G4Media.ro

VIDEO Imagini șocante din Shanghai, oraș afectat puternic de COVID-19, unde un…

Sursa foto: Captură video - YouTube / South China Morning

VIDEO Imagini șocante din Shanghai, oraș afectat puternic de COVID-19, unde un bărbat în vârstă a fost dus din greșeală la morgă într-un sac de cadavre

Un locuitor în vârstă din Shanghai a fost declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac de cadavre, în cel mai recent exemplu de disfuncționalitate în orașul afectat puternic de COVID-19, unde milioane de oameni rămân sub izolare forțată de guvern, relatează CNN.

Imaginile video, filmate de un martor, arată momentul în care mai mulți muncitori îmbrăcați din cap până în picioare în echipament de protecție dau înapoi când își dau seama că bărbatul este încă în viață. Imaginile au devenit de atunci virale pe rețelele de socializare chinezești, stârnind oroare și indignare.

Înregistrarea video, postată duminică, arată cum capul bărbatului – un rezident al unui azil de bătrâni – apare din sacul mortuar galben în timp ce muncitorii îl ridică dintr-un vehicul.

Persoana care filmează videoclipul, aparent dintr-o clădire din apropiere, poate fi auzită spunând: „Căminul de bătrâni este un adevărat dezastru. Au trimis o persoană în viață pe un dric și au spus că este moartă. Personalul firmei de pompe funebre a spus că încă se mișcă … Este iresponsabil, cu adevărat iresponsabil”.

Pe platforma chineză Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter, mulți și-au exprimat neîncrederea că o astfel de greșeală gravă ar fi putut avea loc – mai ales în Shanghai, care a fost mult timp considerat modern oraș din China.

„Problemele din Shanghai sunt pe deplin expuse de această dată”, se arată într-un comentariu popular pe Weibo.

„Acest lucru poate fi considerat omucidere intenționată”, a scris un alt utilizator.

Mulți alții au subliniat că bărbatul ar fi putut fi îngropat sau incinerat dacă nu ar fi fost descoperit în viață. „Guvernului nu-i pasă … ce se întâmplă în Shanghai?”, scria o altă persoană.

Guvernul districtului a reacționat luni la incident, spunând într-un comunicat că bătrânul se află acum într-o stare stabilă.

Trei oficiali au fost înlăturați de la biroul de afaceri civile și de la biroul de dezvoltare socială al districtului, iar șeful azilului de bătrâni a fost, de asemenea, concediat.

Autoritățile au revocat, totodată, certificarea unui medic care a fost implicat și care este acum sub investigație, potrivit publicației de stat Global Times.

Centrul financiar chinezesc se luptă cu un focar de cazuri de COVID-19 de la începutul lunii martie, iar acum se află sub izolare tot orașul de la 31 martie. Acesta a devenit centrul unui focar mai larg de epidemie în China, cu o creștere a numărului de cazuri și cu măsuri de izolare în numeroase orașe.

Timp de câteva săptămâni, autoritățile au interzis aproape tuturor celor 25 de milioane de locuitori să își părăsească locuințele sau complexele rezidențiale – ceea ce a provocat un haos logistic, mulți dintre ei plângându-se că nu au putut avea acces la bunuri de bază, cum ar fi alimente, apă, produse de sănătate și chiar asistență medicală pentru urgențe care nu sunt legate de COVID-19.

Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că unele cartiere ar putea începe să relaxeze măsurile de izolare dacă nu au raportat niciun caz în ultimele două săptămâni, permițând unor zone din metropolă o oarecare libertate în cadrul districtului lor.

Peste 8,2 milioane de locuitori din Shanghai încă aveau marți interdicție de a părăsi complexele lor rezidențiale.

Între timp, cazurile sunt în creștere și în capitala Beijing, unde școlile și alte spații publice, precum bibliotecile și centrele comerciale, au fost închise. Peste 20 de milioane de rezidenți vor fi supuși în această săptămână la alte trei runde de testare în masă, pe lângă cele deja implementate săptămâna trecută, au anunțat luni autoritățile.

Sursa foto: Captură video – YouTube / South China Morning

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. L-a salvat de el însuși, era o povara pentru Sistemul Medical.
    Arafat style.

  2. Ce nu înțelegeți voi: in China, dacă partidu’ zice că ești mort, ar fi bine să fii, altfel….

  3. Asta-i practică curentă în China, ori sunt uciși în spital, ori trimiși vii la crematoriu. Șocant este doar că acest caz a devenit public.

  4. Nu vom ști niciodată nici câți au murit din cauza covidului, și nici câți de covid.