G4Media.ro

VIDEO Imagini spectaculoase de la testele făcute de marina americană cu unul…

VIDEO Imagini spectaculoase de la testele făcute de marina americană cu unul dintre cele mai mari portavioane din lume

Marina americană (US Navy) a provocat un cutremur de magnitudinea 3,9 în larg, la 160 de kilometri de zona de coastă a Floridei, în timpul unor teste de rezistenţă, în Oceanul Atlantic, în cursul cărora a detonat peste 18 tone de explozivi în apropierea portavionului USS Gerald R. Ford, în valoare de zece miliarde de dolari, transmite agenția News.ro.

Un protocol a fost implementat în vederea asigurării securităţii militarilor şi civililor implicaţi în această operaţiune de anvergură, vineri, a anunţat într-un comunicat US Navy, care a furnizat și imagini de la testele din largul Atlanticului.

Obiectivul acestei serii de teste a fost să verifice dacă uriaşul portavion este capabil să înfrunte condiţii dificile în timpul unei bătălii pe mare.

USS Gerald R. Ford – care are 333 de metri lungime, 40 de metri lăţime şi cântăreşte 100.000 de tone – este unul dintre cele mai mari portavioane din lume. Aflat în şantier din 2005, portavionul a fost lansat la mare în 2017, cu trei ani întârziere faţă de data iniţială, din cauza unor defecte de concepţie a unor circute electrice şi unor probleme de ajustare a reactorului nuclear.

USS Gerald R. Ford, care poartă numele celui de-al 38-lea preedinte al Statelor Unite, poate primi la bord 60 de avioane şi 10-12 drone.

Donald Trump a inaugurat în 2017 la Norfolk, în Virginia, acest al 11-lea portavion al Flotei americane – primul dintr-o nouă generaţie cu propulsie nucleară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Green peace e multumita???La noi daca braconezi peste cu o petarda ai dosar penal.Ce e facut in numele stiintei nu se pune!

  2. intreb asa, ca intre prieteni, si la Fukushima sa procedat asa ?

  3. Ăștia și-au pierdut complet mințile. Au omorât milioane de exemplare de faună marină, ca să afle că o rachetă sau o torpilă care explodează departe de țintă tinde de fapt să nu o atingă, să nu-i producă pagube, să nu o scufunde. Știință!…WTF?! Și au folosit 18 tone de TNT pentru asta. Ca și cum ar exista rachete sau torpile cu astfel de încărcături. Și au făcut publice imaginile cu experimentul ăsta absolut cretin, retardat și scelerat. Adică simt mândrie și sentimentul că inspiră siguranță.
    Îmi închipui că după cei ai masacrat milioane de oameni, ai aruncat bombe nucleare pe civili, câteva milioane de pești sunt realmente nimic.

    • Aia e cu clima, aeriana…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.