G4Media.ro

VIDEO Cum pot avea grijă tinerii de banii lor: sistemul celor 3…

VIDEO Cum pot avea grijă tinerii de banii lor: sistemul celor 3 plicuri, bugetul pe 12 luni

Metode foarte simple pentru a-ți păstra și a cheltui banii din pușculiță, în școală sau în facultate: împărțirea lor în 3 plicuri, într-o proporție bine stabilită așa încât să fie de folos și pentru cum ar trebui împărțite câștigurile de mai târziu. Este ceea ce a explicat pe larg pentru G4Media/ENTR trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie. 

Pentru elevi: cu cât mai devreme cu atât mai bine – să ne organizăm banii din pușculiță.

Pentru părinți – același principiu pentru a discuta cu copiii despre educația financiară.

Pentru studenți – un job în timpul facultății este recomandarea principală, fiindcă atunci poți experimenta cât mai multe lucruri fără stresul prea multor nevoi și cheltuieli care apar ceva mai târziu.

Iar pentru cei care deja încep să câștige venituri proprii, Adrian Asoltanie recomandă un sistem de organizare a bugetului pe 12 luni. Detalii, despre toate acestea, în interviul video.

Foto deschidere: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Care tineri ? Aia care sunt buni de munca dar stau acasă ca niste lepre , pe banii părinților , in casa părinților ? Și e plina Românica cu asemenea japițe

    • Da, exact aceia. Ce este gresit la acest aspect?

    • Care e problema? Dac parintii vor sa ii tina acasa ce treaba ai tu? Oricum in curand o sa apara venitul minim garantat si multa lume nu o sa mai munceasca, o sa stea acasa. Asa ca stai calma ca lumea o sa fie altfel in viitor.

  2. Sa calculam:din 1500 pe luna platim chiria 200 euro -1000 lei, utilitati 250 lei, transport 100 lei, mancare minim 200 lei, haine si papuci o data pe an, o iesire in oras pe luna..rezultat minim -300 lei pe luna sa supravietuiesti..asa ca taiem de la transport si mergem pe jos, taiem iesitul in oras ca suntem oricum sclavi taiem de la haine si mancare si ne descurcam in viata si fara contact social..ce-ti trebuie mai mult de munca acasa munca acasa pana mori..groapa o plateste ciucu cutu ciolohanis si ciorlacu

    • Tu mananci de 200 de lei pe luna, bai, neferictule???? Nici daca mananci doar paine goala, nu ti ajung!