G4Media.ro

VIDEO O companie americană susține că a dezvoltat o baterie ce oferă…

VIDEO O companie americană susține că a dezvoltat o baterie ce oferă o autonomie de 1.200 km unui automobil electric Tesla

Compania de tehnologie Our Next Energy (ONE) din Michigan susține că a dezvoltat prototipul unei baterii electrice care, montată pe un automobil electric Tesla, a permis o autonomie de 1.200 km (752 mile), transmite publicația Forbes.

Bateria experimentală a fost montată pe un automobil Tesla Model S, condus fără încărcare în zona Michigan cu o viteză medie de 88 km/oră în decembrie 2021.

Forbes notează că dacă prototipul se va dovedi viabil economic și tehnologic ar însemna o revoluție în industria auto, unde expansiunea vehiculelor electrice e frânată tocmai de problema autonomiei scăzute a actualelor baterii.

Bateria dezvoltată de start-up-ul american a fost adoptată de o companie ce deține camioane electrice, iar producția ar urma să înceapă în acest an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Nu e rău dar articolul nu spune de fapt nimic . Nu știm greutatea , capacitatea bateriei , amperajul maxim , temperatura , viteza de încărcare, rezistenta la temperatura, ușurința de înlocuire, costurile reciclări, posibilitatea de reparare sau o arunci toata si mai ales unde , consumul pe frig sau căldura , tipul de răcire , termene de garanție ptr. baterie preturile ptr, garanție 3 ani sau 5 ani sau 7 ani , posibilitatea sa revând mașina sunt bunicuța am ținut 7 ani in garaj , cat mă costa sa reciclez bateria si daca se poate, am atelier auto autorizat ptr. mașina asta undeva si cit mă costa. Ce frumos e sa bați câmpi mai ales la ce preț are.

 2. Baterie care se incarca de la priza ce primeste corent de la o centrala oe carbune! Ne lasatzi bau cu cazanele astea?

  • E ka fel ca duma din Jerma in care un nevaccinat poate lucra la restaurant, dar nu poate lua masa in restaurantul ala pt ca e navccinat! 🤪

  • @Je asta cu restaurantul e cea mai buna tâmpenie pe care am auzit-o. E tragic dea dreptul.

 3. Cum mai ziceam, punctul nevralgic al ideii de mașină electrică cu baterii nu e nici autonomia, nici timpul de încărcare, astea-s probleme tehnologice ce vor fi rezolvate.
  Problema aproape nerezolvabila (in lipsa centralelor atomio-electrice cu fuziune) va fi infrastructura de alimentare.
  Cînd mașinile astea vor fi la fel de numeroase precum cele clasice azi cererea de energie electrică va fi de nesatisfacut.
  Rezultatul: pene de curent, penurie, prețuri uriașe la electricitate, poluare cît cuprinde.

  • Prosti prețul la curent va fii așa mare ca nu vei mai folosi mașina si va fii explicat prin necesitate de a construi infrastructura care va rezolva pene de curent, penurie, etc. Toate taxele pe combustibil le vei avea dublate in prețul curentului , sa nu iți imaginezi nici o secunda ca statul va pierde taxe de combustibil fosil ptr. ești tu Eco dar vei si plăti toata infrastructura care o va permite , ca nu iți da nimeni nimic gratis. Vei plăti tot rețea electrică taxe pe combustibil, datori la bănci , împrumuturi , subvenții Eco, taxe verzi, ultima casa Eco bineînțeles , tot ,nimeni nu da nimic gratis . poluarea va fii una morți de foame alta.

  • Cazanele alea electrice si conectate nu trec de 10 % cota de piatza! Si stai sa vezi cand se inmulzesc pe strazi sa vedem atunci cad sunt de fiabile si eco, si cat va fi „corentul” la priza!

 4. Cum fiecare locuinta este o potentiala statie de incarcare trebuie pusa taxa pe fiecare locuinta.

 5. Cand citesti comentariile de aici iti dai seama de ce erau luati in furci sau arsi pe rug oamenii de stiinta acum nu foarte multi ani. Greu mai iesim din evul mediu …

 6. Je la mintea ta ar fi trebuit ca lumea sa ramana la carul cu boi ca evolutia nu e buna polueaza !