G4Media.ro

VIDEO Imaginile dezastrului din Turcia și Siria / Peste 2.000 de vieți…

sursa foto: MUHAMMAD HAJ KADOUR / AFP

VIDEO Imaginile dezastrului din Turcia și Siria / Peste 2.000 de vieți pierdute, sute de clădiri distruse și două țari îngenunchiate de seism

Unul dintre cele mai puternice cutremure care a lovit Turcia și Siria în ultimul secol lasă mărturii video terifiante.

În Turcia, cel puțin 1.014 persoane au murit și mai multe mii sunt rănite, potrivit Agenției de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din această țară (AFAD). În Siria vecină, cel puțin 592 de persoane au murit, dintre care 371, majoritatea în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de presă siriene de stat SANA, care a raportat, de asemenea, 1.089 de răniți, informează CNN.

Imaginile video sunt preluate din Turcia și Siria, iar o parte din ele au un puternic impact emoțional.

@fanpage.it Edificio crolla in un distretto di Istanbul quindi molto distante dall’epicentro. Il tutto è avvenuto diverse ore dopo la scossa che ha colpito la zona di Malatya al confine con la Siria #terremototurchia #notiziedelgiorno ♬ suono originale – Fanpage.it

Se crede că seismul de luni este cel mai puternic care a lovit Turcia din 1939, când un cutremur de aceeași magnitudine a ucis 30.000 de persoane, potrivit USGS. Cutremurele de această magnitudine sunt rare, mai puțin de cinci seisme având loc în medie în fiecare an, oriunde în lume.

Șapte cutremure cu magnitudinea de 7,0 sau mai mare au lovit Turcia în ultimii 25 de ani – dar cel de luni este cel mai puternic.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Comentariile ar trebui să aducă plus valoare nu revasare de ură psiho. Eu unul asta fac, am cunoștințe in Turcia, Malatya mai precis, acolo au cazut peste 100 de clădiri, dorm in mașini, afară e zăpadă deci foarte frig. Multe cladiri sunt nelocuibile chiar dacă nu au cazut, atât de avariate sunt.

  2. Aflata in fata unor alegeri Prezidentiale , undeva in luna mai a anului in curs , peste Turcia lui Erdogan da napasta atit de bine cunoscuta si noua din anul marelui cutremur .UE se misca in forta si ofera Turciei ajutoare consistente urmare a fondurilor de rezilienta deja cunoscute .Romania ajuta si ea Turcia trimitind specialisti in acest domeniu .Din nefericire Bursa din Tucia se poate prabusi .Ajutorul oferit de catree UE poate insa stabiliza tara lui Erdogan .Nota de plata vine insa in alegeri .Erdogan nu poate refuza banii veniti din UE. Rusia nu are cum sa isi aduca vreun aport substantial si daca ar vrea sa faca asta .Se pare ca cineva acolo sus le potriveste .Conform sondajelor o Coalitie de partide are un avantaj substantial in fata coalitiei ce il sustine pe Erdogan . Acum , daca lira se prabuseste (vedem ce face UE pe subiect) Erdogan va suporta un atac politic concertat din mai toate partile pe masura ce ne apropiem de data alegerilor . Turcia trebuie sa evite caderea burselor si fara anuntul UE de oferire de fonduri si de participare la reconstructie Turcia poate avea mari probleme .Pentru Turcia este ora adevarului.

  3. De la prea multa religie, unii ard coranul si altii au parte de cutremur!