G4Media.ro

VIDEO Mesajele profesorilor care protestează în fața Guvernului: Nu ne dorim să…

Sursa foto: G4Media.ro

VIDEO Mesajele profesorilor care protestează în fața Guvernului: Nu ne dorim să plecăm în vacanțe în Florida, vrem doar să nu stăm cu gândul la datoriile pe care le facem de la o lună la alta

G4Media.ro a stat de vorbă cu mai mulți profesori care protestează, joi, în Piața Victoriei, care acuză salariile mici. Redăm mai jos mesajele acestora către Guvern.

Elena Furtună, profesor de Geografie, 25 de ani în învățământ:

 • Luptăm în primul rând pentru a ne recâștiga demnitatea. Am pierdut ce era mai important, respectul în societate.
 • Nu ne dorim să plecăm în vacanțe în Florida, vrem doar să nu stăm cu gândul la datoriile pe care le facem de la o lună la alta. Salariile noastre sunt foarte mici. Nu-mi ajung banii pentru toate cheltuielile.
 • Nu putem să ne plătim facturile cu vocație la magazin.

Constantin Trandafir

 • Această muncă ar trebui să-ți permită să trăiești doar din acești bani. Or, fără doar și poate acest lucru este imposibil. Nu zic că salariile n-au mai crescut, dar ele încă sunt mici. Chiar cred că sunt justificate aceste măriri, sunt necesare.
 • Ar terbui umblat în toate sistemele, nu doar în învățământ.
 • Măsurile trebuie luate pentru viitor, măsuri pe termen scurt nu știu cât ajută. Invit pe această cale pe toți care au capacitate de decizie să reflecteze mai mult asupra situației și să încerce să ajungem la un compromis.

Gabriela Gheorghe, profesor în Chitila

 • Salariul nostru nu este unul decent. Mulți dintre noi jonglăm de la un salariu la altul. Venim cu dragoste pentru meseria pe care o facem, dar uneori dragostea nu e suficientă ca să ne asigure și existența.
 • Mai avem nevoie de condiții decente de lucru, de pregătire. În pandemie am lucrat cu calculatoarele noastre.
 • Mai avem nevoie și de pregătire profesională adecvată, până la pregătirea noastră continuă. Credem că putem să schimbăm ceva.
 • Sper să fie o Înălțare a gândurilor, a bunului simț.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. Bun venit in randul majoritatii romanilor. Si noi traim cu grija lipsei banului pentru ziua de maine. Si cand si daca va disparea aceasta grija, vor aparea altele. Nu exista viata fara griji.