G4Media.ro

VIDEO Mii de oameni au protestat în Varșovia, în semn de solidaritate…

VIDEO Mii de oameni au protestat în Varșovia, în semn de solidaritate cu migranții respinși la frontiera cu Belarusul

Duminică după-amiază în centrul Varșoviei a avut loc un marș de solidaritate faţă de migranții din Irak, Siria și Afganistan care încearcă de câteva luni să treacă granița dintre Belarus și Polonia, fiind respinși mereu de Garda de Frontieră, transmite Rainews, citată de Rador.

Scandând sloganurile „Opriți tortura la frontieră” și „Nimeni nu este ilegal”, câteva mii de oameni au protestat împotriva tratamentului inuman acordat refugiaților, inclusiv femei și copii, care, odată blocați pentru intrarea ilegală pe teritoriul polonez, sunt suiţi la bordul unor vehicule de transport militar și duşi înapoi la granița cu Belarusul, deseori fără să se acorde niciun fel de atenție stării lor de sănătate.

Protestatarii au fluturat steaguri din pături termice care amintesc condițiile dure la care sunt expuși refugiații, obligați să petreacă zile și nopți întregi în pădure. Potrivit poliției de frontieră, numai sâmbătă au încercat să intre în Polonia 524 de persoane. În urmă cu trei zile a fost găsit cadavrul unui cetățean sirian în vârstă de 24 de ani; este a șasea victimă găsită de la începutul crizei.

De-a lungul întregii frontiere dintre cele două state, care se întinde pe o suprafaţă de 187 de kilometri, se afla și granița de est a Uniunii Europene, iar din data de 2 septembrie a intrat în vigoare starea de urgență, interdicția de intrare incluzând și presa.

În urmă cu două zile, autorităţile de la Varșovia au decis că sârma ghimpată montată de-a lungul acestei granițe va fi înlocuită cu un zid realizat după modelul celui existent deja între Grecia și Turcia; costul estimat fiind de 360 de milioane de euro.

sursa: Rainews (traducere Rador\Cătălin Păunel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mitiguri organizate de ONG lui Soroș, după modelul ordonanță 13, ca să destabilizeze statul de drept, făcând loc neomarxisti lor lgbt

  2. Ăia parcă sunt tefeleii și reziștii noștri.