G4Media.ro

VIDEO FOTO Cum arată centrul Constanței, de un an în șantier/ Când…

sursa foto: Info Sud-Est

VIDEO FOTO Cum arată centrul Constanței, de un an în șantier/ Când spune primăria că vor fi finalizate lucrările de 90 de milioane de lei

Centrul Constanței se află de aproape un an în șantier din cauza unor lucrări ample de reabilitare care prevăd inclusiv schimbarea conductelor de apă și canalizare, un proiect de 90 de milioane de lei din fonduri europene, accesat în timpul fostei administrații PSD, condusă de Decebal Făgădău, și semnat în 9 iunie 2021 de actualul primar liberal, Vergil Chițac.

Strada Ștefan cel Mare a fost spartă începând cu august 2021, moment în care a devenit foarte greu accesibilă pietonilor. Inițial au fost amenajate ”pasarele” provizorii din lemn, însă acestea au dispărut la scurtă vreme.

Reporterii G4Media au fost săptămâna trecută în teren și au remarcat atât furia oamenilor la vederea reporterilor care fac poze, crezând că sunt angajați ai primăriei, cât și greutatea cu care se traversează zona.

Cu câteva zile înainte ca reporterii să meargă pe șantier, o femeie semnalase pe Facebook faptul că, din cauza lucrărilor și a materialelor de construcții împrăștiate în zonă, a căzut și și-a spart buza, fiind nevoită să meargă la spital pentru îngrijiri medicale.

Primăria Constanța susține că termenul de finalizare a lucrărilor va fi 30 iunie 2023. Pe bucata de zonă cuprinsă între străzile I.G. Duca și Atelierelor suprafața a început să fie compactată dat fiind faptul că lucrările din subteran au fost deja încheiate.

Una dintre principalele probleme din zonă sunt gropile sau gurile de canalizare lăsate neacoperite sau nesemnalizate, care pot reprezenta pericole pentru copii sau persoane în vârstă.

Proiectul prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale de pe strada Ștefan cel Mare (aproape 16.000 mp), precum și refacerea trotuarelor străzilor adiacente (aproximativ 30.000 mp) și amenajarea a 5000 mp pe esplanada Străzii Ștefan cel Mare, dar și achiziționarea de mobilier urban modern.

GALERIE FOTO

sursa foto: Info Sud-Est

sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Primăria Constanța
sursa foto: Primăria Constanța
sursa foto: Primăria Constanța

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ca de obicei pe G4, limba romana creeaza dificultati…
  «Fostei primarii… condusE», nu «condusa»

 2. C-ta, un pp de oras

 3. 1. Io cred ca amiralu’ primar vrea sa ramana in istorie acoperind zona in mozaic decorativ, dupa modelul colonistilor greci si d-aia dureaza mult lucrarile. Sa tina cateva secole ?
  2. Intreb, insa, cat de curand, dupa finalizarea lucrarilor, vor avea loc primele sapaturi pentru reparatii retele subterane de orice fel ?!

  • Pentru prima oara in Constanța „Amiralu primar” face bine cum face. A schimbat tot nu mai sparge după nimic.

 4. Bei hahalerelor , lasati bei „amiralul” de lighean sa faca treaba

 5. Daca v-ar vedea suedezii cum va chinuiti! Erau mai specialisti romanii cu drumurile si viaductele lor decat sunteti voi AD 2022. Cand ma gandesc ca si pe acelea le-ati asfaltat folosindu-le ca support pentru peticeala voastra. Chiar sunt primariile un rau necesar? Cine ii ia la bani nu marunti dar mari pe primari?

 6. Au reușit să facă praf metru cu metru centrul Constanței, începând cu Mazăre, care a distrus toate clădirile vechi, transformandu-le in ruine și terminând cu actualul primar, care-i calca, pare-se pe urme.

 7. Un fel de Mariupol 🙂 sa vina azovii sau ciolovecii sa reconstruiască

 8. La noi pavajele si bordurile se pun de mantuiala. Imediat după finalizare poti sa scoti o placa si totul se destramă în jur. Vine un primar nou si trebuie sa refacă tot la fel de prost ce a făcut predecesorul.

 9. chemati l pe isus poate va reabiliteaza strazile precum a schimbat apa in vin.
  Pentru ca altfel nu se poate. Mai sunt unii „de ce nu lucreaza noaptea non stop etc”. Pentru ca nu mai sunt sclavi ca in egiptul antic, si lucrul noaptea se plateste dublu cel putin. Si atunci pretul lucrarilor era altul.

 10. pai asa e cand contractul il ia o firma de apartament. pardon, garsonirera. „cu un laptop” si muuuult ‘nauhau.