G4Media.ro

VIDEO Două rachete lansate miercuri din Liban au lovit Israelul, care a…

VIDEO Două rachete lansate miercuri din Liban au lovit Israelul, care a răspuns cu focuri de artilerie

Două rachete lansate miercuri din Liban au lovit Israelul, care a răspuns cu foc de artilerie, pe fondul tensiunilor regionale sporite legate de un presupus atac iranian asupra unui petrolier din Golf, săptămâna trecută, transmite Reuters, citată de News.ro.

Serviciul naţional de ambulanţă Magen David Adom din Israel a anunţat că nu au existat victime pe partea israeliană a frontierei deluroase, unde rachetele au aprins un incendiu de vegetaţie.

Nu a existat nicio revendicare imediată a răspunderii pentru atacul de rachete, lansat dintr-o zonă din sudul Libanului aflată sub conducerea gherilelor Hezbollah, susţinute de Iran.

Într-o declaraţie, armata israeliană a declarat că trei rachete au fost lansate din Liban, una dintre ele rămânând la graniţa israeliană, iar celelalte lovind în interiorul Israelului.

Martorii din Liban au relatat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate asupra Israelului.

„Ca răspuns, forţele de artilerie (israeliene) au atacat teritoriul libanez”, a anunţat armata.

La aproximativ două ore după bombardamentele iniţiale, armata a spus că artileria sa a tras din nou asupra ţintelor, pe care nu le-a identificat, de-a lungul frontierei.

Armata libaneză a relatat că atacurile de represalii israeliene, care s-au extins la mai multe sate din sudul Libanului, au dus la un incendiu în oraşul Rashaya al-Fokh. Armata investighează cine a tras rachetele din Liban.

Forţa interimară a Organizaţiei Naţiunilor Unite din Liban a declarat că şeful misiunii şi comandantul forţei sale, generalul maior Stefano Del Col, este în contact cu ambele părţi.

„El i-a îndemnat să înceteze focul şi să exercite o reţinere maximă pentru a evita escaladarea în continuare, în special în această aniversare solemnă”, afirmă un comunicat, referindu-se la explozia care a avut loc în portul Beirut în 4 august anul trecut.

sursa foto: Facebook\ Israel Defense Forces

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Din nefericire, în acea zonă a lumii sunt mereu conflicte. Dar iată o veste bună:
    https://poeziidiverse.wordpress.com/2021/02/12/o-lume-noua-va-veni/

  2. Din nefericire, în acea zonă a lumii sunt mereu conflicte. Dar iată o veste bună: https://poeziidiverse.wordpress.com/2021/02/12/o-lume-noua-va-veni/