G4Media.ro

VIDEO Orban vrea absorbția maximă a celor 5 miliarde de euro, alocate…

VIDEO Orban vrea absorbția maximă a celor 5 miliarde de euro, alocate de Comisia Europeană prin programul SURE

Premierul Ludovic Orban a cerut miniştrilor responsabili să se pună de acord în vederea negocierii și obţinerii unui plafon de finanţare din partea Comisiei Europene cât mai apropiat de suma de aproape 5 miliarde de euro, aflată la dispoziţia României prin Programul SURE.

„Doamna ministru (ministrul Muncii, Violeta Alexandru – n.r.) am rugămintea să comunicaţi cu domnul ministru Boloş (ministrul Fondurilor Europene -n.red), privitor la finanţare din programul SURE. La fel, Ministerul Sănătăţii şi toate celelalte ministere care au discuţii separate la nivelul Comisiei Europene, pentru că noi trebuie să generăm anvelopa sumelor pe care suntem pregătiţi să le absorbim din sumele din Programul SURE cât mai aproape de nivelul finanţării posibile. Deocamdată, trebuie coordonate măsurile, pentru că, aşa cum sunt transmise disponibilităţile, solicitările, nu putem absorbi, încă, suma în integralitatea sa. (…) Pentru că, aici, aş vrea toate măsurile posibile pe care le avem, măsurile active care pot fi finanţate din Programul SURE, adică din fonduri europene, noi să facem solicitarea pentru decontarea sumelor respective, astfel încât să poată să stabilească Comisia (Comisia Europeană – n.r.) plafonul de solicitări de finanţare de care avem nevoie, care, repet, trebuie să fie cât mai apropiat de plafonul de aproape 5 miliarde de euro pe care-l avem disponibil „, a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a răspuns: „Sigur, suntem în coordonare, atât cu colegii de la Ministerul Fondurilor Europene, cât şi cu cei de la Ministerul Finanţelor Publice”.

„Aşa am şi făcut, împreună cu domnul secretar de stat Burduja am completat informaţiile cu privire la ultimele plăţi efectuate. Este în interesul nostru să prezentăm toate cheltuielile angajate în vederea decontării la Comisie prin SURE”, a completat Violeta Alexandru.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. SURE : un instrument de 100 de miliarde de Euro – pt efectuarea platilor catre angajati / somaj tehnic …sustinerea intreprinderilor, fermierilor si pescarilor

  2. Absorbtia in buzunarele firmelor de casa ale PNL.

  3. Este foarte simplu: să facă proiecte și să utilizeze curat banii!

  4. Cu cine absorbi? Cate firme mari romanesti cu mii de specialisti, cu departamente de juristi si birocrati capabili sa intocmeasca dosare cu care sa atragi sume adevarate avem?
    Pentru ca sa cuceresti birocratia bruxeleza e nevoie de o alta armata de specialisti aici la noi si firmele romanesti(nu doar cu numele) corespondente diferitelor domenii pentru care sunt alocate sume adevarate.

  5. Lecția poloneză. Invitat: Petrișor Peiu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.