G4Media.ro

VIDEO Cum a arătat a doua slujbă de Înviere făcută de ÎPS…

sursa foto: Info Sud-Est

VIDEO Cum a arătat a doua slujbă de Înviere făcută de ÎPS Teodosie la Constanța: Participare extrem de slabă / Lumina a fost împărțită de preoți fără măști, oamenii s-au înghesuit să ia Lumină ”direct de la Înaltul”/ Teodosie: Nu pot să fiu polițist. Oamenii se pot vindeca

Doar 300 de constănțeni au răspuns îndemnului ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și au venit să ia Lumină la slujba de la catedrala arhiepiscopală din Constanța, pentru a doua oară în acest an, la miezul nopții dintre 26 și 27 mai. Teodosie a considerat ”un neajuns” faptul că slujba sa de Paște a fost ținută fără public, așa că a făcut marți noapte o slujbă copy-paste. Dar participarea la slujbele din Constanța a fost extrem de mică, doar Arhiepiscopia Tomisului având un număr de credincioși de ordinul sutelor.

Paștele fusese sărbătorit în 19 aprilie în condiții speciale pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Credincioșii au primit Lumină acasă, de la voluntari și preoți, și nu au putut participa la slujba de Înviere din cauza restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. BOR s-a dezis de procesiunea lui ÎPS Teodosie, spunând că ”adevărata slujbă” a avut loc deja și că decizia arhiepiscopului Tomisului este ”asumată integral” de acesta, în virtutea principiului ”autonomiei ierarhului”.

BOR a criticat și faptul că ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță, deși reprezentanții Bisericii suspendaseră temporar împărtășirea în grup pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

Preoții care împărțeau Lumina printre oameni nu purtau măști de protecție. O parte din oameni le purtau, dar cei mai mulți dintre ei aveau măștile coborâte sub bărbie sau nu le aveau deloc.

 

 

 

În timpul împărțirii Luminii, nu toți credincioșii au respectat regulile de distanțare socială și s-au înghesuit să ia Lumina ”direct de la Înaltul”. Întrebat fiind dacă nu există riscul infectării cu COVID-19 din cauza faptului că oamenii nu respectă regulile de distanțare și nu poartă măști, ÎPS Teodosie a răspuns că nu poate fi polițist, iar oamenii ”de pot vindeca”.

ÎPS Teodosie a coborât de pe scena unde se ținea slujba și a făcut o baie de mulțime printre credincioși, fără să poarte mască. Apoi, Arhiepiscopul Tomisului s-a oprit din slujbă pentru scurtă vreme, ca să poată face declarații presei. După care a continuat să se plimbe printre credincioși.

Oamenii au folosit zidurile Cetății Tomis, veche de 2000 de ani, ca să vadă mai bine slujba sau le-au folosit drept postament pentru lumânări și coșurile cu alimente pe care urmau să le împartă.

Un bărbat a fost ridicat de polițiști și dus la secție pentru audieri, după ce a scandat împotriva lui ÎPS Teodosie.

Publicitate electorală

 

sursa foto, video: Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

 1. de ce nu are dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor? pentru ca romanii sunt un popor de lichele!

  • @metro – Te rog sa folosesti acelasi argument si cand da servitorul domnului cu BMW-ul (masina firmei BOR) peste tine.

 2. Cinic raspuns: „Oamenii se pot vindeca” … nu toti vor muri; si vindecarea este posibila

 3. Ce secta noua apare in Romania? Marurisitorii lui Teodosie? Oare la ei Inaltarea Domnului are loc a doua zi dupa Inviere? Iar Pogorarea Sfantului Duh are loc la 10 zile? In ritmul asta, inainte de sf Maria sarbatorim Craciunul, iar in noiembrie vine din nou Invierea? Mai sa fie! Nu vreau sa imbatranesc asa repede! O fi de la 5G? Ne-au cipat cu termometrul?

 4. WOW, sa inteleg ca astazi e miercurea pastelui pentru credinciosi? O noua sarbatoare in calendarul ortodox? Oare se sesizeaza si politicienii, sa bage si ei niste libere pentru prima si a doua zi de pasti? Adica miercuri si joi. Vinerea facem bridge si gata, ditamai vacanta!

 5. Cei care nu au venit sunt habotnicii ! :))

  PS. Astia-s garda lu’ Teo ! Cu astia va defila la fiecare din termenele procesului sau penal ! astia il vor insoti in drumul lui spre Poarta Alba si ajunsi acolo vor striga : „Sa fie primi” ! :)))

  PPS. Amin !

 6. Asadar, azi invierea si maine inaltarea. Din ce in ce mai eficient Cristi lol

 7. Asta e biserica , o mizerie ! Cine crede ca Dumnezeu se poate afla intr un loc anume care se numeste institutie este prost , Dumnezeu indiferent cum ar fi el se afla in toate si nu poti spune ca functioneaza dupa niste reguli ca e bun sau rau . La noi la fel ca peste tot in lume exista habotnici care zic ca in numele lui Dumnezeu poti face orice . Sa i se faca dosar penal gunoiului asta care interpreteaza legea cum vrea el .

 8. Auzi la el-oamenii se pot si vindeca. Da, desteptule, dar pot si muri. Doar pentru ca niste grandomani ca tine au nevoie de bani si nevoie sa se simta ei ca au putere asupra altora.

  • A vrut sa zica: ho ca doar n-or muri toti!
   Ei si daca o fi sa fie, le citeste el gratuit la toti…

 9. Domnu Vela? Alooo, geaca de piele si marcile? Legea in Romania nu e una pentru toti? Sau preotimea e mai presus de lege? Niste neica nimeni aia care respecta legea sau platesc amenzi, nu?

  • Domnul Vela sa impresia ca afost numit acolo de popi si pentru popi, deja.
   Auzi, au ridicat omul pentru ca scanda impotriva satanei in sutana!

 10. 2 intrebari:
  1. Lumina sfanta a venit direct de la sursa cu avionul? 🤔
  2. Oamenii se pot vindeca la fel ca Pimen?

 11. Am si eu o nelamurire , daca ieri sa tinut slujba de inviere . Maine mai sarbatorim inaltarea Domnului ? Sau mai asteptam inca 6 saptamani ?

 12. Cuviosul Teodosie Covideanu, izvorâtorul de șpagă.

 13. Ce justitie l-a achitat in procesul in care au fost fraudate fonduri europene? Stie cineva cum se cheama acei judecatori? Cred ca preainaltul a avut mare trecere la acei judecatori

 14. Mărturisirea adevăratei credințe și exprimarea ei la îndemnul preoților nu este o culpă. Aici din nefericire este vorba de mai mult ..poate chiar de sacrificiu. Cu siguranță toți cei prezenți știau de riscurile la care se supun, dar iubirea lor pentru Hristos a depășit orice regulă .. fapt pentru care acest eveniment trebuie privit în altă optică.
  Ceea ce nu poate fi tolerat e că, unii dintre participanți este posibil să nu fi cunoscut cu adevărat riscul participării la ULTIMA înviere înainte de prima ADORMIRE. Cum deja un INALT IERARH a „căzut” la datorie în lupta cu acest virus … adunarea trebuia CURMATĂ încă de la început .. mai bine în dubele andarmeriei decât în cripte !
  Apoi nu trebuie confundată NOAPTEA ÎNVIERII cu RAMBO SE INTOARCE ! Mai ales că, sunt convins de faptul că TOȚI enoriașii au știut când se sărbătorește NOAPTE ÎNVIERII și au sărbătorito..Să nu confundăm Noaptea Învierii cu Noaptea Minții !!!
  Ortodoxia este mult prea valoroasă și păstrată cu prețul sangelui martirilor pentru ca acum un inalt ierarh să nu înțelegă că riscul practicării bunelor și necesarelor slujbe religioase NU SUNT BLOCATE DE COMUNIȘTI SAU DUȘMANI ..CI DE O BOALĂ MORTALĂ !!!