G4Media.ro

VIDEO Filarmonica Națională din Chișinău, cuprinsă de flăcări/ Dirijorul orchestrei simfonice: Am…

VIDEO Filarmonica Națională din Chișinău, cuprinsă de flăcări/ Dirijorul orchestrei simfonice: Am rămas fără casă. A ars tot, inclusiv instrumentele

Clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost cuprinsă, joi, în jurul prânzului, de un incendiu. Focul a plecat de la acoperișul unei anexe a filarmonicii dar a cuprins, în scurt timp, toată clădirea, arzând totul în jur. Acoperișul filarmonicii s-a prăbușit peste sala de concerte și a ars totul, inclusiv instrumentele muzicale. Artiștii de la Chișinău deplâng situația și speră să strângă fonduri pentru „o altă casă”.

Zeci de pompieri și peste 10 autospeciale s-au luptat joi, la orele prâzului, cu focul izbucnit la Filarmonica Națională din Chișinău, însă focul a distrus aproape toată clădirea.

Conform autorităților, flăcările au afectat o suprafață de 3.500 de metri pătrați.

Tavanul clădirii principale a Filarmonicii a cedat și s-a prăbușit peste sala de concerte, care a fost cuprinsă de flăcări.

Artiștii moldoveni deplâng situația și afirmă că sunt gata să ajute și speră că vor fi indentificate resurse financiare pentru „un nou edificiu impunător care va continua istoria Filarmonicii Naționale”:

Prim dirijorul și directorul artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională, Mihail Agafita, a scris pe pagina sa de Facebook că a ars tot, inclusiv instrumentele. Artistul speră la o minune.

sursa foto: ZDG

„Dragi prieteni, cu o mare durere în suflet vreau să vă anunț că Filarmonica Națională a Republicii Moldova a rămas fără casă, fără sală, fără instrumente. A ars tot. Tare sperăm că ne-a mai rămas măcar speranța..unei minuni probabil…”, a scris Mihail Agafita.

surse: Agora.md, ZDG.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.