G4Media.ro

VIDEO Moment controversat la Iași: Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată într-un…

Foto: Mihai Chirica / Facebook

VIDEO Moment controversat la Iași: Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată într-un dosar de corupție, invitat pe scenă la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa președintelui Curții de Justiție a UE

Un episod controversat s-a petrecut vineri la Iași, în timpul ceremoniei la care de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa lui Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene.

La ceremonia organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, condusă de rectorul Tudorel Toader, primarul Mihai Chirica (PNL), trimis în judecată într-un dosar de corupție, a fost invitat pe scenă și i-a înmânat profesorului belgian titlul de cetățean de onoare al orașului.

Amfitrionul ceremoniei a fost Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în guvernele PSD din epoca Liviu Dragnea.

Procurorii DNA Iași l-au trimis în judecată în aprilie 2022 pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, într-un dosar de corupție. Chirica e acuzat că, alături de alți funcționari din primărie, au permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația.

Alături de Chirica au mai fost trimiși în judecată fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, Anca Brândușescu – arhitecta șefă a Iașului și firma Flux SRL.

În 2021, primarul Mihai Chirica fusese trimis în judecată într-un alt dosar pentru infracțiunea de abuz în serviciu, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Doi ani mai târziu, în ianuarie 2023, magistrații de la Judecătoria Bârlad au oprit procesul penal în cazul dosarului „Skoda”, fiind invocată prescripția răspunderii penale, conform deciziei Curții Constituționale din 2022.

Vezi aici imagini de la ceremonia de vineri (min. 30 și 40 de secunde):

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Chirică a fost votat conform legii, de oameni exact ca el.

 2. Domnii L. Dragnea, M. Chirică, T. Toader ș.a. au rămas de fapt la Putere, fiind parte a cleptocrației. Iar Uniunea Europeană, impardonabil, nu pare a fi deranjată.

  Mai este probabil puțin… Însă, atunci când vor subordona total Justiția, cleptocrații vor fi cetățeni onorabili. După zicerea Președintelui său, România este un stat eșuat.

 3. E vreo diferență între Chirică și T. Toader ?

 4. O sa va surprinda, dar mie mi se pare o dovada de normalitate.
  Nu cred ca asistentii ditamai presedintelui CJUE, nu s-au interesat discret in prealabil, cine ii va inmina titlul, daca e o persoana onorabila sau nu. Daca l-ar fi deranjat pe dl Koen Lenaerts, atunci in prezilele ceremoniei, ar fi dat de inteles gazdelor ca nu poate accepta titlul din partea persoanei respective…

  De ce nu l-a deranjat ? Ptr ca nu e normala stigmatizarea si respingerea din agenda publica a unei persoane, doar ptr c-a fost data in judecata. Darea in judecata e o acuza asupra unei actiuni pe care acuzatorul o considera infractiune. Infractiunea trebuie confirmata de catre judecator, prin condamnare (definitiva si irevocabila). De abia atunci condamnatul nu mai are dreptul sa stea intr-o lumina publica onorabila. Noi prea ne-am obisnuit sa spintecam individul deja din faza darii in judecata. Dar daca acuzele sint neintemeiate, iar judecatorul il achita ?

 5. Sunt-em de risul curcilor . Oameni buni si frumosi , trezititva . Asta nu e tara hotilor . E ROMANIA noastra , nu a lor . Hoti sa mearga la puscarie ,