G4Media.ro

VIDEO Faţada Consulatului Rusiei de la New York vandalizată cu vopsea roşie,…

sursa foto: Captură video

VIDEO Faţada Consulatului Rusiei de la New York vandalizată cu vopsea roşie, în semn de protest pentru anexarea teritoriilor ucrainene

Faţada Consulatului Rusiei de la New York a fost vandalizată cu vopsea roşie, a anunţat vineri Poliţia, în ceea ce pare a fi un gest de protest faţă de Rusia care a anexat patru teritorii ucrainene, scrie AFP.

Vineri după-amiază, mari pete şi dungi de vopsea roşie acopereau pe mai mulţi metri în lăţime şi înălţime faţada Consulatului, o clădire în stil Renascentist situată în cartierul Upper East Side din Manhattan, a constatat un fotograf de la AFP.

Uşa de la intrare a fost de asemenea acoperită cu vopsea roşie.

Poliţia a fost avertizată la ora 1.30 dimineaţa, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al acesteia.

„Nu au fost arestări şi ancheta este în curs”, a adăugat acest responsabil, precizând că incidentul a fost considerat ca fiind „posibil motivat de ostilitate”.

Acest act de vandalism intervine în momentul în care preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat, vineri, anexarea a patru teritorii ucrainene, după referendumuri considerate simulacru de alegeri de mai multe ţări, cu Statele Unite în frunte.

Vineri, un atac cu rachete a provocat moartea a 30 de persoane printre civili în zone sub control ucrainean de lângă Zaporojie (sudul Ucrainei).

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Putin are voie sa vandalizeze Ukraina dar Europa nu are voie sa vandalizeze caldireile apartinand Rusiei.

    • Rusii n-au vandalizat ambasada SUA din Moscova cand SUA a invadat Irak-ul..Si-n acest caz era valabila logica ta de 2 bani !

  2. merită 👍

  3. In 2-3 luni, pun pariu ca vine Guvernu, sa varuiasca peretii, cu scuzele de rigoare in portofel.