G4Media.ro

VIDEO Ludovic Orban: În privința Hotărârii CNSU, am formulat câteva propuneri. Limitarea…

VIDEO Ludovic Orban: În privința Hotărârii CNSU, am formulat câteva propuneri. Limitarea programului la terasă să fie decisă doar pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului

Noile reguli privind limitarea răspândirii epidemiei, adoptate marți printr-o Hotărâre a Comitetului Națonal pentru Situații de Uregnță (CNSU), sunt dezbătute în ședința de Guvern, de miercuri seara.

Premierul Ludovic Orban a transmis că are câteva propuneri pe marginea Hotărârii CNSU, respectiv ca închiderea tesarselor pe timp de noapte să se facă doar la solicitare specială, fie la propunerea Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului, a declarat, miercuri, prim-ministrul Ludovic Orban.

„Ieri am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, la propunerea specialiştilor din cadrul Consiliului de suport tehnico-ştiinţific, am formulat câteva propuneri pentru Guvern, pentru a fi adoptate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Cele mai importante măsuri sunt: posibilitatea de limitare a programului pentru terase special, dar şi alte activităţi economice similare. Această limitare a programelor urmează a fi decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fie la propunerea Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, fie la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific pentru acele localităţi, judeţe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a explicat Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

Totodată, CNSU a propus limitarea numărul de clienţi care se află în acelaşi timp pe terase la numărul de locuri disponibile pe scaune.

„Ştim foarte clar că foarte multe terase se transformă pur şi simplu în discoteci, în cluburi. De fapt, sunt cluburi mascate şi aici evident că riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfăşurării altor activităţi decât activităţile de servire a mesei sau de consum de băuturi alcoolice sau nealcoolice şi atunci măsura pe care o vom impune este aceea de a limita numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care există pe terase”, a adăugat prim-ministrul.

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dupa cum lucreaza directia stiintifica, Romania nu poate iesi din valul intai anul acesta.

  2. Acest guvern e complet incompetent si deserveste interesele economice imediate, impotriva vietii oamenilor. Cand lumea va constientiza, vom avea 200 de morti pe zi. Si nicio carantina ca in martie nu va mai opri asta. Ne indreptam spre o catastrofa umanitara, iar jurnalistii intreaba de mascuta, cand si unde, in timp ce focarele se extind in toate judetele, venind din centru!

    Oameni buni, aveti puterea de a intreba. N-ati luat bani de la guvern contra tacere. Va rog luati atitudine! In Marea Britanie doar scrisoarea publica venita de la oameni de stiinta a oprit guvernul din iresponsabilitate. S-au estimat 250.000 de decese in 6 luni, iar guvernul n-a mai putut ignora asta. Aveti cifre, aveti epidemiologi. Puneti intrebari incomode! Altfel sunteti partasi si voi la ce urmeaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.