G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare castel de nisip din lume a fost construit…

VIDEO Cel mai mare castel de nisip din lume a fost construit în Danemarca și a intrat în Cartea Recordurilor/ Tema construcției este coronavirusul care strivește lumea

Cel mai înalt castel de nisip din lume, care măsoară peste 20 de metri în înălţime şi cântăreşte aproape 5.000 de tone, a fost construit în nord-vestul Danemarcei, au anunţat miercuri creatorii lui, citaţi de AFP.

Înalt de 21,16 metri şi prezentând numeroase motive decorative, castelul de nisip din Danemarca depăşeşte cu peste trei metri o construcţie similară realizată în Germania în 2019, care deţinea până acum recordul mondial Guinness în domeniu, cu o înălţime de 17,66 metri.

Construit în staţiunea balneară Blokus, situată în proximitatea nordică a Peninsulei Iutlanda, castelul danez a fost realizat sub forma unei piramide pentru a nu se prăbuşi, o metodă frecvent utilizată de experţii din domeniul acestor construcţii fragile.

Creatorul său, olandezul Wilfred Stijger, care a fost ajutat de 30 dintre cei mai buni sculptori în nisip din lume, a dorit să prezinte puterea deţinută de noul coronavirus asupra lumii de la începutul pandemiei de COVID-19.

Acest virus „ne conduce lumea, ne spune ce trebuie să facem şi ne împiedică să fim alături de familiile noastre şi de prietenii noştri”, a declarat Wilfred Stijger, prezentându-şi creaţia.

În total, 4.860 de tone de nisip danez au fost utilizate pentru a construi această fortăreaţă. Edificiul a putut fi ridicat graţie unei structuri din lemn, ascunsă în interiorul castelului de nisip.

Pentru a îl face să devină mai adeziv, nisipul utilizat conţine şi aproximativ 10% argilă. Un strat de lipici a fost aplicat după terminarea lucrării, pentru ca edificiul să reziste pe durata iernii, în această regiune costieră bătută de vânturi.

Efigia coronavirusului a fost plasată în vârful castelului, strivindu-i pe oamenii aflaţi sub el, care fac tot posibilul pentru a îl învinge, a explicat artistul olandez.

Alte motive, de origine balneară, au fost de asemenea sculptate: windsurf, kite-surf, cabane de plajă, peşti şi un far.

Potrivit creatorilor săi, castelul ar trebui să reziste până când un îngheţ puternic ar urma să îl distrugă, în februarie sau martie.

Construcţiile din nisip au devenit o tradiţie în Blokhus, iar sculpturile de acest tip rezistă în general până în ianuarie, când iarna îşi intră în drepturi pe coastele daneze.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.