G4Media.ro

VIDEO Joe Biden și Boris Johnson, ironizați și criticați din cauză că…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Zach Purser Brown

VIDEO Joe Biden și Boris Johnson, ironizați și criticați din cauză că ar fi adormit la summit-ul COP26 de la Glasgow

Preşedintele american Joe Biden a fost filmat picotind în timpul unui discurs, la ceremonia de deschidere a COP26, o înregistrare video care a provocat ironii şi critici în Statele Unite, unde a fost catalogat drept „Sleepy Joe” de către Donald Trump, dar şi în Anglia, relatează The Huffington Post, citat de News.ro.

Biden, aşezat cu braţele încrucişate, a început să picotească în timp ce un activist al drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, Eddie Ndopu, avertiza cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă modificările climatice asupra „capacităţii noastre de a cultiva hrană şi de a supravieţui”. Biden a închis ochii în mai multe rânduri şi a părut că a adormit timp de 30 de secunde.

Scena, care durează timp de peste un minut, se opreşte după ce un consilier vine să-i vorbească la ureche, o secvenţă care nu a trecut neobservată.

Fostul preşedinte, care l-a acuzat că este „inapt” să conducă America, l-a supranumit „Sleepy Joe” („Joe adormitul”) în ultima campanie electorală, o poreclă folosită luni de către fostul lider al Partidului Brexitului, Nigel Farage.

O fostă purtătoare de cuvânt a lui Trump, Kayleigh McEnany a scris pe Twitter că această scenă este „o metaforă nefericită a preşedinţiei Biden”.

Miliardarul republican pune sub semnul întrebării, într-un e-mail, sinceritatea lui Biden pe tema modificărilor climatice şi susţine că „nimeni care are un entuzisam veritabil şi crede într-un subiect nu a adormit niciodată!”.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe.

El nu este singurul lider acuzat că a adormit, luni, în deschieerea Conferinţei ONU privind modificările Climatice (COP26), la Glasgow.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a fost fotografiat cu ochii închişi, aşezat între secretarul general al ONU António Guterres şi Sir David Attenborough.

Sursa foto: Captură video – Twitter / Zach Purser Brown

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Joe, Boris, luati lectii de la Klaus!!!
    Va poate invata cum sa dormiti cu ochii deschisi, ca si cand ati fi prezenti in mijlocul evenimentelor!
    Functioneaza de multi ani treaba…

  2. Bravo Răzvan, mi-a plăcut!