G4Media.ro

VIDEO Incendii și fum gros în urma atacului cu rachete rusești asupra…

Sursa foto: Telegram / ANDRII NEBYTOV

VIDEO Incendii și fum gros în urma atacului cu rachete rusești asupra Kievului / Întreruperile de curent afectează fiecare regiune din Ucraina

Un atac cu rachete rusești în capitala Ucrainei a ucis cel puțin o persoană și a avariat o clădire cu două etaje, relatează Sky News.

Pe măsură ce apar mai multe detalii despre cele întâmplate, șeful poliției regionale, Andriy Nevytov, a împărtășit această înregistrare video cu urmările atacului.

Serviciile de urgență se află la fața locului, în timp ce focul arde, iar zona este cuprinsă de un fum gros.

Întreruperile de curent afectează fiecare regiune din Ucraina

Există întreruperi de energie electrică în fiecare regiune a Ucrainei în urma unui baraj de raiduri de rachete rusești care au vizat miercuri după-amiază infrastructura critică a țării, a anunțat compania națională de furnizare a energiei electrice Ukrenergo, într-un comunicat postat pe Facebook, potrivit CNN.

„Atacul cu rachete este încă în desfășurare, dar există deja lovituri asupra instalațiilor de infrastructură energetică. Au loc întreruperi de urgență în toate regiunile”, a precizat aceasta.

„Este o măsură necesară pentru a proteja rețelele electrice de accidente tehnologice suplimentare și pentru a menține sistemul energetic. Echipele de reparații împreună cu unitățile Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență vor începe să repare pagubele imediat după încetarea alertei aeriene. Însă, din cauza înghețului și a ploii înghețate din unele regiuni, lucrările de reparații de urgență la instalațiile avariate de rachetele teroriste pot dura mai mult timp.”

Ukrenergo i-a sfătuit pe toți locuitorii Ucrainei să noteze locațiile pe care le-a descris drept „puncte de invincibilitate”, unde „electricitatea, comunicațiile mobile și internetul, încălzirea, apa și trusele de prim ajutor” vor fi disponibile în cazul unor întreruperi „semnificative”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. E cazul ca Ucraina să bombardeze centralele din Rusia, să vadă și rușii cum e.

  2. Nu mi-e teama, probabil o rachetă rătăcită după ce brava antiaeriana ucraineană a doborât 99% din rachetele rusesti

    • Ia niste kasha cu schi, sa nu iti lase madularu lu putin gust nasol in gura.