G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan: Va fi o rafală întreagă de…

VIDEO INTERVIU Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan: Va fi o rafală întreagă de asumări și ordonanțe de urgență. În total sunt vreo 22 de promisiuni de la care nu ne abatem: desființarea secției speciale, două tururi pentru primari, pensiile speciale

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că, în perioada următoare, va fi ”o rafală întreagă de asumări și ordonanțe de urgență”, dar că premierul Ludovic Orban va fi cel care va anunța calendarul acestora. ”Noi avem câteva promisiuni în 2019 de la care nu ne abatem: desființarea secției speciale, două tururi, pensii speciale și o mulțime de alte măsuri. În total sunt vreo 22. Nu ne abatem de la niciuna”, a declarat Rareș Bodan. Europarlamentarul PNL susține că nu dorește să candideze la primăria capitalei, dar nici Ludovic Orban. Bogdan spune însă că ar fi de acord cu o funcție într-un viitor guvern ”de patru ani” rezultat în urma alegerilor, însă nu l-ar interesa poziția de premier.

Cele mai relevante declarații

 • PNL a ales prin Consiliul Național al partidului drept candidat de premier pe președintele partidului ca premier al României, acum și pe viitor. El este acum la acest istoric al PNL alegerea noastră. Orice altceva sunt speculații. Nici Raluca Turcan, nici Dan Motreanu, nici Robert Sighartău, nici Rareș Bogdan, nu sunt discutate.
 • În momentul în care intră pe o ușă Călin Popescu Tăriceanu în PNL, Rareș Bogdan iese pe cealaltă ușă. Timp de trei ani de zile acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea României alături de Liviu Dragnea. Trei ani de zile a pus pumnul în gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri.
 • Eu și Ludovic Orban nu suntem candidați. Deși suntem cei mai bine plasați, Ludovic este premierul României și nu își dorește să fie primar al Bucureștiului. Eu sunt liderul delegației române din Parlamentul European și nu îmi doresc. Cred sincer că drumul meu este altul.
 • Eu sunt pas cu pas. Iau exemplul președintelui. Pas cu pas. Să nu sărim etape. Sunt un om extrem de tânăr. Sunt astăzi prim-vicepreședintele unui partid de 40%. De ce să mă grăbesc? Pot să stau aici foarte bine și să-mi ajut țara, că am cu ce. Dar nu primar, repet. Nu mă mai măsurați, nu candidez.
 • Despre traseiștii primiți în PNL: traseismul este o boală și trebuie să îi spunem stop. (…) Ludovic Orban gândește politic foarte corect, încercând să se consolideze parlamentar pentru a nu fi nevoit să negocieze la două zile cu toate grupările, partidulețele. De asta ne dorim anticipate.

În prima parte a interviului, Rareș Bogdan explică mizele votării rezoluției Parlamentului European pe tema Pactului Ecologic European propus de Comisia von der Leyen. Răspunsurile la întrebările pe teme de actualitate internă pot fi urmărite începând cu minutul 9 : 23

Rep: Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban declară că susțin alegerile anticipate. Care credeți că ar fi cea mai eficientă soluție pentru a declanșa procedura? Demisia premierului sau angajarea răspunderii?
Rareș Bogdan: A apărut o informație la sfârșitul anului trecut care nu îmi aparținea mine. Am explicat unei televiziuni că anticipatele sunt o soluție pentru România, n-am spus atunci că premierul trebuie să demisioneze. A spus-o un invitat din studio, mi-a fost pus mie în gură. Cred că nu este o soluție dorită demisia premierului. Eu nu-mi doresc ajungerea la anticipate prin demisia premierului, pentru că mi-e foarte greu să explic public acest demers absolut constituțional de a ajunge la alegeri anticipate decât moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură e mult mai fair și mai simplu de explicat.

Noi pregătim un calendar pe care o să-l anunțe premierul Ludovic Orban. Nu e doar o declarație. Atât premierul, cât și președintele își doresc anticipate. Noi avem câteva promisiuni în 2019 de la care nu ne abatem: desființarea secției speciale, două tururi, pensii speciale și o mulțime de alte măsuri. În total sunt vreo 22. Nu ne abatem de la niciuna.

Rep: Guvernul își va asuma răspunderea pentru toate aceste proiecte?
Rareș Bogdan: Nu vreau să stric pașii. Am spus deja foarte multe. Pașii îi va spune președintele partidului, premierul. Vom folosi toate mijloacele constituționale. Atât ordonanțe de urgență, cât și asumări. Veți vedea o rafală întreagă, veți vedea că intrăm într-o luptă totală. Guvernul e sub asediu de fake news. PSD are instituții media puternice care torpilează PNL și Guvernul României cu știri false.

Rep: După anticipate, cine credeți că ar trebui să fie prim-ministru, tot Ludovic Orban sau altcineva?
RB: PNL a ales prin Consiliul Național al partidului drept candidat de premier pe președintele partidului ca premier al României, acum și pe viitor. El este acum, la acest moment istoric al PNL, alegerea noastră. Orice altceva sunt speculații. Nici Raluca Turcan, nici Dan Motreanu, nici Robert Sighartău, nici Rareș Bogdan, nu sunt discutate.

Rep: Atunci de ce a ezitat președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat dacă după anticipate va fi nominalizat tot Ludovic Orban și a cerut altă întrebare.
RB: Pentru că îl știți foarte bine de când erați jurnalist la Sibiu, iar dânsul era primar. Pentru că președintele României este un om foarte calculat, scump la vorbă. Dacă ar fi spus că îl nominalizează tot pe Ludovic Orban ar fi însemnat că Ludovic Orban pleacă undeva. Ar fi sugerat că Ludovic Orban urmează să cadă în Parlament sau să demisioneze. Nu dorea asta. Nu dorea să spună nici că va pica în Parlament printr-o moțiune, nici că va demisiona. Asta nu înseamnă că președintele are o relație tensionată.

Nu suntem în 2005. Ludovic Orban nu este Tăriceanu, care văd că emite tot felul de pretenții să se întoarcă în PNL.

Rep: Și îl primiți dacă vrea să vină în PNL?
RB: Vă spun din start, ca să fie lucrurile extrem de clare. În momentul în care intră pe o ușă Călin Popescu Tăriceanu, Rareș Bogdan iese pe cealaltă ușă. Timp de trei ani de zile, acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea României alături de Liviu Dragnea. Trei ani de zile a pus pumnul în gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri. Le mulțumesc, și faptul că stăm azi în aceeași barcă înseamnă deja mult pentru mine. Ludovic Orban a fost extrem de tolerant, negociază permanent după ce acum un an de zile era făcut în toate felurile de Călin Popescu Tăriceanu. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pupăm pe gură și să mergem în fața stării civile.

Grupul ALDE ne-a votat guvernul. Pentru asta au primit suficiente din partea PNL. Participă la guvernare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne și iubim. Ne respectăm, să stea în casa lui. Azi a afirmat că PNL s-a reînființat în casa sa. E adevărat, dar în casa lui Dan Amedeo Lăzărescu, un intelectual cu 18.000 de volume pe care Călin Popescu Tăriceanu le folosea doar ca viitor manechin.

Rep: Dar cu PMP, cu Traian Băsescu?
RB: Nu am o problemă.

Rep: Fuziune?
RB: Să știți ceva. Noi avem doi parteneri extrem de onești. Nu credeam asta acum trei-patru ani. PMP este un partener onest, corect cu noi și UDMR. Este un partener extrem de corect. Restul, mai discutăm.

Rep: Vă interesează o eventuală candidatură din partea PNL la primăria București? Anul trecut ați cochetat cu ideea.
RB: Nu, nu. Am spus-o și o repet. Să nu mă mai bage în sondaje, pentru că își folosesc hârtia aiurea și le dau erori. Am ieșit, cu 26, 28%. Le mulțumesc bucureștenilor. Drumul meu politic este altul. PNL va avea candidat propriu, care să o bată pe Gabriela Firea.

Rep: Dintre ce nume aveți de ales?
RB: Multe nume, o să vedeți, și surprize. Eu și Ludovic Orban nu suntem candidați. Deși suntem cei mai bine plasați, Ludovic este premierul României și nu își dorește să fie primar al Bucureștiului. Eu sunt liderul delegației române din Parlamentul European și nu îmi doresc. Cred sincer că drumul meu este altul. Sunt abia intrat în politică, am ars deja suficiente etape. Anul acesta îl parcurg consolidând relațiile externe, pe plan european și, dacă e cazul, la un guvern stabil, de patru ani de zile și Ludovic are nevoie de mine și alți colegi de aici, putem să stăm oricând așa cum stăm acum.

Rep: Adică ați accepta o funcție în guvern?
RB: Nu acum.

Rep: Dar într-un viitor guvern?
RB: Într-un guvern de patru ani, alături de Ludovic Orban, pentru a da forță, posibil ca oameni de aici, care suntem la Bruxelles, să ne putem orienta.

Rep: Pe ce funcție v-ați vedea, ministru de interne?
RB: Ministrul de interne avem unul excepțional, este peste așteptările celor care nu îl cunoșteau, noi ne așteptam la asta. Nu știu, domnule Tăpălagă.

Rep: Premier?
RB: Nu, nu. Eu merg pas cu pas. Iau exemplul președintelui. Pas cu pas. Să nu sărim etape. Sunt un om extrem de tânăr. Sunt astăzi prim-vicepreședintele unui partid de 40%. De ce să mă grăbesc? Pot să stau aici foarte bine și să-mi ajut țara, că am cu ce. Dar nu primar, repet. Nu mă mai măsurați, nu candidez.
Nu la București, nu la Constanța, nu la Cluj. În această etapă a devenirii mele politice, nu cred că este rolul meu să mă implic în lupta pentru Capitală. Cred că sunt alții foarte buni mai potriviți decât mine.
Rep: Excepționale achizițiile din Pro România și alți oaemni care au trecut prin patru–cinci partide. Traseiști. De ce i-ați luat în PNL?
RB: Cea mai mare boală a ultimilor 30 de ani din România la care trebuie să-i punem capăt este traseismul politic.

Rep: Pai cum îi puneți capăt că tocmai ați luat cinci traseiști pur-sânge?
RB: Din cei cinci, unul l-aș fi luat oricând. Nu a fost niciodată în PSD, este profesor, rector. Este o personalitate, pe acel om l-aș fi votat cu două mâini pentru introducerea sa în PNL. La restul dați-mi voie să mă abțin și să vă spun același lucru: traseismul este o boală și trebuie să îi spunem stop.

Rep: Atunci explicați cititorilor de ce i-ați luat.
RB: PNL are 96 de parlamentari. Majoritatea parlamentară este constituită din 233. Noi negociem permanent cu aproximativ 7 grupuri politice. Singurii onești în relația cu noi sunt PMP și UDMR. Restul grupurilor politice negociază la sânge fiecare subiect parlamentar. Este o corvoadă și pentru Florin Roman și pentru Daniel Fenechiu și pentru Raluca Turcan și ceilalți. Ludovic Orban gândește politic foarte corect încercând să se consolideze parlamentar pentru a nu fi nevoit să negocieze la două zile cu toate grupările, partidulețele. De asta ne dorim anticipate.

Rep: Ok, am înțeles. Traseismul e prost în opoziție și bun când ajungi la putere.
RB: Nu e bun, nu e de folosit. E prost și la putere.

Rep: Cum ați defini relația cu liderul PNL, cu dl Orban, pe o scară de la 1 la 10, unu fiind foarte proastă, zece fiind foarte bună? Ce notă i-ați da.
RB: 9. Pentru că nu avem timp să stăm mai mult împreună. Dacă am avea, i-aș da 10. Nouă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

45 comentarii

 1. „Sunt un om extrem de tanar”. Narcisistul ma-sii.

 2. Corectați titlul!

  • Ca ziarist de dreapta si de opozitie la p$dei,jos palaria. Ramane de vazut daca va ramane la fel de luptator si onorabil ca politician de top,pana acum nimic de reprosat (ptr un euro parlamentar).

  • Inca ceva: „PSD are instituții media puternice care torpilează PNL și Guvernul României cu știri false.” P$d dle RB are antamatzi doi mega oligarhi,unul fost securist pe stil vechi,varanu felix-voiculescu,celalalt securist pe stil nou,softistul contractelor cu statul,”mult cautatul fugar” de la sarbi,Sebi Ghitza.

 3. da, pai si ailalti dadeau ordonante dupa ordonante…care e diferenta acum? PNL=PSD=aceeasi mizerie

 4. pensiile sepciale din titlul articolului 🙂
  Sa intelegem ca sunt pensii pentru cei cu sepci sau neatentie flagranta a editorului ? :))

 5. Rares Bogdan readuce in prim planul politicii romanesti lucruri deja stiute de cei care au votat Klaus Johannis si PNL(pot zice PNL – Orban )Toate promisiunile vor fi indeplinite . Politica romaneasca se va bucura (dar si multe alte tari vor fi purtatoare de acest nou mesaj) de transparentizarea tuturor deciziilor si de aducerea lor imediata la cunostiinta cetateanului , de scoaterea tuturor neregulilor , ce au existat in acesti ultimi ani ,ba chiar si de ceva mai multa vreme in urma , la suprafata , de responsabilizarea celor ce deservesc institutiile statale punind in prim plan cetateanul, intr-un cuvint de NORMALIZAREA societatii in general .Rares Bogdan a inteles ceea ce presedintele doreste pentru tara si dincolo de latura lui de ziarist consacrat aduce incet, incet , in fata noastra si intelegerea unui politician aflat la inceput de drum . Nivelul de acceptare si intelegere a discursului politic se modifica pe zi ce trece si noua forma de intelegere a timpurilor (si politice )ce vor veni induc in mintea noastra o forma noua politico -sociala ce va avea o sustinere din ce in ce mai mare peste tot in lume . Sa ne bucuram ca natia romana a inteles printre primele acest nou deziderat universal (devine cit de curind )si ca impreuna noi toti vom avea ocazia sa urmarim ce se intimpla.

  • Ai recitat ca un adevarat secretar al cc pe judet.

  • @mafalda: Doamne, mi-au dat lacrimile când ti-am citit blablareala, cât de mici suntem noi si ce noroc avem cu asemenea conducători luminați si reformatori.
   Dar realitatea cruntă n-a vrut să mă lase: ia uite ce oameni curați si competenti sunt acum secretari de stat și consilieri pe la Guvern:
   * doi copii de securici, unul la Finante(tas-o rade de moare de noi din franța unde își petrece bătrânețea după ce a „aranjat” bancorexul), alta la Justitie( are 16 case, fratioare, dar niciun cont bancar :)))))), fata de capitan ce supraveghea „elementele anticomuniste”;
   * un traseist de 39 de ani întreținut de nevasta-sa pensionară:)))))), cu 5(cinci) partide la activ, inclusiv PSD si ALDE, la Finante;
   * un cântăreț de la Alba, fînul deputatului Roman(ăla care a votat in 2018 pensiile speciale ptr. primari,alături de alți 6 penelisti, apropo doamna vicepremier Turcan nu a votat nici împotriva, s-a abtinut:))))), la Munca;
   * tot la Muncă o pemepista, un fel de Elena Udrea, dar cu alt sef;
   * la Economie, unu” care a încălcat embargoul legat de irak in anul 2000; * tot la Economie, mama unui alt promovat, fiul e consilier al lui Orban; nu stiu dacă e si tatăl, macar pe post de fochist :)))));
   * un fost șef de serei dat afara pentru comportament aberant, apoi fost sef de poliție locală in Mures, dat afara ptr un pronunțat caracter antimaghiar;
   * Eleodor Mandres, alde , da, cica mai exista, evacuat de pe postul de secretar de stat acum cateva luni a revenit la Finante ca „reformator :)))));
   * Simona Bratulescu, tot de la alde:)), sefa de cabinet Orban;
   * Tudor Polak , absolvent de Spiru Haret in 2012 la fara frecventa, la Munca;
   E he hei, lista e cam lungă și cica azi a mai venit un val de oameni puși pe munca :)))))))

  • Ari fecior nu ai inteles mare lucru este ? Este ca nu intelegi cum trebuie si ce inseamna un concept general si necesitatea de a fi pus in aplicare ? Te incurci cu niste nume si faci niste acuze ce nu intereseaza pe nimeni . Fiecare are cite o hiba pe lumea asta sau te crezi perfect ?Important in acest moment este rezolvarea si punerea in aplicare a unei idei a unui concept de tara . Daca e prea greu pentru tine asta e ,ramai la nivel de ce a facut aseara soacra-mea

  • Ari ,hai nu plinge ,nu plinge

  • @mafalda, serios, ce deștepți sunteti voi, liberalii si ce sacrificii faceti in numele unui concept de țară care nu există decât ca mesaj de troli pentru imbrobodit fraieri!
   Ar trebui să vă aplaudăm, să vă lăudăm: bravo, băieți, sunteti cei mai cei, ati înlocuit oamenii lor cu oamenii voștri si nici măcar nu v-ati străduit să găsiți oameni onești, fara buboaie.
   Cred ca trebuie sa schimbați strategia de comunicare, aerele de superioritate pot dauna grav la procente.
   Sa nu o apucați pe urma lui Dragnea, zic.

  • Ari ,fecior , fa bine si scrie acelasi texte si despre alte entitati politice ce au reprezentat un vector de imagine pina mai ieri . Poate doresti sa intelegi ca politica este facuta prin oameni si cu oameni, care isi asuma acest statut (indiferent de ceea ce crezi tu despre ei )acesti oameni buni sau rai (asa cum deja stii nimeni nu este perfect )nu fac decit fie sa transmita cetateanului ,conceptul nou de Tara aflata intr-un context mai mare numit UE, prin viu grai sau prin texte media fie sa fie un executant (idee de baza este in mintea altora ce poseda intelepciunea si cunoasterea )capabil sa puna in practica ceea ce altii decid . Actualul si mentionez pentru o mai buna intelegere , actualul PNL si-a asumat de unul singur aceasta sarcina si a acceptat sa puna in practica dorinta populara exprimata deja in alegerile ,ca un intreg , de anul trecut . Faptul ca tu nu poti accepta asta are doar o importanta pentru propria ta persoana . Priveste totul de undeva din nori si nu mai face afirmatii despre persoane pe care nu le cunosti si de a caror trecute presupuse fapte nu ai fost incintat . Pune inaintea credintelor tale politice ,binele unei natii ce are marea sansa de a fi parte a UE. Vizualizeaza cu ochii mintii ce ar fi fost sau cum ar fi Romania fara acest sprijin Euroatlantic .Treci peste aceste marunte controverse si vezi intregul .Iti urez o zi minunata .

  • Mafalda draga, apreciem sacrificiul peneleului pentru propasirea neamului romanesc, da vezi ca nu e singur, e plin de-alde ALDE si PMP in Guvernul Orban.
   Iar Biroul Politic al Peneleului s-a imbogatit cu un traseist notoriu, dl.Daniel Constantin (cred ca nici el nu mai stie prin ce partide a fost, ii trebuie un soft).
   Cu ALDE chiar e groasa, ca doar au facut parte din Coalitia cu care Dragnea a condus discretionar tara timp de 2 ani gloriosi.Sau poate ALDE s-a dizolvat in peneleu si noi inca n-am aflat. :))))
   Inteleg ca asa arata restructurarea si eficientizarea administratiei publice in viziunea penelista: pleaca ai lor si vin ai nostri si ai prietenilor nostri, cu acelasi profil pesedist.
   Ce treaba are viziunea euroatlantica cu faptul ca Orban accepta tot felul de mascarici de toate culorile politice prin guvern -in linia a doua, clar nu inteleg.
   Sau poate asta este, de fapt, Romania Normala, cea care inteleg ca ne pune in centru pe noi, cetatenii: conducatorii trebuie sa fie oameni cu studii la Spiru, martori in dosare de camatarie, traseisti – eroi de 35 ani intretinuti de neveste pensionare, beneficiari de contracte publice cu incredintare directa(fara licitatie) in vremea lui Dragnea, fii si fiice de securici, persoane care au incalcat un embargo international, mame si fii in acelasi timp in guvern, ministri care, din greseala, si-au facut casa de 3 ori mai mare din cauza unei grinzi si n-au platit impozit pe monstruozitatea produsa, ci pe cea mica. din proiect.
   Toate astea sunt informatii publice, apr la un simpla cautare pe prietenul nosgtru Google, secretele grele le vom cand vor trebui sa ii dea afara si ei nu vor dori sa plece.
   Gargara despre tara, despre sacrificii, despre binele public pus mai presus de cel individual, despre cum ceilalti sunt prosti si voi, penelistii, salvatorii providentiali merge mai greu in timpurile astea.
   A devenit cam dificil de impachetat si livrat fraierilor mizerii care devin din ce in ce mai evidente, in lipsa unor decizii reale de restructurare si reformare.
   Macar niste oameni curati sa fi pus acum inainte de parlamentare. Dupa, Dumnezeu cu mila.
   PS: lasa-ma pe mine, vezi ca azi ai zi full de prestat, daca Orban amana marirea alocatiilor pentru copii.

  • Ari ,nu stiu de unde extragi tu informatii adevarate sau poate nu poti face diferenta intre ceva fals si ceva adevarat . Oricum nu cred ca scrie niciunde si citez din propria ta formulare ca sa nu existe dubii : tot la Muncă o pemepista, un fel de Elena Udrea, dar cu alt sef; Quod erat demonstrandum , ai demonstrat deja sau ai gasit zicerea pe google si ai (luat-o de capital, o zicere nevinovata despre cineva care crede orisice baliverna ).Vizioneaza , din cind in cind, ultimul serial cu celebrul HERCULE POIROT in speranta activarii celulelor cenusii atit de dragalase si atit de dragi detectivului .

  • Magdalena Bistriceanu, fost purtator de cuvant si vicepresedinte PMP pana in 2018, zice de duduia de la Munca, pe pagina de facebook pe 3 decembrie -postare publica, asumata. Mai zice ca a mai existat o duduie d-asta, acum prin ministerul de Externe, la bine , la caldurica :)))))) .
   Daca nu e adevarat, sa o dea in judecata sa stearga postarea, dar pare sa stie cam multa lume de situatie. :)))))
   Cu acest prilej, mi-am adus aminte de alte 2 numiri „meseriase”, o scurt trecere in revista nu strica:

   * domnul Andrei Baciu, 32 de ani, nominalizat si de dl.Ciolos insusi ca Ministru al Sanatatii pe cand avea 28 ani si retras din cauza de poze in lenjerie intima :))))) si de neterminare rezidentiat, na,uite, fraierilor, ca acum a ajuns Secretar de Stat la Ministerul Sanatatii; in Romania, valorile intotdeauna ajung sus; :)))))))
   * domnul Mironel Panturoiu(pe cuvant ca asa il cheama, nu e Caragiale), implicat in scandalul imobiliar Terra Residence, a ajuns Secretar de Stat din partea PMP la Ministerul de Finante unde pare-se ca gestioneaza (sau ce face el pe acolo) datoria publica :)))))))).
   Domnul Mironel Panturoiu a avut o cariera fulminanta in administratia publica, inceputa in noiembrie 2015, fix la 45 de ani ca inspector in Pantelimon, ar fi picat pe parcurs si un examen de intrare in ANAF, dar a intrat el in sistem, ce conteaza un examen, si uite-l acum, a ajuns departe, din nou valoarea( ne)-a invins doar in 4 ani. Si a demonstrat ca varsta nu e o problema pe piata muncii.
   Ce invatam de aici, noi, cetatenii, aflati inteleg in centrul atentiei acestei guvernari: perseveranta si valoarea adevarata inving la Romanika, indiferent de obstacole precum examene, studii sau probleme cu legea, principii morale sau ideologii.
   Puteti sa fiti si la Cuca Macaii, bastonul de secretar de stat va este accesibil, Mironel este exemplul perfect.

 6. ”Alo, dl. Marian Munteanu? Va rugam sa va prezentati de urgenta in Aleea Modrogan! Partidul are din nou nevoie de oameni de sacrifiu in lupta cu…Enormitatea…!
  PS. Daca din intamplare va veti intalni la intrare cu dl. Cristian Busoi, bine ar fi sa nu-i spuneti motivul vizitei pentru ca dansul e doar rezerva numarul 2…!
  Succes! ”

  • Probabil sunteti curiosi sa aflati numele rezervei nr. 1. Indicii: Are un dinte care straluceste in Soare; E poreclit:”Jupanul”; Finii ”Jupanului” au facut harcea-parcea bugetele localitatilor ilfovene pe care le pastoresc;

 7. Doar de asta a fost adus R. Bogdan in PNL: pentru ridicarea moralului trupelor si pentru linistirea celor ramasi acasa.
  Ma oboseste si ma enerveaza omul asta mai mult ca niciodata repetand ca un papagal aceleasi clisee si crezand ca impresioneaza si convinge toata audienta.

 8. Si care e conceptul ala de țară ce presupune cooptarea la conducere a unor oameni cu trecut extrem de discutabil?
  Am crezut ca PNL ul isi dă silința să aducă în față profesioniști, oameni cu pregatire , experienta si competente superioare pesedeilor si cu ceva mai multe principii morale. Măcar pana la parlamentare.
  Perfectiunea nu exista, stim cu totii, hai, ai o scapare, doua, trei, dar când aduci un batalion de oameni discutabili, normal ca ne apucăm de vociferat.
  Degeaba trimiti cativa troli sa emita prostii pe ton superior, guvernul Orban , in linia a 2 a, e din ce in ce mai „colorat” de personaje la fel de sinistre ca pesedeii.

  • Este ca nici asta nu intelegi ? Guvernul Orban este un guvern interimar care are ca sarcina imediata punerea in aplicare a masurilor promise si desfasurarea alegerilor din acest an . Daca cineva crede ca un guvern minoritar poate face reforma absoluta se inseala , abia dupa votul la alegerile comasate din MAI sau IUNIE cind poporul pune in functie un guvern al unui partid majoritar ales , abia atunci reforma va incepe cu adevarat si proiectul de tara va cunoaste forme pe care doar le putem banui . Este in mare parte vorba despre aducerea tuturor celor care servesc statul in fata cetatenului si nu in spatele unor gratii numite ghisee , si extrapolind se aduce decizia statala la lumina si oricare dintre noi putem vedea in timp real activitatea celor care platiti de noi deservesc ROMANIA si cetateanul roman .Este vorba despre digitalizarea tuturor componentelor ,ministere , departamente , institutii conexe de tot felul , Politia si Justitia ,ANAF-ul si jandarmeria ,absolut toate vor cobori dintre gardurile ce si le-au construit in jurul activitatilor lor , linga cetatean . Transparenta ,ca un intreg si responsabilizarea vor face parte integrala din principiile de baza a unei noi forme politico -sociala ce capata un contur tot mai mare in UE. Deranjul este mare ,dar incet incet banii cash vor fi aproape inexistenti in raporturile cetatean -institutii statale , iar cei care nu accepta asta nu vor mai avea unde sa se ascunda ,unde sa piteasca veniturile ilicite (daca exista )Banii facuti prin frauda ,prin hotie nu vor mai putea fi folositi (deja ambasadorul american a cerut asta ) iar cei care nu respecta , state, institutii statale sau private vor fi deferiti justitiei . Societatile din ziua de azi nu isi mai pot permite existenta fraudelor ce devalizeza bugetele statale si chiar generatiile ce vin au in componenta lor o majoritate ce doresc corectitudinea si nu hotia (indiferent de forma ei ) Ideea ca daca furi esti destept nu va mai fi sustinuta de cei cevin din urma si cei care au probleme de ordin penal vor fi eliminati din structurile de comanda ale societatii .Priviti in viitor si va minunati .

  • Normal ca nu poate reforma, dar asa se falea prin noiembrie. Dar sa impiedice numirea a tot felul de aldisti si pemepisti si traseisti si controversati prin guvern, pe principiul ca oricum ne voteaza fraierii, asta putea PNL ul sa o faca.
   Mor dupa folosirea cuvantului „popor”, sigur nu te-ai transferat de pe pesedeu, ca si aia tot cu poporul erau in gura si i-o trageau la greu aceluiasi popor, cu zambetul pe buze?
   Si pesedeu avea un proiect de tara. un catastif numit „program de guvernare”, dar uite ca s-a daramat sandramaua si am ramas fara minunea de proiect.
   Privim in viitor, cum sa nu, noi fiind clarvazatori cu totii, si ne minunam: in tara au mai ramas doar pensionarii speciali si membrii pesede si penele :))))))))))))

  • IRA , fecior , citesc cu simpatie cuvintele tale , pe care, in incercarea de legitimizare a spuselor tale, le folosesti . Deja cred ca ai inteles totul si mafalda ,care vede prin tine ca intr-un ceaslov larg deschis ,intelege cit de greu iti este sa iti sustii spusele . Pentru linistea ta sufleteasca framintata de atitea intrebari existentialiste referitoare la persoana mea iti zic cu spernta de a intelege : Nu sunt nici PSD-ist ,nici PNL -ist , nici vreun alt IST atasat , afiliat , controlat sau manevrat . Sunt un pur Mafamald-ist ,sper ca din asta sa intelegi, cum ca pun inaintea tuturor propria mea persoana si nu ma intereseaza nici o persoana anume , ci doar spusele , ideile , conceptele de orisicare fel , concomitent cu motivatia ce sustine an presupus adevar al fiecaruia .Daca nu a fost prea greu sa intelegi ce spun atunci este ok si chiar daca altfel sta treaba ,eu tot o zi buna am sa iti zic, asa cum fac cu orisicare altcineva ce doreste sa confrunte idei si nu persoane . O ZI BUNA SA AI.

  • Mafalda draga, esti prea plin de tine, poti sa fii un trol sau vreun mahar in persoana, mi-e perfect egal.

 9. Rares Bogdan : „Sunt un om extrem de tanar” .
  Are dreptate ! La varsta lui a ramas cu mintea unui individ infantil, arogant si prostovan, chiar mai prostanac decat ca Mircea Geoana cand era de varsta lui Rares Bogdan !.

  Rares Bogdan : ,, Eu și Ludovic Orban nu suntem candidați. Deși suntem cei mai bine plasați, Ludovic este premierul României și nu își dorește să fie primar al Bucureștiului. Eu sunt liderul delegației române din Parlamentul European și nu îmi doresc. Cred sincer că drumul meu este altul.”

  De parca s-ar pune problema realist ca Rares Bogdan sa fie Primar al Bucurestiului !.
  Rares Bogdan nu e sigur ca se descurca si ca primar de comuna, daramite
  Primarul Bucurestiului !.
  Cica Rares Bogdan se lauda ca este ,,liderul delegației române din Parlamentul European”.
  Tantalaul de Rares Bogdan nu-si da seama ca ,,Titulatura Asta” este practic ,,formala” si nu indica nici un fel de valoare sau autoritate pe care o are el in Uniunea Europeana !.
  Daca se lauda cu titulatura asta chiar ca dovedeste ca e un prost de ,,da in gropi” !
  Rares Bogadan, din punct de vedere a Valorii Politice este ,,Un Nimeni” in Romania si cu atat mai mult ,,Un Nimeni” la UE !.

 10. bravo g4m pentru ideea de a va pune in direct cu publicul. ați pus întrebările pe care publicul voia să fie puse.

 11. Bre , matale desfiintezi si Predoiu, consolideaza SS ?
  Mai vorbiti si voi intre voi sau daca e vorba de promisiuni , astea sunt de nasu si nu conteaza…….

  • „desființarea secției speciale, două tururi, pensii speciale și o mulțime de alte măsuri ”

   Pensiile speciale – trecute in fuga la enumerare.

   Sunt prea multi speciali in tara asta militari care nu au facut nimic, militieni care nu fac nimic in folosul celor care ai platesc.
   Le desfiintati sau limitati nesemnificativ, nu stiu daca s-a pus intrebarea asta

  • Toate promisiunile electorale vor fi respectate si dupa alegeri chiar imbunatatite si modificate si alte neajunsuri depistate pe parcurs . O sa avem surprize mari

  • Eva ai visat urit ?

 12. Ieri, dl.Orban a umplut guvernul – linia 2, secretari de stat, consilieri si sefuleti prin agentii- cu ALDE si PMP:
  * Dl.Gigel Caliga, ALDE, i-a devenit consilier lui Orban;
  * Dl.Claudiu Madalin Giurcau de la Gorj, ALDE, la Protecția Consumatorilor, domnia sa fiind, printre altele, martor intr-un dosar cu camatari de origine rroma(împreună cu frate-sau);
  ” Dl. Catalin Constantin Voinea Mic a ajuns sef la Jocuri de Noroc, domnul este din PMP si isi dorea să fie Avocatul Poporului, dar uite că a prins o sinecură; bravo :);
  * Dl. Norocel Pompiliu Stroe nu are nicio legătură cu activitatea de la interne,dumnealui fiind patron de firma din Vrancea; in Declaratia de Avere 2019 zice ca a închiriat un apartament in Bucuresti cu 750 lei/lună :)))))); a ajuns secretar de stat la Interne; e absolvent, conform propriului CV, de Psihologie la Spiru Haret si de Teologie la Pitesti( da, cică au universitate);
  * Dl. Emanuel Victor Picu e foarte sărac, deși e vechi tropaitor prin instituțiile statului, nu are nimic, nici casă, nici bani, nici masina, mi-e si milă de el.
  Se pare ca nu se vor restructura posturile din administrația publică, oamenii ăștia sa ramana pe drumuri? Zău asa….
  Sunt la fel ca pesedeii, cu facultati la Spiru Haret

  • Ari , nu mai scrie FAKEuri te faci de ris .

  • Eu doar am dat cautare pe Google si uite ce blestematii au aparut , mintiti poporul cu internetul asta nesimtit…
   Fa reclamatii Google-lui , nu mie.
   De curiozitate, care e fake-ul? Nu de alta , dar noii secretari de stat/consilieri/sefi de agentii de stat ar trebui sa incerce sa-si curete imaginea, ea asa se contureaza in acest moment.

 13. Ari , inca o data ,nu fa afirmatii gratuite despre oameni pe care nu ii cunosti si chiar daca ii cunosti , ceea ce credem noi uneori este complet fals . Exprima ,idei , pareri pe concepte sociale , filozofice , politice ,nu pe presupusele tale ginduri atasate unor oameni . Este necinstit ceea ce faci .

  • Daca Google-ul minte, mint si eu.

   Zice Google ul ca X are 39 de ani si intr-o Declaratie de Avere din 2016 scria ca traieste din pensia nevestei, am scris si eu. Zice ca a trecut prin 5 partide , asta am scris.
   Daca e fals, spune-ne tu adevarul.
   La fel, la toti cei enumerati. Chiar te rog, asa le curatam imaginea si pot sa se apuce de povestea cu daramarea zidurilor si binele cetatenilor.

   Dupa ce aflam cu totii ce s-a scris fals de-a lungul timpului despre acesti domni si doamne sau de ce si-au completat cu mana lor, nu a mea, Declaratiile de Avere/CV urile in modul in care apar acumin diverse locuri publice de pe internet, trecem si la pareri filozofice etc. Promit ca fac si un eseu :))))

   Dar, ia spune tot, ati inceput cu amenintarile ?

 14. Rareș Bogdan, un gargaragiu ieftin cu aere de extremist, foarte sigur pe capacitățile sale supranaturale, căruia îi curge pe bărbie patriotismul. Bre, traseiștii sunt buni acuma, ieri nu erau buni? bravo, sunteți niște luminați, dar întunecați exact de traseiștii pe care îi arătați cu degetul, dar nu acuma, atunci când nu erați voi beneficiari. Hai cu gargara, nu costă bani, dimpotrivă, aduce bani, psd+PNL=același mâl!

 15. Domnule Rares Bogdan in priviinta „PENSIILOR NESIMTIE ” , ne-ai mintiti ca pe prosti , adica asa cum suntem de fapt .
  Despre cei din „ciuma rosie” , care au fost acceptati in PNL -febra galbena-, poate ne spuneti ceva .

 16. Candva PNL critica dur OUG-uril.Câtă demagogie…

  • Cindva era o situatie normala sau cindva Stefan cel mare cistiga batalia de la Podul inalt ,cindva nu are nici o relevanta ,poate crezi ca traim cu totii acum .

 17. Esti un papagal si un nabab!Ai fost exact in locuri bine platite,oportunist. Sa incepem cu tine si sa renunti la miile de euro pe care ii iei pe luna,plus indemnizatia la sfirsit de mandat tot in mii de euro. A ,da ai sa zici ca edti platit de P E, dar la P E cine plateste impozitul ,noi,nu? Ia fa tu un gest si mai renunta la miile de euro si doneaza pentru dublarea alocatiilor, jegule!

 18. Pana acum nu ati facut nimic din cea ce ati promis, dupa alegeri cand sunteti cu sacii in caruta nu o sa mai faceti nimic.Mare dezamagire……

 19. Domnul Rares Bogdan , le-a tras-o celor care l-au crezut , ce scria pe placutele soferului din Suedia .
  Isi rade de credului sau ignoranti .