G4Media.ro

VIDEO Doi angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin, suspectați că au falsificat…

VIDEO Doi angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin, suspectați că au falsificat adeverințe de vaccinare pentru aproape 100 de persoane/ Poliția a făcut 64 de percheziții în trei județe, 66 de persoane au fost aduse la secție

IPJ Mehedinți a efectuat 64 de percheziții, miercuri dimineață, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane suspectate că au falsificat certificate de vaccinare.

Conform surselor G4Media, este vorba de doi angajați ai Primăriei Drobeta-Turnu Severin care ar fi falsificat adeverințe de vaccinare pentru 96 de persoane.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19”, informează IPJ Mehedinți.

Unul dintre cei doi bărbați a fost și registrator la un centru de vaccinare. Știind circuitele, a mers în afara orelor de program și a suprascris datele din bazele de date, au mai precizat sursele G4Media.

Conform IPJ Mehedinți, au fost puse în executare 66 de mandate de aducere.

 

Comunicatul integral transmis de IPJ Mehedinți:

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți efectuează 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. mh , dj , neamurile din cs , ot , gj , cl , tl ….

  2. Nevaccinatii astia, care figureaza ca fiind vaccinati, ajung apoi la spital sau chiar mor.
    S-apoi „vezi, maică, si cei vaccinati se imbolnavesc si mor de covid…”.

  3. Din punctul meu de vedere, beneficiarii falsurilor sunt la fel de vinovați și trebuie să suporte consecințele.