G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare parc din Ploiești, cedat Consiliului Județean după o…

Sursa Foto: G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare parc din Ploiești, cedat Consiliului Județean după o ședință cu scandal a primăriei

Consiliul Local Ploieşti a aprobat vineri cedarea Parcului Municipal Vest, cel mai mare parc din oraș, şi a unui teren din vecinătate către Consiliul Judeţean Prahova, sub pretextul realizării unor investiţii, transmite Ziarul Incomod.

Susţinătorii proiectului au votat pentru transferul terenului şi al tuturor bunurilor de pe el, lăsând fără răspuns mai multe întrebări legate de spaţiile verzi, de suprafeţele necesare pentru investiţii, de conductele care trec pe sub parc şi mai ales legate de cei aproape 50 de oameni care lucrează acolo.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi consilieri de la PNL şi Pro România şi a venit ca răspuns la solicitare de transfer făcută de Consiliul Judeţean Prahova în vara lui 2022.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a anunţat că se opune propunerii, reclamând că proiectul de hotărâre de Consiliu lasă mai multe lucruri nelămurite, începând cu situaţia angajaţilor parcului. El a mai arătat şi o hartă cu zonele de protecţie, precizând că terenul aferent parcului e străbătut de mai multe reţele, de la cele de termoficare, vizibile, şi până la conducte ale Conpet şi reţele electrice.

Proiectul de hotărâre a avut rapoarte de specialitate negative din partea direcţiilor din Primărie, iar secretarul general al municipiului, funcţionarul public care răspunde de legalitatea actelor din Primărie, a anunţat că nu îl va contrasemna de legalitate, invocând mai multe abateri.

Citește tot articolul pe Ziarul Incomod

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...