G4Media.ro

VIDEO Iahtul de 530 de milioane de euro al oligarhului rus Andrei…

Foto: Producător

VIDEO Iahtul de 530 de milioane de euro al oligarhului rus Andrei Melnicenko, sechestrat în Italia

Autorităţile italiene au sechestat, vineri, mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnicenko, potrivit unui comunicat al poliţiei financiare a Italiei, citată de News.ro. Iahtul – numit SY A – valorează aproximativ 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari) şi se afla în portul italian Trieste.

Acesta este unul dintre cele mai mari iahturi din lume, conform producătorului său, Nobiskrug.

Melnicenko a fost sancţionat de Uniunea Europeană pe 9 martie, ca parte a măsurilor punitive extinse împotriva oligarhilor ruşi. Potrivit UE, el deţine principalul producător de îngrăşăminte EuroChem Group şi compania de cărbune SUEK.

Vezi imagini cu iahtul de lux al lui Andrei Melnicenko:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Cine-și cumpără așa ceva nu e întreg la cap. Nu mai zic că banii de iaht sunt mânjiți…

 2. Super! se scoate la licitatie? ma bag!

 3. Sau seamănă cu confiscarea averii naziștilor în al doilea război mondial! 😏

 4. Și baza legala pentru omorârea civililor și bombardarea spitalelor care e? Sau doar unii au voie să facă tot ce vor? Momentan iahturile sunt doar confiscate nu și valorificate, spre deosebire de omorârea civililor care este, știi, o chestie mai definitivă așa

 5. @Alex
  Nu ai inteles ce a scris Avram?
  Pe ce BAZA LEGALA a avut loc aceasta operatiune!

 6. Baza legala o reprezinta sanctiunile adoptate de catre state. Aceste sanctiuni nu sunt doar vorbe, declaratii, ele sunt adoptate sub forma legislativa.

 7. Baza legala sunt sanctiunile impuse de majoritatea statelor din blocul euro Atlantic .. ce va fhute pe voi grija de baza legala cand mor copii in Ucraina, postaci putinisti? Daca ar Fi copii vostri ati mai intreba de baza legala?

  • Dar daca ar veni aur la putere si ti-ar lua masina din fata casei pentru ca ai fost propagandist occidental, atunci te-ar phute grijja de baza legala sau ai fi tot dur precum otelul Krupp?

 8. Saraciile rupte-n c.u.r si probabil platite in ruble le duce grija unora unora cu iahturi de sute de milioane.
  Nu i-am auzit pe cei carora le sunt confiscate bunurile sa se planga de baza legala, dar turmele de idi.0ti se intreaba.
  Ba…voi sau sunteti pr0sti sau niste propagandisti in slujba unui cri.minal, platitu in sacose de ruble cu care dabia va cumparati o paine.

  • În afară de jignirile adresate unor persoane , care se pare că nu vă împărtășesc opiniile , nu prezentați nicî o dovadă că ei sunt plătiți pentru comentariile postate .

  • @a310 pai nu e deajuns ca au opinii diferite? Depinde cum e moda, pot fi cu dragnia, catu, iohannis, aur, rusii, chinezii. Cum iti vine la gura

 9. Paradoxul societății ruse ! In timp ce zeci de milioane de ruși sunt cu mult sub nivelul de trai catalogat „lumea a treia” , clientela putiniana ( oligarhii) trăiesc într-un dezmăț greu de explicat .
  In Romania principalul partid ( acum și la guvernare) auto definit ” social democrat” are același comportament oligarhic . Este exemplificabil că la ședințele de partid PSD , majoritatea participanților afișează o opulența ce contrastează până la ridicol , cu nivelul de trai al cetățenilor pe care se presupune că îi reprezintă .
  De la costume de firme și automobile de lux ce nu ar fi putut cumpărate pe cai licite ,acești indivizii „social democrați” etalează o superioritate falsă. Nu am avut în vedere valoarea proprietăților cunoscute sau de regulă necunoscute . Edificator este celebra „mătușa Tamara” a fostului prim ministru Adrian Năstase .
  De fapt acești fruntași PSD iști sunt niste primate , niste profitori cu tupeu si gargară, care polarizează peste 90 % din electorat .

 10. @asistent : ai perfectă dreptate banii ăștia mulți se fac pe căile ilegale, dar aceste primate își etalează opulența în fata celor saraci mulți da și prosti ca ei votează mereu în turmă. Legile sunt făcute extrem de prost , doar în favoarea infractorului. La noi nu este război și sunt plecate câteva milioane de români, dar să vină războiul, cine mai stă paici?!

 11. @Alin
  Mor copii zilnic pe planeta asta din cauza nepasarii, dute-n mm de sclav ipocrit!
  Vad ca de ei nu te fte grija!

 12. Cel puțin în Italia, Garda financiara cercetează sursa banilor de achiziție a acestor bunuri. Confiscarea se face cu bază legală, am văzut la știrile de la italieni că se inventaria totul și se consemna, se cereau facturi, dovezi ale veniturilor s.a.m.d.

 13. Nu exista nicio baza legala, e doar speranta desarta ca se rascoala chiaburii rusi impotriva tatucului, numai ca sunt chiaburii creati si promovati de putin.

 14. „pE cE bAzA lEgAla??!!!?!?!?!?”
  Postacii rusi fac pe prostii, nu ca nu ar fi deja😂. Ba id.iotilor… voi nu ati auzit de sanctiunile impuse de UE si SUA?

 15. „pE cE bAzA lEgAla??!!!?!?!?!?”
  Postacii rusi fac pe pro.stii, nu ca nu ar fi deja😂. Ba id.iotilor… voi nu ati auzit de sanctiunile impuse de UE si SUA?

 16. Nu putea sa il confiste decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive. Si cu sechestrul este o mare problema, cei care sustin ca se face „in baza sanctiunilor internationale” poate ne dati si baza din legislatia internationala in care s-au dat sanctiunile. :))))))))))))))))Dar deh, romanul internaut absolvent de Spiru la distanta se pricepe la toate! :)))

  • @ travestitul Lara
   Iti zic eu BAZA LEGALA, daca imi zici si tu BAZA LEGALA a invaziei din Ucraina 🤣

  • @ tra-vestitul Lara
   Iti zic eu BAZA LEGALA, daca imi zici si tu BAZA LEGALA a invaziei din Ucraina 🤣

 17. Titlul este profund gresit,de fapt yachtul cu pricina a fost sechestrat ( o mare diferenta de la a fi confiscat),daca se doveste ca respectivul oligah rus ,este implicat,chiar si numai prin producerea de subansamble care alimenteaza masina de razboi rusa,i se pune sechestru pe avere

 18. Nu înțeleg pentru ce întrebați aici de baza legala. Dacă va interesează asa ceva căutați în presa italiana și vedeți. În democrație nu se poate confisca ceva fără o baza legala. Poate la confiscarea averilor acelor oligarhi se refera acele sancțiuni împotriva lor. Am tot citit știri prin care se spune ca anumiți oligarhi sunt sancționați dar nu sunt explicate în ce consta acele sancțiuni. Poate la asta se refera, le sunt confiscate bunurile cel puțin pentru o perioada de timp. Vedem dacă vor fi și valorificate.

  Tot vad ca să ajuns la jigniri între noi pe aici. Nu cred ca e cazul de atâta răutate.

  Cel care înjura asa în opinia mea face acest lucru doar pentru ca nu poate mai mult și având în vedere ca este în spatele unui ecran are posibilitatea sa para mai dur pentru ca în viata lui de zi cu zi este fie un șomer fie doar un muncitor de jos.

  Nu faceți asta fraților. Fiți pe pace și nu va consumați energia inutil.

  Make peace not war.

 19. Titlul este profund gresit,de fapt yachtul cu pricina a fost sechestrat ( o mare diferenta de la a fi confiscat),daca se doveste ca respectivul oligah rus ,este implicat,chiar si numai prin producerea de subansamble care alimenteaza masina de razboi rusa,i se pune sechestru pe avere

 20. Oligarhul nu e un privat cinstit care a inventat ceva a facut din acel ceva afacere si s-a imbogatit si averea lui beneficiaza de protectia acordata proprietatii private.
  Oligarhul e un individ care cu conexiuni politice a preluat pe preturi de nimic conglomerate de stat si care ulterior pretinde protectia raptului prin considerarea acestuia ca proprietate privata
  in al doilea rand acesti oligarhi creati de stat sunt un hibrid om de afaceri om politic lume interlopa servicii secrete si sunt interpusii celor care conduc , sunt buzunarele lor personale pentru finatarea unor operatini personale sau politice dubioase
  daca pe oligarh il suna omul politc si i zice da 100 mil in directia asta omul se executa imediat si da
  daca in sua il suna presedintele pe bill gates ala nu are nici o obligatie