G4Media.ro

VIDEO Cel mai nou și mai avansat portavion al marinei americane a…

US Navy

VIDEO Cel mai nou și mai avansat portavion al marinei americane a plecat în prima sa misiune, în Oceanul Atlantic și Marea Mediterană

Cel mai nou și mai avansat portavion al Marinei americane a plecat marți din Norfolk, Virginia, în prima sa misiune, menită să pună nava la încercare și să se antreneze cu aliații din America de Nord și Europa, transmite CNN.

USS Gerald Ford este primul portavion nou proiectat în „peste 40 de ani”, potrivit US Navy. Construcția portavionului a început în mod oficial în noiembrie 2009 și a fost pus în funcțiune în 2017 de fostul președinte Donald Trump, potrivit unui comunicat al US Navy.

Nava este primul portavion din clasa Ford. Marina a început construcția următoarelor două portavioane din clasa Ford, USS Kennedy și USS Enterprise.

Portavionul are o tehnologie nouă și avansată, inclusiv „o cantitate de energie electrică de aproape trei ori mai mare”, comparativ cu portavioanele din clasa Nimitz și folosește sistemul de lansare electromagnetică a aeronavelor, sau EMALS, potrivit Marinei.

Sistemul EMALS folosește energie electrică pentru a lansa aeronavele de pe navă, în locul sistemului anterior de catapultare cu aburi. Sistemul exercită mai puțin stres asupra aeronavelor în momentul în care acestea sunt lansate de pe portavion și va permite un interval de timp mai scurt între lansări, a declarat un oficial al Marinei.

Portavionul are, de asemenea, un radar cu bandă dublă, care este un sistem radar mai avansat. Este singurul portavion de clasă înaintată care va avea acest tip de radar, a spus oficialul.

USS Gerald Ford și grupul de atac al portavionului vor opera cu aliații și partenerii atât în zonele de responsabilitate ale Flotei a 2-a și Flotei a 6-a din Oceanul Atlantic, cât și în Marea Mediterană, a declarat un oficial al Marinei americane. Desfășurarea va fi mai scurtă decât o desfășurare standard de șase luni, a adăugat oficialul.

„Această desfășurare este o oportunitate de a împinge mingea mai departe pe teren și de a demonstra avantajul pe care Ford și Carrier Air Wing (CVW) 8 îl aduc pentru viitorul aviației navale, pentru regiune și pentru aliații și partenerii noștri”, a declarat comandantul Carrier Strike Group 12, contraamiralul Gregory Huffman.

Desfășurarea va implica „aproximativ 9.000 de membri ai personalului din nouă națiuni, 20 de nave și 60 de aeronave”, se arată într-un comunicat al marinei americane. Printre națiunile care participă la exercițiu se numără SUA, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Spania și Suedia.

În timp ce USS Gerald Ford a plecat în misiune marți, celelalte nave din grupul de atac al portavioanelor vor pleca pentru a se alătura lui Ford miercuri, a declarat un al doilea oficial al Marinei. Acest lucru este obișnuit pentru aceste desfășurări.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Rusia ce mai lansează la apă? Poate un model care iar umple Bosforul de fum.

  2. Daca vine pana in Mediterana nu r exclus sa treaca si de Bosfor,atunci sa vezi reactia rusnacilor 😄😄😄

    • Nu e posibil. Conventia monreau limiteaza tonajul vaselor care pot intra in marea neagra pentru tarile care nu au deschidere la marea Neagra. Deci nu vei vedea niciodata un portavion american aici, dar nu e nevoie ca avioanele ajung oricum