G4Media.ro

VIDEO Japonia a reluat vânătoarea de balene în scopuri comerciale după treizeci…

VIDEO Japonia a reluat vânătoarea de balene în scopuri comerciale după treizeci de ani

Japonia a reluat în mod oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale, după o pauză de 31 de ani, având în plan capturarea a 227 de exemplare în 2019, a informat guvernul nipon, citat de dpa şi AFP.

Cinci baleniere au părăsit luni portul nordic Kushiro (de pe insula Hokkaido), după o ceremonie în care mai mulţi oficiali locali au revendicat legitimitatea acestea tradiţii – la o zi după ce Japonia a părăsit oficial Comisia internaţională privind vânătoarea de balene (IWC), a informat Agenţia de pescuit a ţării.

Retragerea vine după ce IWC a respins propunerea Japoniei în luna septembrie de a relua vânarea în scopuri comerciale a speciilor despre care se consideră că ar fi din abundenţă.

Între timp, autorităţile nipone au declarat că vor capăt vânătorii de balene în Oceanul Antarctic, în urma criticilor internaţionale.

Balenierele japoneze s-au întors în luna martie din ultima lor călătorie în acest ocean, în cadrul căreia au vânat 333 de balene minke în scopuri „ştiinţifice”.

La presiunea grupurilor ecologiste din lume și a mai multor guverne din regiune, Japonia a interzis oficial vânătoarea de balene la începutul anilor 1990. Tradiția vânătorii de balene datează din perioada medievală și a fost extinsă la scară industrială în secolul XX. Carnea de balenă face parte din tradiția gastronomică japoneză, iar susținătorii vânătorii de balene acuză grupurile ecologiste că vor să distrugă cultura tradițională.

Sursă: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Åai sa se reia si vanatoarea de galbejiti daca e vorba. Se gasesc prin Europa la greu.

  2. cica „tradiția gastronomică japoneză”, e secolul 21 deja, mai lasati traditiile astea de pestera, la altii au traditii sa faca praf medicinal din corn de rinocer, la vinatorii din tarile bogate au traditia celor 5 trofee: un leu, elefant, buhai, capriora, leopard. oamenii se distreaza dar ce ramine urmasilor ?

  3. Nu tradiția cât foamea.

  4. Vânează și delfini, indiferent de vârsta. La ce atrocități au săvârșirit sub acoperirea Imperialismului Nipon, ceea ce fac acum reprezintă apa de ploaie. Din păcate, cei puternici decid !!!!

  5. Poporului japonez prieten, cu această fericită ocazie, îi urez „Să vă stea delicatesele în git!”

  6. În plus folosesc și numele „Research” scris mare pe un vas cu care vânează balene. Ce se cercetează acolo??!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.