G4Media.ro

VIDEO Cum arată cea mai nouă sală polivalentă din România, finalizată de…

Sala Polivalentă de la Blaj. Foto: G4Media

VIDEO Cum arată cea mai nouă sală polivalentă din România, finalizată de autoritățile locale la Blaj

Sala polivalentă din Blaj, județul Alba, a fost finalizată în procent de 100% la interior, iar recepția lucrărilor va avea loc la data de 8 iunie, a anunțat primarul localității, Gheorghe Valentin Rotar.

Capacitatea sălii este de 2.000 de locuri pe scaune, dar, în cazul unor evenimente mai mari, mai pot fi montate încă 1.500 de locuri (câte 750 pe fiecare capăt al suprafeței de joc).

Sala a fost dotată și cu un sistem electronic de afișare a reclamelor, instalat în jurul suprafeței de joc.

Primarul Rotar spune că de publicitate vor putea beneficia gratuit toate firmele din Blaj, care au achitate taxele locale la zi.

Zona exterioară are un stadiu de execuție de 65% și va fi finalizată în următoarele 2 luni.

Până atunci, sala polivalentă va fi folosită de către echipa națională de volei feminin a României, pentru un stagiu de pregătire de aproape o lună.

Investiția totală este de 12 milioane de euro, reprezentând o finanțare egală din partea Consiliului Județean Alba și a administrației locale (50% fiecare).

Discuția inițială legată de construcția sălii a fost aceea a asocierii mai multor administrații publice din județ, care să contribuie financiar pentru construirea sălii la Alba Iulia, aceasta urmând a fi utilizată în comun de echipele din județ.

Nu este clar de ce administrațiile locale au renunțat la colaborare, astfel încât cea din Blaj și-a asumat construcția sălii. Primarul Gheorghe Rotar spune că a fost un proiect foarte greu pentru o administrație atât de mică.

Lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj au reînceput la mijlocul lunii aprilie 2021. Primăria a predat atunci amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA, după ce a reziliat contractul anterior, semnat cu o firmă italiană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Faci sală de 2000 locuri ca să o folosești ca sala de antrenament.

  2. Si pentru ca Bosch…