G4Media.ro

VIDEO Incendiu puternic la şapte locuinţe şi anexe ale acestora, în municipiul…

VIDEO Incendiu puternic la şapte locuinţe şi anexe ale acestora, în municipiul Bârlad. Trei persoane au suferit atacuri de panică/ Focul a fost stins după cinci ore/ Zece persoane, cazate la internatul unui liceu

Un incendiu puternic a cuprins, duminică după-amiază, şase locuinţe şi anexe ale acestora din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, iar pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Trei persoane au suferit atacuri de panică, primind îngrijiri medicale, iar în total sunt afectate 18 persoane. Intervenţia pompierilor este dificilă întrucât casele sunt aproape lipite, urmând ca echipaje de pompieri din judeţele Galaţi şi Bacău să vină în ajutor. Incendiul a fost stins după cinci ore, iar zece persoane au fost adăpostite în internatul unui liceu.

UPDATE ISU Vaslui a intervenit la incendiu cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA), iar Serviciul de Ambulanţă cu o autospecială tip B.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la alte case şi anexe.

În sprijinul pompierilor, au intervenit SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad, precum şi alte două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Bacău şi Galaţi.

Trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu” din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o femeie este imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanţei SMURD.

„După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au fost afectate şapte locuinţe, între care un duplex, precum şi tot atâtea anexe gospodăreşti. Au ars aproximativ 600 metri pătraţi acoperiş din tablă pe astereală din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătraţi acoperiş şi peste 400 metri pătraţi planşeu”, a transmis, duminică seara, ISU Vaslui.

Intervenţia a fost coordonată de prefectul judeţului Vaslui, Marcel Lăudatu, şi condusă de colonelul Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

știrea inițială

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a anunţat că intervine cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA) şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuinţe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului.

„În acest moment, incendiul se manifestă la nivelul a şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti. Există pericolul de propagare a incendiului.
În sprijinul pompierilor, a venit şi SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni şi două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi şi Bacău”, a transmis ISU Vaslui.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Vaslui intervine cu o autospecială tip B.

Conform ISU Vaslui, trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane, într-una din case locuind mai multe familii.

„Incendiul se manifestă cu violenţă şi este foarte greu de lichidat din cauza faptului că, în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodăreşti. Acţiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii dede Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui”, au menţionat reprezentanţii ISU.

sursa: News.ro, sursa foto: ISU Vaslui

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 1, Legea pensiilor militare a lui Gabriel Oprea face victime!
    Iesirile masive la pensie incepand cu 45 ani si chiar mai jos au golit de personal instruit si cu experienta institutiile inclusiv pompierii militari pe langa MApN, politia, jandarmeria,, sri,sts.
    2. Desi au intervenit rapid, pompierii tineri nu aveau experienta, nu stiau ce sa faca, cum sa porneasca pompele, cum sa izoleze focul. Au ramas fara apa, nu aveau masini cu apa!?. Civilii au dat la galeata 3 ore.
    Asa incompetenta a dus la raspandirea focului ca pe timpul evului mediu.
    3. O femeie a lasat o lumanare aprinsa si a plecat la o vecina fiind sunata ca ii arde casa.