G4Media.ro

VIDEO Încă un pod din Moldova e în pericol major. Prin găurile…

Foto: Captură Observator TV

VIDEO Încă un pod din Moldova e în pericol major. Prin găurile podului care leagă Botoșani de Suceava se vede râul Siret – Observator TV

Starea infrastructurii rutiere e la pământ în mai multe zone, iar podurile vechi reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi. Unul dintre aceste poduri, cel mai tranzitat dintre judeţele Botoşani şi Suceava, a ajuns la 90 de ani și are găuri prin care se vede râul Siret, arată o investigație realizată de Observator TV.

Podul peste Siret, care leagă comunele Vârfu Câmpului şi Zvoriştea, are aproape 200 de metri lungime, dar e atât de ciuruit încă dacă priveşti de jos în sus, prin pod, vezi cerul sau maşinie care trec. În aproape un secol nu a fost niciodată reablitat sau consolidat.

Pentru a evita o tragedie, autorităţile au găsit soluţia de avarie: au impus restricţii de viteză şi tonaj. Maşinile pot circula cu cel mult 30 Km la oră, iar camioanele care depăşesc 7,5 trebuie să facă un ocol de 70 de kilometri. Regulile sunt ignorate însă de şoferi.

Podul de la Vârful Câmpului se numără printre cele 53 de poduri din administrarea CNAIR aflate într-o stare avansată de degradare. Alte 2.383 dintr-un total de 4.482 au nevoie de reparaţii. (Foto: Captură Observator TV)

Vezi imagini cu podul găurit pe Observator TV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Podurile se afla tot in „grija” PSD-ului ?

 2. Daca se vedea Oltul era o problema serioasa.

 3. Măi „pompierilor”, până acum nu s-au văzut? Ultimele verificări structurale ale podurilor, că înainte așa se făcea, poate cineva să ne spună. Nu contează culoarea politică la final, pentru că acolo vor muri oameni, sau am ajuns masă neglijabilă? Plus că ăsta este rezultatul transferului la CJ uri, ăia nu au personal de specialitate și bani nici să treacă strada.

  • Tu cu cine te certi aici?
   Sau vrei sa spui ca jurnalistii au facut rau aratand cu degetul delasarea autoritatilor? Ai fi preferat sa taca din gura si sa stea langa pod asteptand sa se prabuseasca, poate cu moartea a catorva oameni? Te-ar fi facut fericit asta?
   Am citit de 2 ori artiolul, nu scrie absolut nimic despre CJ-uri, sau despre partide. Doar un pod care nu mai are mult pana sa o ia la vale.
   Deci? cu cine te certi? sau doar aveai norma de jigniri si nu stiai cui sa le adresezi?

 4. In conditiile in care cazurile apar din ce in ce mai multe, poate ar fi util sa se solicite administratorilor sa certifice situatia actuala a tuturor podurilor (de anumita categorie) din pdvs al riscurilor si sigurantei. (evident in cazul unor situatii neplacute ulterioare raspunderea va fi clar identificata). Pe baza acestor certificari se pot propune diferite solutii …..de la alocari de sume pentru modernizari, la reducerea traficului, etc.