G4Media.ro

VIDEO Confruntări între mai mulți șoferi blocați în portul Dover și polițiști/…

sursa foto: Captură YouTube

VIDEO Confruntări între mai mulți șoferi blocați în portul Dover și polițiști/ Un bărbat a fost arestat pentru obstrucționarea unei autostrăzi/ Transportator: Sunt obosiți, frustrați, dorind cu disperare să ajungă acasă de Crăciun

Spiritele s-au încins în portul Dover, deoarece șoferii de camioane se confruntă cu întârzieri continue, în ciuda faptului că Franța și-a redeschis granița cu Marea Britanie. Franța a ridicat interdicția sosirilor din Marea Britanie, cu condiția unui test Coronavirus negativ, dar se așteaptă ca situația să revină la normal abia în câteva zile, transmite jurnalistul Petru Clej, pentru Radio France Internationale.

Mai mulți șoferi s-au confruntat cu poliția miercuri dimineață, ofițerii încercând să împingă înapoi o mică mulțime care încerca să intre în Portul Dover din sud-estul Angliei.

Poliția din Kent a declarat că un bărbat a fost arestat pentru obstrucționarea unei autostrăzi la Dover și că au avut loc tulburări pe Aeroportul Manston, unde sunt parcate o parte a camioanelor.

Rod McKenzie de la Asociația Transportatorilor Rutieri a descris situația ca fiind „haotică”, pentru că șoferii de camioane s-au îndreptat spre porturi crezând că frontierele vor fi deschise.

„Sunt obosiți, frustrați, dorind cu disperare să ajungă acasă de Crăciun”, a spus el. McKenzie a spus că informațiile care le-au fost furnizate au fost „extrem de imprecise”, în timp ce furnizarea de alimente, toaletele și facilitățile de spălare sunt „inadecvate”.

Unii transportatori au ieșit din parcul de camioane Manston, unde au fost forțați să doarmă în cabine, cerând să afle când li se va permite să plece acasă.

Cozi enorme de camioane

Manston – un aeroport dezafectat – este acum plin, așa că au apărut presiuni asupra autorităților pentru a face cât mai multe teste cât mai repede posibil pentru a elibera spațiu pentru orice nou-sosiți. Peste 5.000 de camioane sunt blocate în comitatul Kent din sud-estul Angliei, potrivit Ministerului Transporturilor.

Ministrul administrației locale, Robert Jenrick, a declarat la BBC că este posibil să dureze „câteva zile” până vor fi eliminate cozile de camioane care s-au acumulat.

El a spus că vor exista „mai multe locuri de testare” la Aeroportul Manston și în alte părți. Se vor folosi teste rapide de „flux lateral”, care pot detecta noua variantă Coronavirus și pot da un rezultat în aproximativ 30 de minute.

Șoferii de marfă vor primi rezultatul testului prin text, iar un rezultat negativ le dă dreptul să treacă Canalul Mânecii. Dacă primesc rezultate pozitive, li se va oferi cazare la hotel securizată Covid în apropiere, unde vor trebui să se autoizoleze.

Interdicția introdusă de Franța duminică, a fost acum relaxată pentru a permite cetățenilor francezi, cetățenilor britanici care locuiesc în Franța și transportatorilor să călătorească – dacă oferă rezultate negative cu mai puțin de 72 de ore înainte de plecare.

Militarii s-au alăturat personalului medical pentru a efectua teste rapide pe mii de șoferi de camioane blocate.

Citește și

MAE: Transportatorii rutieri care circulă din UK în Franţa pot face testul COVID-19 la plecarea din Regat / Sunt în curs de instalare punctele de testare pe teritoriul britanic

MAE anunță că a distribuit apă, alimente, mănuși, măști de protecție și dezinfectant sutelor de români blocați în Dover, Maidstone și Folkestone, zonele de ieșire din Marea Britanie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...