G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Cine amenință Europa și de ce trebuie apărat modul de…

VIDEO INTERVIU Cine amenință Europa și de ce trebuie apărat modul de viață european? Clotilde Armand, europarlamentar USR: Noi vrem să vedem fața oamenilor și vrem ca toate femeile din UE să simtă că nu au o presiune din familie să-și acopere fața

Cine amenință modul de viață european și de ce trebuie el apărat? Europarlamentarul USR, Clotilde Armand spune că o dezbaterea despre identitatea Europei trebuie să aibă loc. Propunerea de înființare a comisiei pentru apărarea modului de viață european, care se va ocupa între altele și de migrație, a stârnit dezbateri aprinse în Parlamentul European. Stânga europeană și verzii au criticat-o pe Ursula von de Leyen că prin această denumire dată comisiei, considerată populistă și apropiată de retorica extremistă, contrapune modul de viață european migranților.

Cele mai importante declarații făcute de Clotilde Armand pentru G4Media.ro:

Ce părere aveți despre această viitoare comisie, care apără modul de viață european? E vorba și de migrație, cine suntem noi din Europa. Nu există un singur mod de viață european. E foarte clar că noi românii nu avem același mod de viață cu finlandezii sau spaniolii. E vorba aici de identitatea europeană. Cine suntem noi europenii. Și aici e vorba de o dezbatere pe care trebuie să o avem.

Această dezbatere cred că trebuie să aibă loc, pentru noi românii ar fi una esențială, noi chiar ne simțim europeni. Ce înseamnă să fii european. Ce este identitatea europeană? Înseamnă să ai valori comune care se traduc într-un fel de a se comporta.

Vă dau un exemplu. În general în Europa nu este acceptat faptul că femeile își pun ceva pe cap, burka, unde li se văd numai ochii. Noi în România nu prea știm această problemă. Unii vor spune că este o problemă de way of life, alții vor spune că e o problemă de valori.

Noi vrem să vedem fața oamenilor și vrem ca toate femeile din UE să simtă că nu au o presiune din familie să-și acopere fața. Ideea e că trebuie să decidem noi în Europa dacă face parte din identitateae noastră să nu acceptăm asta sau dacă oricine este liber să-și practice aceste aspecte ale religiei lui chiar în Europa.

Cine amenință stilul de viață european? De cine trebuie el apărat? Reiau exemplul meu. Când eram mică, în Franța, nu se punea problema de a scrie pe fiecare ușă în administrație că toată lumea trebuie să aibă fața descoperit. Acum pe fiecare ușă se vede emblema Franței cu capul gol și i se vede toată fața. Au venit multe persoane cu alte valori, alte tradiții, și statul francez s-a văzut să spună niște lucruri în mod foarte clar. Într-un spațiu public trebuie să-ți vedem fața.

Deci trebuie apărată europa de migranți? Unii da, unii nu, unii nu sunt migranți, sunt în Europa de câteva generații, ar vrea să adopte un alt stil și alte valori. Peisajul e mult mai complicat. Aici vorbim de niște aspecte importante pentru Europa de Vest. Vorbim numai de problemele europei de vest. Noi suntem aici pentru a vorbi de europa de est.
Care ar fi o temă a Europei de Est? Este lupta mea, fractura economică Est Vest.

Cei de aici, colegii din Europa de Vest, au impresia că noi în România într-un fel trăim din mila lor. Fluxurile de bani și de oameni se duc dintre Est spre Vest. Noi avem o contribuție mare și am dori ca această contribuție să fie recunoscută. Noi suntem cei care avem o contribuție imensă la contrucția Europei.

Sunt domenii economice unde noi românii sau bulgarii performăm sau suntem foarte buni. Europa de Vest are impresia că deja ne-a dat atât de multe lucruri încât nu e corect să ne lase și pe noi să performăm în alte domenii. E vorba de acest pachet de mobilitate. În industria transporturilor în Europa de Est suntem foarte buni. Am cucerit o piață întreagă.

Colegii din vest vor să impună măsuri protecționiste. Ei spun că am luat foarte multe joburi de la ei, industrii întregi au fost delocalizat din Vest la Est și spun acești europeni din est ne iau și joburile, șoferii de TIR români ne iau joburile. Adevărul este complet altul. E o luptă, trebuie noi să ne ridicăm să spunem, noi avem o contribuție mare în Europa, există o liberă circulație, ați venit în România ați luat anumite domenii din economie, și unde noi suntem performanți este normal ca și noi să luăm piețe întregi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu chiar as face presiuni ca sa-i acopar fata doamnei Armand

  2. Discurs tip Viktor Orban / salvini.
    Mai discutam peste 50 de ani despre cine a avut dreptate

  3. Discurs de bun simt. Tarile din G7 sau UK cu brexitul isi negociaza interesele pana la ultima piata, pina la ultimul tarif subventie sau dolar. De ce nu am face si noicei din Est la fel ? Acuma avem si cu cine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.