G4Media.ro

VIDEO Cum funcționează platformele care ridică maşinile parcate neregulamentar în București. Bilanţul…

VIDEO Cum funcționează platformele care ridică maşinile parcate neregulamentar în București. Bilanţul primei zile de vânătoare

7 autoturisme ridicate, maşinile angajaţilor Poliţiei Capitalei rămân neatinse, platforma Primăriei Generale poate ridica o maşină în mai puţin de un minut, unii dintre şoferi refuză să se legitimeze în faţa poliţiştilor locali – așa a aratăt prima zi în care municipalitatea din București a ridicat mașinile parcate neregulamentar.

Cu cele şase platforme pe care Compania Municipală „Manangementul Traficului” din cadrul Primăriei Capitalei le are în dotare, poliţiştii locali au ieşit la vânătoare pe marile bulevarde ale capitalei. Ţinta lor? Maşinile care încurcă traficul în mod grosolan, blocheaza căile de rulare ale mijlocelor de transport în comun sau intrările în instituţii.

Printre primele zone vizate s-a numărat Calea Victoriei. Prima oprire a fost făcută chiar în faţa Poliţiei Capitalei, din cauza faptului că poliţiştii locali au vazut trei Loganuri albe care blocau prima bandă de circulaţie chiar în dreptul semnului „Oprirea Interzisă”. Pe cât de repede poliţiştii locali au scos chitanţierele pentru a-i amenda pe şoferii care au încălcat legea, pe atât de repede le-au băgat loc. Se pare că maşinile au fost parcate neregulamentar tocmai de către unii angajaţi ai Poliţiei. După nici 15 minute, ca la un semn, şoferii prinşi pe picior greşit au apărat parcă de nicăieri şi şi-au mutat maşinile.

Foto: Mașini parcate neregulamentar chiar în fața Poliției Capitalei (Foto: G4Media.ro)

Prin urmare, poliţiştii locali, cu câteva televiziuni şi cu câţiva ziarişti din presa scrisă pe cap, s-au văzut puşi în situaţia de a căuta alte maşini parcate neregulamentar. La aproximativ 100 de metru de cele trei Loganuri ai căror şoferi au scăpat, au şi găsit o „victimă”. Un Mercedes gri, cu numere de Bulgaria, care bloca prima bandă de circulaţie de pe Calea Victoriei.

După ce poliţiştii locali au fotografiat maşina şi au întocmit toate procedurile necesare, din momentul în care platforma primăriei a juns la faţa locului, maşina a fost ridicată în mai puţin de un minut (VIDEO).

Tot luni, poliţiştii locali au înregistrat şi câteva incidente. Un şofer care staţiona neregulamentar a refuzat să se legitimeze atunci când un poliţist local i-a cerut acest lucru. Omul şi-a justificat atitudinea spunând că potrivit legii pe care el o ştie, ca şofer, este obligat să se legitimeze doar în faţa polţiştilor de la Brigada Rutieră. (VIDEO)

Scandalul făcut de barbat vine şi pe fondul demersului din ultimile zile făcut de Avocatului Poporului, care a cerut Prefectului Municipiului Bucureşti să atace în contencios hotărârea Consiliului General în baza căreia maşinile parcate neregulamentar pot fi ridicate. În accepţiunea Avocatului Poporului, poliţiştii locali nu pot dispune ridicarea unei maşini parcate neregulamentar pentru că acest lucru ar putea fi făcut doar de către poliţiştii de la Brigada Rutieră.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în anul 2018, numai la nivelul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de sesizări privind cazuri de autovehicule oprite sau staționate neregulamentar. Primăria spune că „Acest obicei reprezintă una din cauzele ce conduc la îngreunarea traficului, crearea de ambuteiaje și determină creșterea riscului de accidente. Acțiunile Poliției Locale București – ce au ca scop principal responsabilizarea participanților la trafic cu privire la adoptarea de către aceștia a unui comportament preventiv – vor continua.”

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. – de ce ati blurat numerele de inmatriculare? erau niste masini parcate neregulamentar pe strada, nu in curtea lu masa
  – camioneta aia care bloca trotuarul era OK?

 2. Subtire.
  Câteva masini ridicate!
  Va,ha,ha!
  Cu Poliția Locală?
  In câteva zile se opreste.
  Nu cred ca Perfectul va anula ceva.
  Daca e sănătos la cap.
  Actiunea se va opri natural pe de o parte pentru ca Poliția Locală a incapabilă sa faca treaba.
  Pe de alta parte daca militienii din Miliția Capitalei blochează trotuarul care ar fi puterea exemplului?
  Nu o sa meargă!
  Conjunctura e ca vin alegerile!

 3. pai dragi jurnalisti de la g4media, va rog sa va HOTARATI CE VRETI!
  intai tipati ca firea nu face nimic pt oameni, acum, cand in sfarsit face ceva acolo, mai mult simbolic. veniti si denumiti asta „vanatoare”. cand eu ca pieton nu pot trece pe zebra e ca un bou nesimtit acolo, aia e corect? cand il ridica se face un pic de bine pentru cei ce voiau sa treaca? se face. da, poate masura cu ridicarea nu e optima, dar rezultatul e benefic. asta e, decat deloc….iar argumentul ca nu era loc de parcare e fals. eu mereu gasesc, uneori la 500m, asta e, dar nu deranjez. nu scrie nicaieri ca masina se lasa exact la botul calului.

 4. Politia poate incalca orice lege.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.