G4Media.ro

VIDEO Joe Biden, îngrijorat de întârzierile în distribuția vaccinurilor în SUA

VIDEO Joe Biden, îngrijorat de întârzierile în distribuția vaccinurilor în SUA

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a deplâns marţi întârzierile în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 în SUA, subliniind că săptămânile care urmează vor fi „foarte dificile” pe plan sanitar, notează AFP.

„Planul administraţiei Trump pentru distribuţia vaccinurilor este mult în întârziere”, a afirmat Joe Biden, care va fi instalat în funcţie pe 20 ianuarie, în cursul unei declaraţii făcute la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware.

Circa 2,1 milioane de persoane au primit o primă injecţie a unuia din cele două vaccinuri autorizate (Pfizer/BioNTech şi Modena), potrivit datelor raportate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Numărul este departe de obiectivul afişat de administraţia Trump, care a promis 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul anului.

„Ne aflăm sub nivelul la care ne-am dori să fim”, a recunoscut eminentul imunolog american Anthony Fauci, consilier la Casa Albă pentru criza sanitară. El şi-a exprimat speranţa că întârzierea va fi recuperată în luna ianuarie.

„Trebuie să fim cinstiţi: săptămânile şi lunile care vor urma vor fi foarte dificile pentru ţara noastră”, a subliniat Joe Biden. „Poate cele mai dificile din toată pandemia”, a insistat el.

Cu câteva ore mai devreme, viitoarea sa vicepreşedintă, Kamala Harris, a primit prima din cele două doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19.

”Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze”, a declarat Kamala Harris, 56 de ani. ”Literalmente, este vorba despre salvarea de vieţi. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă”, a adăugat ea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai bine ar fi ingrijorat pentru americanii care sunt someri si saraci. Senilul!

  2. Mosulica, mai bine ingrijoreaza-te pentru americanii saraci si someri! Trimite-o pe Cortez sa le explice ea cum pot ajunge in Congres!

  3. Nu exista nicio întârziere, milioane de doze au fost livrate. Există doar rețineri, americanii nu vor sa se vaccineze!