G4Media.ro

VIDEO Corina Crețu, Pro România: Nu o voi obstrucționa pe Rovana Plumb…

VIDEO Corina Crețu, Pro România: Nu o voi obstrucționa pe Rovana Plumb în drumul ei spre Comisia Europeană / Știu că în cazul României a fost o sugestie de a fi restrase candidaturile

Fostul comisar european, Corina Crețu, în prezent europarlamentar Pro România, afirmă, într-un scurt interviu pentru G4Media.ro, că nu va obstrucționa drumul Rovanei Plumb către postul de comisar european. Rovana Plumb a fost și propunerea de comisar formulată de fostul premier, Victor Ponta, liderul Pro România, însă în cele din urmă președintele comisiei europene, Jean Claude Junker a optat pentru varianta Corina Crețu.

Fostul comisar a mai spus că în cazul României a fost o sugestie de a fi restrase candidaturile (Dan Nica și Rovana Plumb) dar că după o scrisoare de reconfirmare a rămas ca Parlamentul să tranșeze pentru fiecare țară eventuale probleme de integritate.

Numele Rovanei Plumb figurează pe lista propunerilor controversate de comisar european, alături de nume ca Janusz Wojciechowski (Polonia), Sylvie Goulard (Franța), Laszlo Trocsanyi (Ungaria), care ridică mari probleme de integritate și de raportare la valorile statului de drept.

Cele mai relevante declarații

 • Odată asumată și propusă de guvernul României și comisia europeană cred că trebuie să fim fairplay. Pe domnul Cioloș l-am susținut, am fost chiar la audierea dânsului și pe domana Rovana Plumb eu una nu o voi obstrucționa în drumul său spre Comisia Europeană.
 • Ca poziție politică, uitându-mă pe CV, cunoscând-o, își va da silința să facă o figură bună în Comisia Europeană.
 • O susțineți pe Kovesi? Ca membru al Colegiului Comisarilor, a fost unul dintre momentele de ruptură între mine și partidul de guvernământ, Șerban Nicolae mi-a cerut public să mă dezic de prounerea Comisiei Europene. Am votat în avans ca să zic, așa,, nu mă dezic acest lucru.
 • Eu cred că orice român trebuie susținut, suntem una din țările care pierdem foarte mult din cauza bătăliilor interne.
 • România care este a șasea țară din UE nu a prins un postl de vicepreședinte al Comisiei Europene, deși sunt țări ca Lituania, Letonia care a prins a treia oară postul de vicepreședinte.
 • Cred că lipsa de dialog din interiorul țării, de a veni cu o soluție clară și cu un mandat clar pentru a negocia pentru vicepreședinte.
 • Sunt puțin debusolată, știu că președintele Junker a respins foarte mulți comisari înainte de a fi numiți tocmai datorită problemelor legate de integritate, legate de gen, din câte știu eu domna Ursula van der Leyen nu a respins nici o candidatură, știu că în cazul României a fost o sugestie de a fi restrase candidaturile dar după o scrisoare de reconfirmare practic a rămas ca Parlamentul să tranșeze pentru fiecare țară aceste probleme de integritate, dacă vor fi.
 • Acum sunt negocieri politice, cel mai important pentru fiecare om este să-și dea seama dacă aceste negocieri politice pot duce la o creștere a încrederii în proiectul european sau la o dezamăgire mai mare.

Context. Audierea viitorilor comisari europeni este programată să aibă loc în Parlamentul European la sfârșitul lunii septembrie. Decizia finală aparține Parlamentului, însă sunt tot mai multe voci care susțin că deși echipa Ursulei von der Leyen ridică mari probleme de integritate, sunt șanse mari să treacă în urma negocierilor politice între marile blocuri politice, având în vedere că ambele au propuneri considerate inacceptabile de rivalii politici.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Hahalerele se pupa-n bot.

 2. Cum sa n-o sustii tu, ca tot PSDista de-a lui Iliescu esti! Ai supt zeci de ani la PSD! Sa se prezinte in fata instantei si dupa ceea sa aiba idei de mers la Bruxelles! Oricum, la cat de cretine sinteti, altceva decat shopping nu aveti ce face acolo!

 3. Fatuca lui Iliescu Cretu nu si- schimbat niciodata macazul. Ramane aceasi ciuma rosie.Cei de la comisie si fostii subalterni sant usurati ca aceasta tuta a plecat, rasufla toti usurati.Ca si alti ciumati, aceasta parvenita de Cretu induce bla bla -ul cu orce roman trebuie sprijinit.Nu orce roman trebuie sprijinit!!
  Nu marioneta dancila a facut propunerea cu corupta de Plumb, ci grupurile de interese mafiote din spate ei. Daca se vroia , erau destul de multi candidati in zona ciumei rosii mult Mai potriviti decat jegul de Plumb.
  Pai acum cand are deja scaunelul de parlamentar asigurat, aceasta profitoare de cretu isi poate ajuta compatrioata de Plumb fara jjena.

 4. PSD = pro Romania. Aceeași mafie.

 5. Păi, oameni buni, cum să nu o susțină doamna Crețu pe această plumb, provin din aceeași gașcă, sunt din același material psdist, au fost până dăunăzi tovarășe de arme la psdeu. Ce credeți, dacă s-au separat, și-au trădat trăirile? Nici vorbă, sângele nu se face apă. Prohoția este un cuib al psdiștilor care nu au mai încăput la resurse și influență, adunați în jurul impostorului de fonta. Asemenea ald, prohoția este un zgârci de partid, care va dispărea exact așa cum a și apărut. Normal că distinsa doamnă Crețu o susține pe plumb, doar este tot de a lor, nu se pot renega, ar fi chiar culmea. Încă odată se dovedește că pe acești indivizi nu-i interesează soarta țării și reprezentarea sa, în cazul de față, la nivelul Uniunii, ci singurul lor interes rezidă în a le fi lor bine și pentru a-și vedea reprezentate interesele personale. Dacă ești un om decent, ai un dram de raționament, un minim de empatie față de țară, nu poți susține pentru o astfel de poziție, o individă precum plumb, o individă remarcată prin slugărnicie și înjurăturile adresate Uniunii Europene, nicidecum prin vreo izbândă profesională. Patriotism, stimați concetățeni, înseamnă să te gândești în primul rând la interesul țării nu la cel personal, iar în acest sens, având situația dată, să vii cu o persoană care să facă servicii și cinste României nu deservicii, chiar și de imagine, cum se întâmplă cu duduia de față. Mai nou, nu se mai mulțumesc să-și promoveze pilele pe plan intern, se extind și peste granițe, își întind tentaculele peste tot unde se poate. Să nu uităm, propunerea lui plumb pentru poziția de comisar european era și opțiunea pușcăriașului, analfabeta nu a făcut decât să-i pună în aplicare doleanța.

 6. Regretabla si revoltatoare pozitia acestei doamne.

 7. „O susţin pe Plumb fiindcǎ l-am susţinut şi pe Cioloş”. Argument de logicǎ creaţǎ.
  Da’ sǎ mai cercetǎm.
  “- O susțineți pe Kovesi? – Ca membru al Colegiului Comisarilor, a fost unul dintre momentele de ruptură între mine și partidul de guvernământ…”. Pai asta cum vine, Creaţo?! Cǎ mai sus ai zis “Odată asumată și propusă de guvernul României și comisia europeană cred că trebuie să fim fairplay”, ori onor guvernu’ ǎla “şi-a asumat” respingerea lui Kovesi; atunci n-a trebuit sǎ fii “fair play”?
  Asta a fost comisar european…

 8. pupila lui iliescu. in „partidul” lui michi maus alias ponta. ginerele lu tata socru.

 9. Multumesc mult pentru comentarii.