G4Media.ro

VIDEO Mai mult de un milion de canadieni au rămas fără electricitate…

sursa foto: Captură video

VIDEO Mai mult de un milion de canadieni au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni/ Alertă pentru ploaie înghețată în provincia Quebec

Mai mult de un milion de oameni au rămas fără electricitate în estul Canadei, miercuri seară, din cauza unei furtuni care a deteriorat liniile electrice, informează AFP, citată de News.ro.

Provincia Quebec era sub alerte pentru ploaie îngheţată emise de Ministerul Mediului, autorităţile avertizând că „o acumulare de gheaţă ar putea sparge ramurile copacilor”.

Peste 945.000 de clienţi ai companiei Hydro-Quebec erau fără curent, joi, în jurul orei 01:00 GMT, dintr-un total de 4,5 milioane. „Avariile sunt cauzate în principal de căderea crengilor sau a copacilor care cedează sub greutatea gheţii”, a explicat furnizorul de energie electrică pe site-ul său.

Aproape jumătate dintre ei (440.000) se aflau în Montreal, unde echipele oraşului lucrau pentru a curăţa drumurile deteriorate de copacii sparţi şi firele tăiate.

Poliţia din acest oraş a primit un „volum mare de apeluri în legătură cu furtuna de gheaţă”, în timp ce primarul metropolei din Quebec, Valérie Plante, a făcut apel la vigilenţă.

În provincia vecină Ontario, peste 112.000 de clienţi au rămas fără curent din cauza unei furtuni de iarnă care „a provocat căderi de copaci şi ramuri pe liniile electrice”, potrivit companiei Hydro One.

În capitala Canadei Ottawa, însă, alertele au fost ridicate seara.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...