G4Media.ro

VIDEO Mihăilă: Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii.…

Sursa foto: captură video

VIDEO Mihăilă: Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Avem maximum 110 paturi ATI pentru copii, dar pot fi tratați și în spitalele pentru adulți / Arafat: Nu vom mai ajunge la lockdown total. Pot fi permise activități cu vaccinați

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că varianta Delta a coronavirusului afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, precizând cu numărul maximum la nivel național de paturi ATI pentru copii este 110, dar copiii pot fi tratați și în spitalele pentru adulți. Ministrul Sănătății a făcut apel la populație să se vaccineze anti-COVID.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, marți, o conferință de presă în care au prezentat măsurile pe care le iau autoritățile pentru vârful valului 4 al pandemiei și au anunțat că vor fi organizate săptămânal conferințe de presă privind evoluția pandemiei în România.

Raed Arafat a precizat că nu se are în vedere un lockdown total, dar măsuri zonale, locale, inclusiv carantina în anumite localități, concomitent cu posibilitatea ca unele activități să continue cu persoanele vaccinate sau testate negativ la COVID. Autoritățile urmează să decidă cum se vor aplica aceste măsuri.

Înainte erau restricții pentru toți, acum poate o să fie permisii pentru unii. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem anumite activități neînchise. Poate fi vaccinare, dar și testare. Încercăm să aplicăm măsuri de sănătate publică. Varianta nouă a coronavirusului se răspândește foarte repede și aplicarea unor măsuri de protecție sanitară este normală la acest moment”, a subliniat Arafat.

Noi ne-am creat baza legală pentru verificarea certificatelor verzi în interiorul țării, urmând ca împreună cu DSU și Guvernul să decidem, în funcție de evoluția pandemiei, la ce și cum le vom utiliza”, a precizat și Ioana Mihăilă.

G4Media.ro a transmis LIVE declarațiile.

Ioana Mihăilă:

Intensitatea valului 4 și modul în care spitalele vor acționa și pacienții non-Covid vor putea să fie tratați depinde de fiecare dintre noi, de alegerea noastră de a ne vaccina.

Am avut mai multe teleconferințe cu reprezentanții DSP și ai unităților sanitare din fiecare regiune.

Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară și ordinea în care punerea la dispoziție a acestor paturi se face în fiecare secție. Am solicitat și necesarul de personal și vom trata cu celeritate cererile de detașare.

Pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Am solicitat numărul maxim de paturi pentru copii.

Acum avem 340 paturi ATI adulți, iar DSP-urile au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi ATI copii și pot crește numărul de paturi de îngrijire copii până la 1.600. Copiii pot fi tratați și în secțiile de adulți.

Raed Arafat:

Începând de săptămâna viitoare vom crește capacitatea Centrului de conducere a intervenției. Vom reactiva grupa medicală permanentă care să ajute la transfer sau sprijin cu spitalele. Vom începe săptămânal o conferință de presă cu participanți din toate instituțiile care au rol în combaterea pandemiei.

Avem unitățile modulare pe care le vom reactiva.

Săptămânal vom prezenta un raport.

Răspunsuri la întrebări:

Raed Arafat:

– Spitalul de la Lețcani e în curs de predare către IGSU.

Ioana Mihăilă:

– 22 din județe au publicat pe site-urile proprii numărul de paturi. Și celelalte direcții vor publica numărul de paturi.

Raed Arafat:

– Fiecare spital de urgență să aibă paturi pentru COVID, să nu ne bazăm pe spitale total destinate COVID. Încercăm să menținem activitatea curentă în spitale.

– Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează pentru că avem alte mijloace și posibilități. Noi oricum nu am fost în lockdown total. Noi am avut la început, în primele 2 luni, apoi am mers pe măsuri zonale, locale și acest lucru va fi valabil în continuare.

– HG pentru starea de alertă, care va fi prelungită, prevede incidențele de 2, 3 la mie.

– Dacă într-o zonă ajungem la incidența care prevede limitarea accesului în anumite zone, se va lua măsura. Dar se va merge și pe identificarea persoanelor vaccinate, care să poată intra în anumite zone. Acest lucru urmează să se decidă.

– Înainte erau restricții pentru toți, acum poate o să fie permisii pentru unii. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem anumite activități neînchise. Poate fi vaccinare, dar și testare. Încercăm să aplicăm măsuri de sănătate publică.

– Varianta nouă a coronavirus se răspândește foarte repede și aplicarea unor măsuri de protecție sanitară este normală la acest moment.

Ioana Mihăilă:

– Ne uităm la celelalte țări și acolo unde procesul de vaccinare a mers bine, numărul de persoane spitalizate e mai mic decât în valul 3, deși numărul de infectări e similar. De aceea ne așteptăm la un număr mai mic de internări, dar facem apel la populație să se vaccineze.

– În fiecare regiune există paturi ATI copii, iar copiii pot fi transferați dintr-o localitate în alta sau dintr-un centru în altul.

Ioana Mihăilă:

– Ultima raportare de la INSP corectează o raportare anterioară și estimează că vârful s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar e o estimare. În scenariul cel mai rău posibil, INSP estimează că putem să ajungem la 4.000 de pacienți spitalizați. Acesta este scenariul cel mai rău posibil.

Raed Arafat:

– Când facem estimări, facem estimări, ele pot să se schimbe, iar când luăm decizii le luăm pe baza informațiilor din acel moment. În fiecare zi apar informații noi științifice și adaptăm deciziile față de informațiile noi.

Ioana Mihăilă:

– Numărul maxim de paturi ATI copii este de 110 la nivel național, dar copiii pot fi tratați și la adulți.

– E o asumare la nivel guvernamental a priorității școlii față în față. Școlile se vor deschide și vor începe cu învățământ față în față până la incidența de 6 la mie. Urmează să decidem ce măsuri se vor lua în localitățile care vor ajunge la incidența de peste 6 la mie.

– Noi ne-am creat baza legală pentru verificarea certificatelor în interiorul țării, urmând ca împreună cu DSU și Guvernul să decidem, în funcție de evoluția pandemiei, la ce și cum le vom utiliza.

– Tichetele de masă sunt pentru cei care se vor vaccina după intrarea în vigoare a OUG, iar la loterie vor putea participa toți cetățenii români vaccinați. Ordonanța e pe fluxul de avizare și sperăm ca săptămâna viitoare sau peste două săptămâni să intre în ședința de Guvern.

Raed Arafat:

– Orice activitate cu aglomerație, chiar în spațiu deschis, unde omul petrece mult timp și fără mască, favorizează infectarea. Dar nu putem să spunem activitatea X favorizează, fără o bază științifică.

Ioana Mihăilă:

– Proiectul de lege pentru testarea medicilor nevaccinați a fost pus pe circuitul de avizare din Ministerul Sănătății. Trebuie să fim foarte atenți când folosim cuvântul discrimnare. Se referă la religie, sex, opțiuni politice, nu se referă la sănătatea publică.

Totuși, 70% dintre medici și un procent mult mai mare de medicii de boli infecțioase și pneumologi sunt vaccinați și atunci cred că e bine să mergem pe mâna lor.

Proiectul de lege merge înainte cu achitarea testelor din sporurile salariale, dar tuturor li se oferă posibilitatea de a fi vaccinați gratuit.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. România va intra in lockdown.

  • @Rapke
   🤮🤢

  • nuuu, romanii au gena superioara de sosocati speciali.
   noi ne imunizam natural de la covid, e mai bine decat cu vaccin, asa stim sigur ca nu ne cresc pene in fund.

  • Pai, starea de alerta permite achiziții fara licitație.
   Pe seama unui singur pacient se pot deconta o gramada de cheltuieli cat pentru tot spitalul.
   + Sporuri pentru tot personalul samd

   Prost sa fii sa opresti izvorul, când toata lumea zice ca esti pe moarte daca faci portaj de virus?

   Oameni buni, stati linistiti: aveți stafilococ auriu pe piele. Cautati-va si tratati-va, ca poate muriti de la bacterii purtate pe voi ani de zile. Si gripa era foarte periculoasă, dar nu-i afecta nici macar pe jumătate din oamenii dintr-un focar.

  • @oioioi:
   “Don’t ask the barber whether you need a haircut” — Warren Buffett, 1994, la întrunirea acționarilor.
   „Aoleo, domnu’, cine v-a lucrat aicea?? O să vă coste mult, că e mult de muncă!” — nea Nicu, instalatorul, 2012, când a venit să-mi repare o țeavă spartă.

 2. Numai fricosii nu se vaccineaza.

  • ce-o sa mai rad cand nu o sa mai aveti acces la evenimente ca nu v-ati vaccinat impotriva ‘gripei’ aleia.
   asa trebuie procedat cu prostii care refuza vaccinarea.

  • Bileteeee baeti avem bilete la concert Nelu Ploesteanu, care mai vrei itz dau doo bilete in fata sa-l vezi pe maestru can canta. Loati bilete la concert

 3. Dati i cu vaxereala inutila înainte!

 4. Lockdownul e pe vine, asa trebe interpretate declaratiile acestor artisti. Propun ca vaccinatzii sa aiba concediu pe viatza, iar restul trebe tatuatzi pe frunte dupa care impuşcaţi!

  • Propunerea ta are o lacuna majora: cine va mai munci daca unii sunt in concediu, iar altii morti? :):):) Hai ca nu ti-a iesit gluma 🙂

 5. 4000 de internati in cel mai rau scenariu?
  Nu va pricepeti la scenarii, viata bate mar scenariile astea.

  Varful nu va fi in septembrie ci in a doua parte a lunii octombrie.
  Atunci vom vedea efectele acumulate ale deschiderii scolilor fara restrictii, a evenimentelor cu public larg si a miserupismului cîțesc care se va atenua dupa 25 septembrie dar pana atunci doar trecerea prin boala a multor milioane de oameni va atenua valul 4 din noiembrie incolo.
  Sau nu, ca asta e inca un scenariu optimist.

 6. Pot fi si 10.000 de cazuri pe zi. Nu are nici o relevanta. Exista vaccin pentru toata lumea. Cine nu vrea probabil s-a plictisit, n-ai cum sa-l fortezi, e algerea fiecaruia cand si cum moare. Este suficient loc in cimitir.

 7. Atunci de ce aberati cu scoli deschise pana la 6 la mie? In special in scolile inghesuite. Intr-o comuna ca aia din Cluj pe care vor s-o bage in carantina inteleg sa tina scoala deschisa, ca probabil sunt oricum foarte putini elevi, dar in Bucuresti intr-o clasa de 35 de copii care invata in 2 schimburi? Si mai vii nonsalant si spui, afecteaza mai mult copiii, dar aia e, avem 110 paturi, dar daca e nevoie ii bagam si la adulti. Bine ca n-ati zis ca aveti loc si la cimitir.
  Campeanu sau cine vine cu ideile astea e un prost, nu a invatat nimic din greselile de anul trecut cand a inchis aiurea toate scolile, la fel acum le tine deschise aiurea pe toate fara sa ia in calcul numarul de elevi /clasa , numarul de schimburi din scoala etc.

 8. Va c…cati pe voi de frica lockdownlui, nu-i asa? Nu mai inchideti nimic, indiferent daca aveti 4000 sau 100000 de infectari la mie. Adevarul este ca in Romania nici nu a existat pandemie si nimeni nu respecta nici o masura, nimic. Ce va faceti voi politicienii daca ramenti fara pozitii si daca nu va voteaza oamenii? Oricum pierdeti tot, asta e clar, insa conteaza cum pierdeti si cum iesiti din scena.

  • Asa e, Jay, in Romania nu a fost pandemie, pandemia insemnand altceva. A fost si este epidemie. E ca si cum ai spune OUG-ul primariei !

 9. 110 paturi ATI pentru copiii bolnavi de covid ?? Pai cati copii ai vazut tu pana acu la ATI ?

 10. Afecteaza intr-o masura mai mare copiii si tinerii.
  As vrea ca ametitii astia sa explice ca pentru prosti, ce inseamna asta. Cu exemple concrete: cat la suta din infectari sunt copii, cate cazuri mai grave sunt la copii. La fel si la tineri. Ametitilor, tinerii sunt cei sub 35 de ani nu cei de 50 de ani.
  Pana nu vin cu informatii clare, nu fac decat sa creeze confuzie, oricum comunicarea este foarte slaba.
  Deci, cat la suta din infectari sunt tineri (sub 35 ani), cate cazuri grave sunt sub 35 de ani, cate fatalitati sunt sub 35 de ani si care era starea de sanatate a acestora.

 11. „Tinerii si copiii” e noua mantra. Pentru ca mai sint vaccinuri de livrat, comisioane de incasat.
  Statistica deceselor nu confirma zicerile rapsozilor populari, nu s-a schimbat structura pe virste.

 12. Varianta Delta afecteaza invlusiv tarifele ( spagile) din spital. Daca inainte ca Delta sa se raspandeasca asa puternic dadeai 10 lei unei infirmiere sa duca un pachet de mancare unui pacient, acum s-a dublat. Deasemenea, taxa (spaga) pentru paznic pentru a te lasa sa iti vezi ruda a crescut de la 20 lei la 50 lei. Scump domne’, scump.

 13. Pentru obsedații vaccinării care vor să-i oblige pe cei care nu au făcut-o. Deci tu care te-ai vaccinat, ai făcut-o de teama virusului, logic. Mie îmi este teamă de acest vaccin, nu de virus, pentru că nu am încredere în cei care l-au produs, nu am încredere în guverne și îmi este teamă de ceea cea ar putea conține acest vaccin și scopul lui. Eu nu pot să am încredere așa cum aveți voi cei care ați ales să vă vaccinați. De ce teama voastră este justificată iar teama mea nu este ? Cine vă dă vouă dreptul să mă obligați pe mine să accept acest vaccin sau cel puțin să vă doriți acest lucru ,așa cum văd că gândiți. Vouă v-ar conveni să vă oblig eu la ceva ? Clamați democrația, sănătatea publică libertatea și toate valorile umane dar vă doriți să moară cei care nu pot face aceeași alegere ca voi. Sau vă doriți să-i excludeți social, să nu mai aibe acces la muncă si să nu mai aibe posibilitatea să-și procure hrana. Ce fel de oameni sunteți voi ? Cât de tare v-ați pierdut busola morală ? Cu ce ajută societății să transformi un om activ pe piața muncii într-un exclus social ? Reflectați oameni buni la aberațiile ce vă trec prin mințile întunecate, de frică sau de interese…

  • Degeaba, n-ai cu cine sa discuti asa ceva, sunt irationali, cu astia s-a facut nazismul si cladit comunismul in Romania si aiurea. Ei sunt cei mai inteligenti, cei mai curati, cei mai empatici, dar te-ar baga fara nici o remuscare, sa crapi, in lagarul de cetateni de mana a treia daca ar fi dupa ei, numai pentru ca nu esti de acord cu ei.

   Inca mai avem noroc ca nu sunt majoritari vaccinatii in Romania, Arafat si clica lui isi musca buzele si scrasnesc printre dinti placa aia mieroasa cu vaccinati-va pentru bine vostru si al aproapelui. De fapt, se vede frustrarea ca nu reusesc sa ne abureasca cu povestile lor, ca n-au reusit nici acuma sa aiba cei 51% vaccinati ca sa poata impune tuturor, asa cum si-ar dori…

  • Nicule, tu esti? Aveam un coleg care voia sa sara pe geam cand auzea ca vin sa ne vaccineze.
   Daca nu esti , e clar ca faceai la fel.

  • Nu au trăit și alte epoci. Știu doar ca li se cuvine, oricum, oricât, oricând. Dezumanizati, doar cu gândul la ziua de azi, fără vreo proiecție ptr viitor. S-au aruncat cu gândul la „normalitate” fără sa analizeze implicațiile. Sunt pe un val care vrea sa demonstreze ca este „evolutiv” și neaga orice știința anterioara. „Suntem noii oameni, superiori celor de pana acum”. Dacă, cumva, au îndoieli, se încurajează si susțin unii pe ceilalți. Anxietatea dobândită intr-un an de „pandemie” ii face sa accepte orice zic mai marii lumii. LIPSA DE GANDIRE CRITICA, LIPSA DE DEZBATERI STIINTIFICE, CENZURĂ pe rețelele sociale (care ar fi putut sa ajute la informații din ambele curente). Retelele uzitate de majoritate și în limba romana au oprit informații iar cine nu le-a cautat și mai ales înțeles (ptr ca de-alde cercei, rafile, mahleri, dorobeti, ținci vorbitori de romana, sponsorizați la congrese, studii, simpozioane de big pharma au ridicat osanale și au combătut vehement alte idei, mai deunăzi mdme dorobat recunoștea laB1 in fata dr Monica Pop ca în lumea medicala se știe despre efectul antifibrozant al Ivermectinei) ptr ca engleza din filme sau de la școală și analfabetismul funcțional nu iti dau competente de înțelegere științifică. Fiecare tabăra urla varianta ei și își aduna „adeptii”. Viata ne va demonstra cine a avut dreptate în privința virusului și vaccinului. În legătură cu discriminarea, segregarea, lipsa de cultura, istoria se repeta dacă nu o înveți. BOLSEVICII , NAZISTII, COMINTERNISTII SI SEGREGATIONISTII au reușit ajutorul COLABORATIPNISTILOR.

   S: În 10 ani de zile, de la Nicolăescu încoace, niciunun guvern nu mi-a mai asigurat un control periodic adevărat, gratuit, fara cozi, programări și coplata. Și acum i-a lovit grija de mine.

  • @adi : nu coane, nu săream pe nici un geam. Bănuiesc că faci referire la perioada școlară când se faceau vaccinurile copilariei. Le-am făcut pe toate, le-aș face și astăzi pe acelea de atunci dacă ar fi nevoie. Vezi, gândești doar în clișee, ca orice userist…
   Ceea ce ni se cere azi să facem împotriva acestui covid, nu sunt vaccinuri, sunt terapii genice, nu oferă imunitate. Dacă erai interesat de adevăr, îl ascultai și pe marele doctor Luc Montagnier , laureat cu premiul Nobel, cel care a descoperit virusul HIV și atunci aveai și altă perspectivă asupra acestor terapii genice experimentale…
   Useriștilor…mai lăsați clișeele și lozincile…cu șoșoci și alte apelative. Dovediți de fiecare dată că nu aveți imaginație, că sunteți prizonierii unei gândiri obtuze, limitate, bazată pe prejudecăți și lipirea de etichete.

  • @Ciordilde și cu ce ești tu mai bun când generalizezi în halul asta? Aceeași mizerie ești, ca cea pe care o descrii.

   „Vezi, gândești doar în clișee, ca orice userist…”

 14. Probabil că de atâtea probleme care aveți pe cap,,împărțeala afacerilor,bani”nu ați avut timp sa suplimentați paturile la ATI.

 15. Slugile masonice au început să execută ordinele ca să nu își piardă scaunele de borfași gunoaiele nereciclabile ale societății românești