G4Media.ro

VIDEO Izolați la domiciliu din cauza coronavirusului, spaniolii protestează împotriva fostului rege…

VIDEO Izolați la domiciliu din cauza coronavirusului, spaniolii protestează împotriva fostului rege ieşind pe balcoane şi bătând în oale şi tigăi

Spaniolii aflaţi în izolare la domiciliu au ieşit miercuri pe balcoane şi au bătut în oale şi tigăi pentru a cere ca fostul rege Juan Carlos să doneze milioanele de euro pe care le-ar fi primit de la Arabia Saudită sistemului de sănătate din Spania, care depune în prezent mari eforturi pentru combaterea coronavirusului, relatează Reuters.

Persoane din centrul Madridului, mobilizate printr-un apel pe reţelele de socializare, au ieşit pe balcoane şi pe terasele de pe acoperişurile clădirilor pentru a face zgomot cu oalele şi tigăile din bucătărie.

Spaniolii sunt consemnaţi în locuinţă începând de duminică, fiindu-le interzisă orice ieşire care nu este esenţială, în încercarea autorităţilor de a opri răspândirea coronavirusului în ţară, a doua cea mai lovită din Europa de pandemie, după Italia.

Regele Felipe al VI-lea a anunţat duminică faptul că renunţă la moştenirea de la tatăl său, fostul rege Juan Carlos, şi că i-a retras fostului monarh alocaţia oferită de palatul regal, care potrivit presei era de peste 194.000 de euro.

Un ziar elveţian a relatat că în perioada cât a fost rege, Juan Carlos a acceptat 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită. Juan Carlos, care a abdicat în 2014 după aproape 40 de ani pe tron, nu a comentat informaţiile.

Familia regală a transmis într-un comunicat că Juan Carlos nu i-a spus fiului său despre banii primiţi de la Arabia Saudită.

Spaniolii au mai ieşit în balcoane şi pentru a-şi exprima solidaritatea cu angajaţii din sănătate în timpul izolării, care implică unele dintre cele mai dure restricţii de mişcare din Europa.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.