G4Media.ro

VIDEO Nașterea unui pui de panda roșu, specie pe cale de dispariție,…

Sursa foto: Facebook / Paradise Wildlife Park

VIDEO Nașterea unui pui de panda roșu, specie pe cale de dispariție, la o grădină zoologică din Marea Britanie, un „simbol al speranței”

Atunci când protagonista filmului de animație Turning Red de la Pixar se transformă într-un panda roșu uriaș, transformarea ei haotică este orice, dar nu este deloc binevenită.

Dar la parcul natural Paradise din Hertfordshire, nașterea unui pui de panda roșu, pe cale de dispariție, a fost sărbătorită ca un „simbol al speranței”, relatează The Guardian.

Mama, Tilly, a dat naștere puiului, numit Little Red, pe 16 iulie, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere de la grădina zoologică.

A fost nevoie de patru ani pentru ca Tilly să rămână însărcinată, iar momentul este considerat unul dulce-amar după ce partenerul ei de reproducere, Nam Pang, a murit de boala Addison cu o lună înainte de nașterea puiului.

Interesul față de panda roșu a crescut anul acesta odată cu lansarea filmului „Turning Red” de la Disney Pixar, în care Mei Lee, o elevă chinezo-canadiană de 13 ani, se transformă într-un panda roșu uriaș atunci când trăiește orice emoție puternică din cauza unui blestem ereditar. Panda roșu din Hertfordshire a câștigat fani din întreaga lume, care au trimis mesaje de susținere pentru Tilly.

Panda roșii sunt clasificați ca specie pe cale de dispariție pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, mai puțin de 2.500 de exemplare existând în sălbăticie.

Aceștia sunt foarte amenințați din cauza unor factori precum defrișările și comerțul ilegal cu animale.

Tilly și Nam Pang au fost plasați împreună prin intermediul Programului european de reproducere Ex-Situ, care are ca scop crearea unei plase de siguranță pentru speciile pe cale de dispariție din mediul natural.

Aaron Whitnall, coordonatorul operațiunilor de la grădina zoologică, a declarat că puiul a devenit „un simbol al speranței, după moartea tragică a lui Nam Pang, iar faptul că amintirea și moștenirea lui Tilly continuă să trăiască este mai mult decât ne-am așteptat vreodată”.

El a adăugat: „Nașterea lui Little Red creează un final frumos pentru o poveste tragică și sfâșietoare care a șocat comunitatea în luna iunie”.

Angajații de la grădina zoo nu sunt încă în măsură să stabilească sexul lui Little Red, dar speră să facă acest lucru în jurul vârstei de șase luni.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Lasati ca si olguta a rămas prima data la 39-40. Ca multe femei de cariera, de altfel.