G4Media.ro

VIDEO Grecia, lovită de un val de caniculă, se luptă cu incendiile…

captura youtube

VIDEO Grecia, lovită de un val de caniculă, se luptă cu incendiile de pădure / Noi evacuări în insula Lesbos

Grecia se luptă duminică cu trei incendii majore de pădure în nord, sud și est, existând temeri de pagube suplimentare cauzate de valul de căldură care a cuprins țara, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

Pe insula Lesbos, o nouă evacuare a fost ordonată duminică la prânz în satul Vryssa, unde incendiul se afla duminică la aproximativ 500 de metri de locuințe, a declarat viceprimarul din vestul Lesbos, Andreas Aksis, la radio Skai.

Evacuarea implică aproximativ 200 de persoane, a estimat el.

Incendiul, care a izbucnit sâmbătă, a provocat deja evacuarea a sute de turiști și locuitori din orașul stațiune Vatera și continuă să facă ravagii, potrivit pompierilor.

Duminică dimineață, zeci de pompieri se luptau cu incendiul cu ajutorul a patru bombardiere cu apă și două elicoptere.

Cel puțin patru case au fost distruse, potrivit postului public ERT.

Începând de sâmbătă, Grecia a fost lovită de un val de căldură care se așteaptă să dureze zece zile, cu temperaturi de 42°C în unele zone, ceea ce ridică temeri privind noi incendii.

În nordul țării, pompierii, ajutați de voluntari, continuă să lupte pentru a patra zi consecutivă împotriva unui incendiu violent în Parcul Național Dadia, cel mai mare sit Natura 2000 din Grecia, cunoscut pentru colonia sa de vulturi.

Incendiul, despre care purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopoios, a declarat că a fost excepțional de dificil, a forțat autoritățile să evacueze satul Dadia sâmbătă seara. Acesta a distrus deja aproape 500 de hectare de pădure.

Incendiul a ajuns la observatorul de păsări răpitoare și se apropia de clădirile unei unități de administrare a ariei protejate.

„Cel mai important lucru pentru noi este siguranța sătenilor și toate forțele vor fi desfășurate acolo”, a asigurat guvernatorul Evros, Dimitris Petrovits, pentru Athens News Agency.

Îngrijirea animalelor rănite este o prioritate absolută pentru autorități, a adăugat el.

În Peloponez, satul Chrysokelaria a trebuit să fie evacuat sâmbătă seara din cauza unui incendiu în apropiere de Koroni.

Duminică, la prânz, incendiul a fost izolat de pompieri.

Miercuri, un incendiu de pădure în munții de lângă Atena a avariat case și a forțat câteva sute de persoane să plece, la câțiva kilometri de satul de coastă Mati, scena celui mai grav dezastru provocat de un incendiu de pădure în Grecia în 2018, care a ucis 102 persoane.

Potrivit oamenilor de știință, creșterea numărului de fenomene meteorologice extreme este o consecință directă a încălzirii globale, deoarece emisiile de gaze cu efect de seră sporesc intensitatea, durata și frecvența acestora.

Anul trecut, un val de căldură și incendii de pădure au distrus 103.000 de hectare și au ucis trei persoane în Grecia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Așa nu mă doare capul…. Țațichișii sunt protejați de doze, popimea se roagă să vină ploaia să stingă focul….

    Ce nu-mi convine este că noi trimitem pompieri la ei. Să-și instruiască pompieri, nu să stea pe terase așteptând proștii să le umple cocioabele…

  2. Hormonico .. las o cã mãcãne 🔥💣

  3. Sectanții se pricep acum și la climatologie.

  4. Sectanții devianți iubitori de leghebetea, pluseRistoizii.

  5. A mai apărut un plătitor de zeciuială la sectă. Iar Iiiii-Sus-Jos-Sus-Jos vine, vine, vine, calcă totul în picioare.

  6. Măcar acum ți-ai dat arama pe față, sectant pocăit. Europa pe de-a-ntregul ei este cu 100 de clase față de acele shitholes pe numele lor bible belt states, dominate de scelerați religioși ca tine. Toată frustrarea ta vine de la faptul că, în ciuda milioanelor de dolari pompate în tot felul de referendumuri și mișcări de genul Manif pour Tous, în Europa nu prinde prozelitismul vostru militant, țară după țară v-a dat cu flit: Irlanda, Franța, Elveția, Slovacia, România. De țările scandinave, Germania și Spania nici nu mai vorbim, acolo nu aveți nicio șansă. Așa că păstrați la voi mizeriile creștinopate, că aici nu le veți implementa.