G4Media.ro

VIDEO Cele mai tari filme din box-office-ul nord-american: The Honest Thief, The…

VIDEO Cele mai tari filme din box-office-ul nord-american: The Honest Thief, The War with Grandpa și SF-ul „Tenet, pe primele trei locuri / Doar 39% dintre cinematografele nord-americane sunt în prezent deschise

Thrillerul de acţiune „Honest Thief”, produs de compania Open Road Films, s-a menţinut pentru al doilea weekend consecutiv pe primul loc în box-office-ul nord-american cu încasări de 2,35 milioane de dolari, obţinute în urma proiecţiilor realizate în 2.502 de cinematografe, potrivit datelor transmise de compania Comscore, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Această sumă reprezintă cele mai mici încasări obţinute de un film clasat pe prima poziţie a box-office-ului nord-american după cele obţinute de thrillerul politic „Rollover”, de Alan J. Pakula, care a avut premiera în 355 de cinematografe pe 11 decembrie 1981, potrivit revistei Forbes.

Filmul „Honest Thief” a acumulat încasări de 7,5 milioane de dolari după 10 zile de proiecţii în America de Nord.

Regizat de Mark Williams şi cu Liam Neeson în rolul principal, acest lungmetraj spune povestea unui fost jefuitor de bănci care se predă autorităţilor pentru a începe o viaţă nouă după ce s-a îndrăgostit de o femeie. El constată că a fost înşelat de doi agenţi FBI care vor să îi fure averea.

 

Compania Comscore precizează că doar 39% dintre cinematografele nord-americane sunt în prezent deschise. Deşi cinematografele din afara oraşului New York au primit permisiunea de a se redeschide în statul New York cu o capacitate de funcţionare de 25% conform dispoziţiilor statale locale începând din 23 octombrie, sălile de proiecţii din Los Angeles şi din alte pieţe cinematografice majore din Statele Unite au rămas închise din cauza pandemiei de COVID-19. În prezent există temeri legate de o recrudescenţă a epidemiei în Statele Unite, în contextul în care această ţară a înregistrat vineri un număr record de cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, care citează date transmise de Artisan Gateway, China a depăşit pentru prima dată Statele Unite în clasamentul celor mai mari box-office-uri din lume. Vânzările de bilete din China au depăşit în 2020 suma de 1,988 miliarde de dolari până în data de 18 octombrie, în timp ce box-office-ul nord-american până la aceeaşi dată a fost de 1,937 miliarde de dolari. Specialiştii se aşteaptă ca această diferenţă să crească şi mai mult până la sfârşitul anului.

Filmul „The War with Grandpa„, o comedie de familie produsă de 101 Studios, s-a menţinut pe locul al doilea în box-office-ul nord-american, cu încasări de 1,88 milioane de dolari obţinute în 2.345 de cinematografe. După cel de-al treilea weekend al său de proiecţii, box-office-ul nord-american al acestui film a ajuns la 9,71 milioane de dolari.

 

Regizat de Tim Hill şi bazat pe romanul omonim publicat de regretatul scriitor american Robert Kimmel Smith, filmul îl are în distribuţie pe celebrul actor Robert De Niro, care are în palmares două premii Oscar. Pelicula spune povestea unui copil, elev în clasa a VI-a, care încearcă prin tot felul de stratageme să îşi determine bunicul să se mute din camera lui după ce acesta decide să trăiască împreună cu familia sa.

Filmul SF „Tenet”, produs de Warner Bros, ocupă locul al treilea în box-office cu încasări de 1,3 milioane de dolari din 1.801 de cinematografe, iar încasările sale totale din America de Nord au ajuns după nouă săptămâni de proiecţii la 52,5 milioane de dolari.

 

Cu un buget de producţie de peste 200 de milioane de dolari, acest film, regizat de Christopher Nolan şi avându-l în rolul principal pe John David Washington, spune povestea unui agent secret care manipulează trecerea timpului pentru a preveni declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial. Filmul „Tenet” a obţinut şi încasări de 4,6 milioane de dolari în box-office-ul său internaţional, din 61 de ţări, iar box-office-ul mondial al peliculei a ajuns la 341,4 milioane de dolari.

Un film lansat weekendul trecut, thrillerul horror „The Empty Man”, produs de 20th Century Studios, a debutat pe locul al patrulea în box-office-ul nord-american cu încasări de 1,26 milioane de dolari, după proiecţii organizate în 2.027 de cinematografe.

 

Regizat de David Prior şi bazat pe romanul grafic omonim publicat de Cullen Bunn şi Vanessa R. Del Rey, acest film îl are în rolul principal pe James Badge Dale, interpretul unui fost poliţist care anchetează dispariţia misterioasă a unor adolescenţi dintr-un oraş american.

Un film Disney din 1993, „The Nightmare Before Christmas”, relansat în această perioadă în America de Nord cu ocazia sărbătorii de Halloween, ocupă poziţia a cincea cu încasări de 577.000 de dolari obţinute weekendul trecut din 1.614 de cinematografe. Această fantezie muzicală animată spune povestea lui Jack Skellington, regele din

„Halloween Town” care trece printr-un portal temporal şi ajunge în „Christmas Town”, unde devine obsedat de modul în care oamenii sărbătoresc Crăciunul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.