ci și o zi în care ne aducem aminte de creștinii care sunt persecutați în această lume, fie de regimuri tiranice prin pedepse demne de actele martirice, fie de regimuri așa-zis democratice, care îi marginalizează din școli, din universități, de la locul de muncă, eliminându-i sistematic din viața publică pe cei care nu se aliniază corectitudinii politice și așa-zisei culturi a anulării.

Nu mai facem această manifestație în Imperiul Austro-Ungar ca să ne fie frică să spunem lucrurilor pe nume, ci în țara noastră, dar care, din păcate, astăzi nu ne mai aparține.

Aici, între noi, ne este ușor să ne mărturisim unii altora credința noastră, dar când vom pleca de aici, vom avea fiecare dintre noi curajul ca pentru idealurile noastre să fim luați în râs, să fim batjocoriți și marginalizați? Sau să ne batem pentru ele cu riscul de a-i supăra pe mai marii zilei din țară și de peste hotare, călcând abia atunci cu adevărat pe urmele celor de la 1871?

Publicitate electorală

(…) Căci chiar și în vremuri de cenzură, când aveai voie să vorbești doar cu voie de la stăpânire, sau în vremuri de mari prigoană, înaintașii noștri, chiar închiși și bătuți fiind pentru convingerile lor, erau mai liberi decât suntem noi astăzi.

Să ne luăm fiecare libertatea și demnitatea înapoi, ca să putem să ne luăm cu adevărat țara înapoi.

Istoria este scrisă de cei curajoși, care scot sabia ca să separe grâul de neghină, oile de capre, și care nu au frica că vor muri de sabie, că chiar Hristos a spus că nu a venit să aducă pace, ci sabie.

Să ne războim, așadar, cu lenea, confortul și comodidatea din noi, căci eroii nu stau în case, dar să ne războium și cu ignoranța și cu neștiința, căci vorba lui Eminescu, mulți lucrează, dar puțini gândesc.

Îi așteptăm pe toți cei care doresc că contribuie în mod concret la înfăptuirea idealului național alturi de noi și la apărarea civilizației noastre, în toamnă, la Iași, unde vom organiza un vertiabil Congres Studențesc, cum am mai și organizat, de altfel în trecut, asemenea congreselor de odinioară”.

https://www.youtube.com/watch?v=B1a389688Jk&t=25s

Sursa foto: captura

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

98 comentarii

 1. Articol de executie al presei libere si independente

  • Exact, astia sunt mai rau decat Scînteia.

  • Exista „discurs de tipul celor de la AUR”… wtf…
   Oricine poa’ sa fie dac liber in simt si-n gandire

  • Discurs indentic cu al legionarilor interbelici.
   Naționalism grețos, tras la indigo din cel hunguresc.
   Dacă așa arată generatia viitoare, România va mai avea o generație pierdută.

  • Cum poate un român cu creierul spălat să acuze un tânăr care arde pentru țară lui. Numai un kaghebist acuză și etichetează:aur,legionar,PRM. Majoritatea gândește ca acest tânăr. Majoritatea țării s-a săturat de mincinoșii străini care ne-au invrajbit. Bine zicea Țuțea : unde se culcă vaca bolsevica nu mai crește iarba 300 de ani.

  • Adevărat!

 2. Pop sa își ceara scuze pentru episodul Paulescu și apoi sa demisioneze.

  • judecam un mare om de stiinta dupa declaratii sau dupa realizarile lui stiintifice?….mie imi pare rau ca presedintele Academiei Romane a pornit pe calea corectitudinii politice….Cum ar fi sa-l judecam pe Einstein dupa contributia la bomba de la Hiroshima si nu dupa teoria relativitatii?….si exemple sunt cu miile….chiar azi, o doamna a declarat ca acum 56 de ani a fost violata de marele Bob Dylan….no comment

  • @ gogu

   Paulescu a murit in 1931. Ce crime impotriva umanitatii a facut ?!

   Werner von Braun ( nazist ) are statuie la NASA.

  • Pe antinaționali ii deranjează adevărul!

  • Au sărit toți trădătorii și slugile lor în sus că vezi doamne discurs naționalist ,legionar,nu mai ai voie să îți iubești țară și neamul că imediat ești pus la zid de către vânduți,este bine sa fim călcați în picioare și batjocoriți de toți alogenii.In toată istoria am avut comportament de nevertebrate,pe cei care ne-au arătat calea i-am trădat și ucis,oamenii nu înțeleg că iubirea de patrie și de aproapele este singura cale sa ne salvăm,sa nu ne mai amăgim că străinul ne vrea binele,numai prin educație și prin noi înșine putem evolua.Din păcate sunt multe cozi de topor care vor robia pentru noi și huzur pentru ei.

 3. Mai multi romani voteaza cu AUR, decat cu USR. Romanii isi merita soarta.

  • Tot ce e posibil…toate partidele au ignorat fratiile ortodoxe, organizate in jurul marilor manastiri….sunt cei din ASCOR, varianta anilor 90, cei care mergeau in pelerinajul de la Taize…au crescut, au copii, unii nepoti…Claudiu Tarziu a stiut sa-i valorifice….oamenii aia nu votau…dar in 2020 au venit toti la vot….de la nebunia cu anularea Pastelui 2020, la interzicerea pelerinajului la Sf Paraschiva sau Sf Andrei….popii au intraat in joc, cine nu a inteles mesajul patriarhului din 25 oct. 2020, a pierdut alegerile….sa revenim la copii astia, de la Putna…vor revolutiona AUR….vor ramane putini acolo, din actualii membri…Aur va deveni un partid crestin democrat autentic….Patriarhul si Presedintele Academiei i-a onorat cu prezenta?..asta inseamna mult….din actualii lideri Aur, Andrusceac, fondator USR, nu uitati asta…si Claudiu Tarziu vor mai fi in frunte, …Simion va fi trimis langa Sosoaca, e vorba de o orientare europeana, progresista..o mai ascunde un pic, dar nu stim cat…..ca o curiozitate, cea mai mare fratie ortodoxa are 60 de mii de membri….cu totii, in tara si diaspora sunt peste 500 de mii, dar adaugati si clerul…pe baza asta a intrat Aur in parlament..in sondaje, erau in marja de eroare….acum au 15%…dar sunt votanti obisnuiti…dupa transformarea in partid crestin democrat, vorbim de 25%

  • Foarte pertinentă intervenție!
   Și din păcate, tind sa îți dau dreptate!
   Problema lor este ” capii”!
   Dar vor apărea la momentul și capii!
   Din păcate va fi târziu pentru norodul manipulat!
   Capii, inclusiv soborul și „academia română” , că dpmdvd decât între ghilimele se pretează, vor fi fost demult înghițiți de către marele urs.
   Precum eu am viziunile mele, desigur și tu poți vedea propria ” orânduire mondială”!
   Adevărul este că suntem manipulați la maxim?
   Fapt care naște zanzanie!

  • Românii nu au uitat totalitarismul, de aceea resping ideea vaccinării obligatorii susținute de „progresistii” de la usr+ și de aceea sărăntocii abia mai trec de 10%

  • @ dragos…E o mare asemanare intre ce vor propune copii astia, in 2024, plus mentorii lor si ce era USB, in 2015, ce era USR-ul romantic, pana la momentul referendumului ala cu familia traditionala….tinerii sub 25 de ani, asta in 2024, vor merge alaturi de ei…si 50% din votantii din Diaspora…stiu bine ce era in USR, pe Andrusceac il consider inca prieten….si nu e singurul fost userist in Aur…,Nicusor, in naivitatea lui, a primit multi indivizi, in special cei din guvernul tehnocrat, au venit si ciudatei de tipul Bulai….nu a fost o verificare, USR nu avea o ideologie, cum nu are nici AUR…Referendumul a dus la eliminarea multor fondatori, inclusiv a lui Nicusor…nu a fost ok, pentru un partid tanar, sa te pozitionezi pe o nisa periculoasa, cand 70% din populatie e crestin ortodoxa….ai limitat bazinul electoral, de cand cu fuziunea cu Plus, orientarea progresista, de tip Macron e evidenta, asta ii va duce jos de tot…multi analisti politici cred ca AUR a luat electorat de la Psd si PNL…gresit, poate in alba si Bihor au luat ceva de la Pnl, in rest, sunt votanti noi,….. ai celorlalti, au stat acasa,….. singurul partid vaduvit de electorat a fost PMP, in diaspora

  • Gunoiere, USR+ își merită soarta.

  • E vorba de un monolog, tinerii de carieră se feresc de istoria patriei. Amuzant că tabăra cealaltă n-a organizat nimica pentru evocarea acestui Congres, care a cauzat Marea Unire de la 1918, persiflată de eseistica istorică mai nouă. Nici bicentenarul revoluţiei lui Tudor Vladimirescu de la 1821 n-a fost luat în serios, deşi a terminat domniile fanariote, lucru important atunci, nu şi azi, când Muzeul de istorie stă în reparaţii din 2002, iar elitele Capitalei trec pe lângă el.

  • Zău?… I-auzi!…

 4. Au apludat din reflex, căldura le-a jucat feste și s-au crezut la al XIII lea Congres…

 5. Ta li ba ni de Romania.

  • Atenție la sensul folosit!!!
   In pashtun, înseamnă ” student”, ” cercetător”!
   De fapt asta doreai să evidențiezi…
   Pană la radicalism, decât un pas…
   Asigurat de către o ” Românie normală”!
   Nici nu are habar ce face!! Și mă refer la inițiatorul proiectului.
   No comm….
   Vom fi conduși de către popi și arhangheli!
   Plus ” talibani” în sensul propriu al termenului!!! Genul IAP! Mare ” pashtun” cercetător de la Cluuuj!
   Stai să vezi.
   Dacă nu ai plecat, demult….

  • Comparație de prost.
   Tu numai pe pielea ta ai înțelege ce înseamnă talibanii…pentru puțin timp însă!

 6. Nu mai cezurati!!!!!!!!!!!

 7. Fiecare țară are Talibanii ei.

  • Asta mi-a venit si mie in minte citind articolul si vazand poza. mullah Daniel cu un trepadus de ocazie

 8. Mvai dar sensbila mai e redactia. Bine ca sunt permise comentarii cu p***, c****, g****. V-a apucat corectitudinea deodata.

 9. Extrema dreapta s-a organizat, are sustintori in institutiile romanesti, asa ca e tot ceea ce lipsea Romaniei in astfel de vremuri tulburi. Ironia sortii e ca se organizeaza cu bani de la noi, directionati de extremistii cu putere de decizie. BOR e in politica mai mult ca oricand, iar Iohannis tocmai ce l-a decorat pe Daniel, legitimandu-i influenta.

  • Extrema dreapta????Pai, putina istorie stii?

  • Seb, unde incadrezi afirmația asta?

   „Istoria este scrisă de cei curajoși, care scot sabia ca să separe grâul de neghină, oile de capre, și care nu au frica că vor muri de sabie”

   Că pare preluată direct din discursul legionar. Și situația a fost belita de fiecare dată când au venit unii sa curate neamul și tara cu sabia și crucea în mână.

   Și da, vorbim de extremă dreapta în cazul asta.

  • Ti-am raspuns silicon insa nu stiu cine cenzureaza, dar asta este liberatea de exprimare la g4.

  • Moș Bidon ti-a zis clar aseară ca ei nu lupta pentru tine dacă tu nu lupți. Așa ca mâine du-te și înscrie-te ca rezervist voluntar.

  • Nu te doare ?!

 10. SUA nu face altceva decit sa arate tuturor ce inseamna sa nu iti respecti angajamentele .Afganistan o natiune esuata care nu a respectat intelegerile cu SUA . Vedeti cu totii ce inseamna asta . Atentie doritorilor de talibanism . Oricind, oriunde o pot pati si altii ce se asociaza iliberalismului sau terorismului .Cine face ca mine ca mine sa pateasca asa cum a patit-o acum Afganistanul . Daca aveti putina imaginatie va sfatuiesc sa ba ginditi de doua ori cind va asociati cuvintelor : „Să ne luăm libertatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi” Diferenta dintre bine si rau este doar la pret de citeva clipe . Una este sa guvernezi si alta este sa crezi ca iti iei tara inapoi cind nu stii nici macar ce va sa vina peste tine .

  • Afganistanul e țara care i-au bătut pe cei ce vroiau să o cucerească:Macedoneni,perși ,englezi ,sovietici, americani. Dacă au dus o politică antiamericană America a băgat peste 800 MLD $ în România prietenă cât au băgat?

  • dane ! nu te baga unde nu te pricepi .este peste puterea ta de intelegere

  • Ce mare analist ești…
   Totuși interesele marilor națiuni nu prea țin cont de micii prieteni.
   Interesul unei mari națiuni îl lasă în aer pe micuțul prieten entuziast, dar naiv, mai mult decât încălcarea unei înțelegeri de către cel mic.

 11. Discurs de doi lei, care nici nu merita citit sau ascultat. Baiatul ala are cultura istorica de clasa a IV-a.

 12. Din tot evenimentul, la care au venit tineri români din toată Țara, din Diaspora (inclusiv din America) , atât ați reușit să scrieți? Chiar în halul acesta a ajuns presa din România?

  De ce nu vorbiți de discursul care a câștigat concursul de discursuri, și ați extras un fragment dintr-unul din multele discursuri…

  Celor care citesc acest comentariu: trebuie să avem mare grijă de unde ne luăm informațiile. Presa mainstream (inclusiv G4media) e fie incompetentă, fie are o agendă părtinitoare.

  • Incompetentă nu e… 😉

  • Se împrumută elemente din discursul din SUA unde oricine promovează valori conservatoare și nu glorifică „progresismul” este de extremă dreapta, deci periculos. Este îmbrățișat principiul mult iubit de bolșevici „cine nu este cu noi este împotriva noastră”. Oricum acest site nici măcar nu mai încearcă să păstreze o aparență de imparțialitate în prezentarea știrilor, ci își exprimă de-a dreptul greața față de biserică în special și față de conservatorism în general.

  • O observație foarte pertinentă.
   Și denotă inteligență.

  • Pentru Andrei, dar e valabil și pentru Nick.

 13. nu le-a povestit nimeni astora cum a evoluat romania decind a fost ,, furata ,, ? ei nu stiu pentru ca functiile nu le-a permis sa simta pe pielea lor traiul de dinaintea ue sau este o simpatie mascata fata de moscova

 14. Hei, fiti mai calmi! Baiatul era cuprins de ale tineretii valuri. Intr-adevar, scrierile politice ale lui Eminescu te cam indeamna la asta. Ma rog, a mai citit cate ceva si din Capitanul, e normal la varsta lor. Vor mai creste si ei si isi vor reveni in fire. Si vor intelege ca vorbele cronicarului sunt inca valabile:
  „Nu sunt vremile subt om, ci bietul om subt vremi”.
  Iar Presedintele Academiei ce era sa faca? Sa stea molcom cand toata asistenta si Prea Fericitul s-au ridicat in picioare si au aplaudat? A aplaudat in final, nu la pasajele subliniate in text.

  • E cazul multora care inca cred ca totul li se cuvine . Trezirea

  • Pentru fosti colaboratori ai securitatii ce ne-ar mira aplaudele aduse unuia care numai la prima tinerete nu mai este. Man are peste 30 de ani, a fost abonat ani la rand la banii dati ONGurilor din Iasi, e uns cu toate. Da, bine scria cineva mai sus ca pe langa manastiri este o miscare neo-legionara, xenofoba, antieuropeana, pseudo-nationalista, cand de fapt este pro ruseasca.

  • Copiii încă mai au o patrie…In lumea asta unii indivizi cu scaun doar la fund pot să maimuțăreasca dragostea de patrie, să faca parada de propria personulitate, ascunzand interesele ce le poarta fesele. Luati-o cum vreți, dar nu suport indivizii doba de necarte care se folosesc de marele Eminescu. Mă refer la prorocii fara vlagă, la „putreziciune morale”, la uscaturile ce nu pot fi altoite.

 15. Niste ciumpalaci exaltati care habar n-au pe ce lume sunt. Ce mi-ar place sa-i putem intoarce pe astia putin in timp, fix in vremurile alea cand, zice ciumpalacul, lumea era mai libera decat acum. Ba sa …. tu? Ba tu chiar nu gandesti cand vorbesti? Problema noastra e tocmai ca acum toti prostii au libertate deplina si se vede, fiind si multi, ocupa incet incet tot terenul. E clar ca ni s-a urat cu binele, probabil ca inevitabilul se va produce si vor ajunge iarasi exaltatii astia fara creier la putere, sa mai trecem printr-un dus rece, ca e clar ca ne place!

  • Tu ești la nivelul 2 + 2 fac 4, nu ? Asta apropo de ce ai înțeles din comparația cu libertăți.
   Te-ai târăit ca râma prin vreo amărâtă de școală, ești frustrat și vrei să pari deștept minimalizând niște intelectuali rasați, pentru că nu înțelegi sensul celor spuse de ei.
   Relativizând totul, simți că se relativizează și mediocritatea ta !
   Probabil dacă auzi că Steindhardt și-a găsit fericirea și libertatea în temnița comunistă, o să fii șocat și o să aplici iar stilul tău grosier, lipsit de nuanțe, blamator, superior și autosuficient, caracteristic oamenilor mici și care îți produce o plăcere deloc sănătoasă…
   N-ai tu micuțule cum să jignești asemenea oameni !

 16. Un exemplu care trebuia dat . Natiunile democratice trebuie sa inteleaga ca nu este de gluma si cine inca mai viseaza , la cai verzi pe pereti, sa faca bine sa fie responsabili . Sa incepem cu noi .

 17. 700 de tineri credincioși și iubitori de patrie fac sa tremure chilotii neomarxisti? 🙂

  • dute ba de te culca

  • Si de la tremurat, chiloții lui ,,n,, s-au si umplut cu materie cafenie…
   Măi „n”, bagă-ti repede budigăii in mașina de spălat si fă un duș temeinic !

  • Tot n-am inteles ce e neomarxismul asta. Nici tu, dar asa e cand te uiti toata ziua la Romania TV, iubitorule de patrie.

  • @ Vasilică
   Dacă nu ai înțeles ce e neo-marxismul, pune mana pe carte. Vezi macar ce e cu Școala de la Frankfurt si cu Lungul Marș al lui Gramsci.
   Apoi vezi efectele in SUA de azi.

  • Esti taliban și ești mândru de asta!

 18. Mda! In 1774 apare Bucovina ca si regiune in imperiul austroungar. Inclusiv in ziua de azi este vizibila diferenta intre felul cum arata Bucovina fata de restul Moldovei iar asta ar trebui sa spuna multe pentru spalateii aia pe creier care au mers la Putna. Tinerelul asta ar trebui sa citeasca mai mult si sa vorbeasca mai putin. Boierii din Moldova, la inceputul sec XIX, mergeau din cand in cand , ca sa vada cum canta fanfara austriaca, in parcurile din Cernauti. In Moldova nu se auzeau decat instrumentele turcesti. Odraslele cu bani ale boierilor si popilor de atunci,nu mergeau sa faca studii in tarile romanesti pentru ca nu aveau unde.Mergeau in schimb sa invete la Viena sau mai departe. Din vechi timpuri, domnitorii nostri, sfatuiti de popii de rigoare, faceau biserici si manastiri in loc sa faca scoli. De ce oare? Pana si Creanga nu a putut merge in alte tari la studii pentru ca nu avea bani si…a ramas cu studii la seminar teologic. Este evident ca boierilor si popilor de la acea vreme nu le convenea de austroungari pentru ca au fost lasati fara mosii si fara robi. Odraslele lor, chiar daca erau scolite in Vest, isi vedeau interesul personal . In niciun caz nu era mai bine la Iasi decat la Cernauti astfel incat sa se planga oamenii de rand ca prefera sa fie in Moldova si nu sub papucul habsburgic. Pentru curiosi, recomand cartea Amintiri de Radu Rosetti , autor care a trait in acele vremuri. Ar mai fi si altii dar….macar atat.

  • Woaw, vai! Tztztztz. ”’Impresionant” cum e Bucovina fata de restu Moldovei si” impresionant” cum e Viena fata de restu lumii…fac pe mine de emotie, de fiecare data cum le vad :))))))))))) Si austriecii, niste oameni ”corecti”, alea, alea, sa nu mai vb de unguri :))) mai du te ba si plimba te

  • Să-ți treci la nume Dorel. E mult mai potrivit decât Doru.
   Abia atunci ce ai scris e valid și se potrivește perfect !

 19. Articol și titlu în ton cu vremea, comentarii pe măsură. Sare-n ochi cum se simt obligați unii să reacționeze la orice text sau discurs ce nu corespunde epocii și să bălăcărească autorul. De ce ar vrea cineva să se întoarcă la vremurile în care valoarea unui om de știință sai de cultură e anulată dacă nu e din tabăra care trebuie. I.A. Pop e un profesionist luat ca profesor, mare om de știință luat ca istoric. Înainte de a înjura vă provoc să căutați orice filmare cu el și să vă faceți o părere sinceră, chiar dacă nu înțelegeți despre ce vorbește.

  • Foarte adevărat.
   În democrația dâmbovițeană un analfabet, o nulitate, poate batjocori un titan al culturii, cum este profesorul I.A Pop.

 20. Același discurs,aceleași aplauze, precum în comunism. Se pare că, unora dintre români, le-a intrat totalitarismul în sânge.

 21. Da, se vede clar ca neimarxistilor ca „n” si alti le tremură chilotul in fund, au observat ca usor încep si romanii sa se trezească și daca incep sa se trezească e „haoleoo” de fundul neimarxuistilor progresisti, cand romanii se trezesc, neomarxistii putrezesc…

 22. Aici in Cluj, nu de mult, s-a renovat un club de noapte. Acum stiu unde am mai vazut modelul de pe vesta lui Silvian. Pe vechiul covor al clubului scos la vanzare. Camd imi amintesc unde am mai vazut si freza aia a scumpicului revin.

 23. Imperiul austro-ungar? Sabie? Cum? 103 ani si baiatul asta nu a trecut peste?

 24. Ce curios,tinerelul Man face vorbire numai despre Imperiul Austro-Ungar,despre cel Țarist și apoi sovietic,nimic-nimicuț,niciun sunețel…
  Ăilalți doi,popa Ciobotea și alunecosul I.A.Pop,nicio mirare!Doi admiratori(nu-mi permit mai mult) ai bătrânei Securități,ce să aștepți de la ei?!?

  • Tu ai urmărit tot discursul, sau ai citit doar titlul părtinitor al redacției?mie mi s-a părut ca a vorbit inclusiv despre comunism.imperiul austro ungar a vrut el însuși sa ne calce pe grumaz ,pe când în cazul Rusiei, ea însăși a fost calcata pe cap de ideologia comunista impusa și la noi nu numai comuniști, ci și de corecții ăștia de vestici care ne-au lăsat prin parte prada…

  • Măriuco ești prea mică fato…
   Popa Ciobotea, alunecosul I.A.Pop…
   Când tu ești Măriucă și folosești asemenea limbaj
   ești de-a dreptul ridicolă ! Maria e un nume superb pe care ar trebui să-l meriți !
   Asocieză tu cu securitatea și comuniștii mai bine pe cei care sunt atei, că atei erau și sunt și comuniștii, adică pe cei care nu sunt iubitori de Dumnezeu, de biserică, de credință, de familie tradițională ș.a. de acest fel și lasă-te tu de calificative la adresa unor persoane de cultură enciclopedică !

 25. AUR a fost votat masiv de romanii plecati in strainatate pentru ca au simtit ca tara lor nu le mai apartine. AUR a obtinut in primul an de la infiintare 10% la alegerile parlamentare si in sondajul cel mai recent este peste USR+. Mai criticati mult AUR si in curand va depasi si PNL. Discursul AUR se combate cu masuri si reforme, nu cu insulte si aere de superioritate!

 26. Voi chiar mai credeti in presa independentă?
  Fiecare tabăra are ,presa” ei.

  Cei care nu sunt in nicio tabără,vor doar liniștea de a gandi așa cum vor sunt atacați de toate taberele.

  Naționalismul este considerat acum de neomarxisti si ,, progresiști” o boală.
  Idioți!

  Americanii sunt cei mai naționaliști de pe planetă! Si se mândresc cu asta!

  Noi ne subminăm singuri valorile trecutului ca si cum am vrea să îl ștergem, să dispară.
  Nu m-ar mira să ne abandoneze si pe noi americanii la câtă prostie e deja pe aici.

 27. Daca va uotati la ultimele secu de din video, cand aplauda ametitii aia, veti vedea si o fata cu val islamic pe cap. Asta da traditie la razboinicii daci. Cred ca si ea tot pentru Maniu era acolo. La fel si o gramada de studenti de 10-15 ani care apar in video. Astia n-au ce fsce..se tund cu ciobul si merg in vacanta la Putna.

 28. Niste rataciti sau niste oameni care isi urmaresc interesul de grup? Ei chiar cred ca lumea asta mai este in evul mediu? Ei chiar cred ca biserica ortodoxa mai are o influenta atat de mare asupra oamenilor? Se stie ca biserica ortodoxa de astazi in Romania nu este decat urmasa popimii grecesti aduse si impuse cu forta de catre fanarioti. Nu au nici un drept sa se identifice cu vechia structura descendenta din stramosii daci si geti pe care au inlocuit-o cu forta distrugand toate arhivele si scrierile pe care le-au gasit. Uitati-va la zborurile spatiale ale americanilor si chinezilor, vedeti robotii humanoizi de la Boston Dynamics, urmariti incercarile papei de a aduce biserica catolica in vremurile prezente. Unde este locul lor in acest peisaj? Nimic nu este vesnic pe acest pamant, nici chiar biserica, totul este in continua schimbare, cine sau ce nu se adapteaza pierde sau dispare. Imaginati-va numai cum ar arata lumea conform viziunii lor si intrebati-va daca v-ati dori sa traiti in ea .

 29. Faptul ca discursul seamana cu discursul legionar nu este o intamplare avand in vedere ca personajul l-a studiat destul de aprofundat pe Corneliu Zelea-Codreanu avand publicatii pe aceasta tema

 30. Congres studențesc pe dracu’. Poate o adunare de doi bani unde s-a făcut propagandă religioasâ. Radicalii religioși
  s-au întâlnit din nou! Sunt tipii ăia ciudați care nu poartă mască, au o problemă cu cipurile din vaccin, nu cred în existența covidului și beau vin dintr-o linguriță comună. Mă și mir că cineva i-a băgat în seamă. Am crezut că legionarii au dispărut în istorie.

 31. Copiii încă mai au o patrie…In lumea asta unii indivizi cu scaun doar la fund pot să maimuțăreasca dragostea de patrie, să faca parada de propria personulitate, ascunzand interesele ce le poarta fesele. Luati-o cum vreți, dar nu suport indivizii doba de necarte care se folosesc de marele Eminescu. Mă refer la prorocii fara vlagă, la „putreziciune morale”, la uscaturile ce nu pot fi altoite.

 32. Un discurs remarcabil care vine acum, in timpurile acestea tulburi ca o alinare pentru inimile multora! Din postura unui tanar nu ma asteptam sa regasesc aceste opinii si idealuri transmise celorlaltora atat de vocal chiar la un alt tanar din generatia mea!
  Felicitari!
  Romania inca mai are tineri de valoare care, d.p.m.d.v. intuiesc ca vor putea infaptui lucruri marete in viitor pentru aceasta tara, urmand acest ideal si credinta crestin ortodoxa!

 33. Talibanii am înțeles ca înseamnă studenți. În garda de fier erau profesori universitari și studenți. Tinerii de azi or sa facă în politică ce au făcut și cei de ieri. Nu mare lucru. De gură sunt buni toți. Ei vibrează la propriile elucubrații mai mult decât auditoriul.

 34. Dacă Eminescu ar trăi, voi l-ati omorî încă odată ! ( căci Eminescu a fost omorât din cauza discursurilor sale deranjante , patriotismului si credinței sale ortodoxe……acesta este adevărul) Dacă ești patriot și ortodox in țara asta si ții cu dinții la valorile morale ale acestui popor, nu înseamnă că ești cu AUR, înseamnă că esti ROMÂN! Patriotismul și ortodoxia nu sunt politică, nu le mai amestecați! Deșteaptă-te române căci ai dormit destul!

  • Curios cum citează unii istoria când exemplele sunt atât la vedere. Nici o mare putere actuală nu a reușit slugarind pe alții. Nici o altă mică tară nu și-a luat independenta slugarind pe alții.
   Luati cărțile la rând. Egipt, China, Grecia, Roma, SUA, Japonia, UK, etc. Să-mi spuneți și mie în ce alianțe au fost când au devenit mari puteri.
   Atât există. Naționalismul e cheia succesului oriunde în lume. Fiecare pentru el.

  • Nu înțeleg cum puteți emite păreri despre un partid când sunteți total lipsiți de informații reale. Dovada că propaganda televizată funcționează. Daca toți am renunță la televizor și am pune mâna pe o carte din când în când poate am avea niste partide mai competente. AUR spune foarte clar, ei consideră că la baza unei societăți este CREDINTA, LIBERTATEA, FAMILIA și PATRIA. Daca luați fiecare element menționat și veți medita asupra lui câteva luni veți vedea că are sens

 35. Curios cum citează unii istoria când exemplele sunt atât la vedere. Nici o mare putere actuală nu a reușit slugarind pe alții. Nici o altă mică tară nu și-a luat independenta slugarind pe alții.
  Luati cărțile la rând. Egipt, China, Grecia, Roma, SUA, Japonia, UK, etc. Să-mi spuneți și mie în ce alianțe au fost când au devenit mari puteri.
  Atât există. Naționalismul e cheia succesului oriunde în lume.

 36. Articolul este de fapt unul publicitar platit de AUR?
  Sa il marcati ca atare, pentru a altfel cititorii vor crede ca faceti campanie ascunsa formatiunii respective, punand semnul egal intre ei si discursul tanarului care este reprezinta studentii ieseni. Nu ii reprezinta pe oamenii saraci, nu pe conspirationisti sau negationosti sau vreo alta categorie obscura.

  • @ Aurelian
   Știi tu ca e plătit ? Nu, fiindcă te intrebi. Si dacă nu știi, pe ce baza ceri sa fie ,,marcat ca atare,, ?
   Si de unde știi ce vor crede cititorii ?
   Uite, eu CRED ca nu îți place articolul si ai vrea un pic de cenzură !
   Esti neomarxist dar te crezi mare democrat ?

 37. Un discurs care ar putea trezi fiorii patriotismului înțeles și aplicat greșit. Vreau să îl contrazic pe acest tânăr – chiar Iisus o spune mai bine decât oricine: „Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri.”
  Silvian are simțul oratoric al dictatorilor: voce agasantă, puternică, țipând în microfon, gestică, mimică, pauze în vorbire la fiecare 2-3 cuvinte pentru ca publicul să le interiorizeze mai profund, intonație intruzivă, cult al imaginii (părul într-un anumit fel, hainele de epocă, suita regală prezentă la tot pasul, gata să se ridice mereu în picioare și să aplaude orice truism). Asemănarea cu Corneliu Zelea Codreanu este izbitoare: ochii albaștri, părul aranjat, privirea pătrunzătoare, aspect general plăcut. Asemănarea Ligii Studenților Iași cu Legiunea este izbitoare: stema cu semnificație religioasă (Sf. Gheorghe luptând cu balaurul), articole în favoarea Legionarilor și împotriva legii anti-legionare, până și sediul lor are conexiuni cu Legiunea. Aici doamnelor și domnilor, vedeți în premieră full-hd, un discurs ce folosește hipnoza în masă. Un fior național care poate evolua greșit pentru că discursul este ambiguu și instigator. Apropo, S-E.M. are mai multe calități decât CZC: e capabil să mobilizeze mai ușor masele prin discurs decât vechiul Căpitan.

  Dragi studenți, nu aceasta este Calea! Îi felicit pe cei care NU s-au ridicat. Trebuie să ne iubim țara, dar să nu scoatem sabia împotriva celor care ne urăsc pe noi. Trebuie să îi iertăm și să îi iubim pe cei care ne greșesc. Doar aceea este adevărata sfințire a vieții. Cine scoate sabia, de sabie va pieri!

 38. A m ajuns sa ne fie rusine sa ne aratam iubirea fata de patrie ? Este gresit sa-ti elogiezi inaintasiii si sa iti exprimi respectul pentru realizarile lor? Fara jerfa lor nu ar fi existat tara asta

 39. Ridicate Gheorghe Ridicate Ioane !TLC.

 40. Chiar ar trebui să ne luăm țara înapoi. O mai avem doar în teorie.
  Polonezii și ungurii sunt un exemplu. Franța , Germania, Olanda, Italia, Austria, etc. sunt exemple și mai puternice. Nu au cedat nimic, niciodată.
  Noi plătim admiterea în NATO și în UE.

 41. Dupa pleiada de comentarii de la acest articol, v-a calcat tare pe coada discursul tanarului crestin Emanuel Man si aplauzele celor care l-au apreciat😂. Ma bucur ca am avut ocazia sa vad la Putna tineri frumosi, cuviinciosi, cu dragoste adevarata de neam si tara, adunati in jurul Slavitului voievod Stefan. Cinste lor! Iar voua, comentatorilor care nici macar nu stiti unde e Putna pe harta, darmite s o mai si vizitati, va dorim sa vedeti frumusetea sufleteasca a acestor tineri si sa o dobanditi si voi.

 42. Bună ziua. Cunoaște cineva care este motivul pentru care G4media permite postarea de comentarii sub diferite nume sau identități ?

 43. Era bine doar cand #rezist urlau in strada ca isi iau tara inapoi… Acum daca stiga si altii nu mai e bine… Sunteri PENIBILI !

 44. De ce nu vorbiți despre discursul de la Putna al lui Cosmin Țugui? Acesta a fost ales câștigătorul concursului de discursuri din cadrul Serbării de la Putna 2021.

  Pentru cine e capabil să gândească cu propriul cap (și nu cu ce mestecă / amestecă / mistifică G4Media), îl puteți găsi pe canalul YouTube al Mănăstirii Putna (link https://youtu.be/mbHk27CZzs0 ).

  Un discurs echilibrat, care militează pentru unitatea națională în ciuda diferențelor de opinie politică sau religioasă. Fără extreme.

  Dar G4Media militează pentru unitatea națională? Sau e cumva împotriva acelui articol din Constituție? Ce vrea G4Media pentru viitorul României?

 45. Citez din discursul câștigător (Marele Premiu) al lui Cosmin Țugui:

  „România secolului al XXI-lea trebuie să participe activ la conturarea proiectului european, (re)devenind lider de opinie și principal actor politico-economic în spațiul central-est european.”

  „Trăim într-o societate puternic polarizată, iar radicalizarea uneori accidentală, uneori inconștientă, iar uneori conștientă a susținătorilor unor curente, fie că este vorba despre dreapta sau stânga, despre conservatorism sau progresism, conduce către subminarea unui element esențial în configurația oricărui stat: unitatea națională.”

  „Și astăzi, ca și ieri, și alaltăieri, România și românii cunosc tensiuni interne, mai ales tensiunea dintre identitate și integrare. Pe de o parte, simțim dorința de a aparține lumii occidentale, dar, pe de altă parte, simțim că nu putem îmbrățișa unele excese și nu putem trăi fără acele elemente care au dat încredere strămoșilor noștri, care ne dau și nouă astăzi un sens al vieții.

  Soluția tensiunii nu este suprimarea uneia dintre simțiri, pentru că suprimarea conduce către o contrareacție violentă ulterioară. Soluția nu trebuie să fie aceea de a deveni altcineva, nici de a ne izola. Această tensiune identitară trebuie privită ca o misiune și o șansă deopotrivă, pentru noi, ca români, dar și pentru întreaga Europă.”

  Transcripția întreagă: https://basilica.ro/romanii-in-europa-intre-identitate-si-integrare-discursul-castigator-la-concursurile-serbarii-de-la-putna/