G4Media.ro

VIDEO Curtea muzeului Luvru din Paris a devenit un uriaș cinematograf în…

sursa foto: captura video

VIDEO Curtea muzeului Luvru din Paris a devenit un uriaș cinematograf în aer liber

Curtea interioară a celebrului Muzeu Luvru din Paris a devenit un uriaș cinematograf în aer liber. E a treia ediție a unui festival de film deja celebru, care le oferă parizienilor și turiștilor patru nopți de magie cinematografică, relatează tvr.ro

2.500 de spectatori sunt așteptați să vină în fiecare seară pentru a viziona o selecție de documentare și filme de ficțiune.

În curtea care găzduiește festivalul a fost amplasat un ecran de 24 pe 11 metri și aduse șezlonguri, camionete cu mâncare, plus o cabină de DJ pentru spectacole de muzică live. Totul, în „inima Luvrului” pentru că – spun curatorii – „o parte din ADN-ul muzeului este deschiderea către toate artele”.

Adel Yiane, purtător de cuvânt, Muzeul Luvru: Moliere a pus în scenă câteva dintre primele sale piese aici, în 1658. Aici au avut loc evenimente de prestigiu, așa că ne aflăm în continuitatea acelei istorii și în acel ADN al muzeului Luvru.

Muzeul Luvru, unul dintre cele mai vizitate din lume, a fost inițial un palat regal. Construit și reconstruit pe parcursul a 8 secole, a fost reședința regilor francezi până la mijlocul anilor 1700, relatează tvr.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. acum avem si in Primaverii un fel de Targ Vitan

  2. Superb.