G4Media.ro

VIDEO Încercare de aterizare în zona Politehnicii a unui elicopter MAPN /…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Încercare de aterizare în zona Politehnicii a unui elicopter MAPN / Universitatea dorea aterizarea elicopterului în cadrul SPACEFEST, un eveniment dedicat explorării spaţiului cosmic / MAPN: A fost o probă, nu se poate ateriza

Un elicopter sanitar MAPN a survolat sâmbătă dimineață Bucureștiul, la joasă înălțime, încercând să aterizeze în zona Politehnicii București. Locuitorii din zonă au filmat aparatul.

”Am filmat această încercare de aterizare de urgență a unui elicopter sanitar MAPN, după ce a survolat razant, la propriu, blocul de 8 etaje în care stau. Eu locuiesc chiar la 8 și toți vecinii s-au sesizat”, a transmis un cititor G4Media.

MAPN a anunțat că a fost un exercițiu pentru a se vedea dacă elicopterul poate ateriza în condiții de siguranță.

”A fost un zbor de recunoaștere efectuat de Forțele Aeriene pentru a se verifică dacă se poate onora invitația conducerii Politehnicii de a participa la festivalul de mâine cu un elicopter în display static. În urmă zborului de astăzi, s-a stabilit că nu există condiții pentru aterizarea în siguranță în spațiul respectiv, drept urmare nu va putea fi onorată invitația”, susține MAPN.

În perioada 11-13 iunie 2023, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti organizează cel mai mare eveniment dedicat explorării spaţiului cosmic şi oportunităţilor pe care acesta le oferă. Evenimentul va avea loc în campusul UPB şi se adresează pasionaţilor de spaţiu de toate vârstele, a aununțat Universitatea.

”Cum arată materialele inteligente, care este procesul de pregătire al organismului pentru o călătorie extra-terestră, cu ce se hrănesc astronauţii, ce fel de echipamente poartă, cum gestionează aceştia gravitaţia, cum se adaptează corpul uman la acest mediu şi care sunt urmările unei astfel de experienţe sunt doar câteva dintre curiozităţile care îşi vor găsi explicaţiile în cadrul SPACEFEST”, se arat într-un comunicat de presă.

În cadrul SPACEFEST, trei astronauţi celebri vor povesti despre experienţele lor în spaţiu, vor răspunde tuturor întrebărilor şi curiozităţilor publicului şi vor oferi autografe:

* Nicole Stott, NASA Astronaut, Aquanaut & Artist – cu 104 zile petrecute în spaţiu şi a zecea femeie din lume care a plecat în SPAŢIU, precum şi fondatoarea Space for Art Foundation;

* Dumitru Prunariu – cosmonaut român, primul şi singurul român care a ajuns în SPAŢIU;

* Sara Sabry – primul şi singurul astronaut de pe continentul african care a zburat în SPAŢIU în 2021, cu Blue Origin

La SpaceFEST va fi prezentă şi echipa 2Space care va reprezenta România la cea mai mare competiţie internaţională de rachete, Cupa Space Port America. Nu este singurul succes al tinerilor, aceştia formează şi prima echipă de studenţi din Europa de Sud – Est care a proiectat, construit şi lansat o rachetă la aproape 9.000 m altitudine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca nu se poate, atunci cum o sa fuga Ciucasescu fara elicopter?