G4Media.ro

VIDEO Câteva sute de persoane au protestat la Bruxelles împotriva restricţiilor antiepidemice

VIDEO Câteva sute de persoane au protestat la Bruxelles împotriva restricţiilor antiepidemice

Sute de manifestanţi fără măşti au protestat sâmbătă la Bruxelles, în apropierea instituţiilor Uniunii Europene, scandând ‘Libertate!’, împotriva restricţiilor impuse pentru combatarea pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Manifestaţia a început într-un parc din Bruxelles şi s-a îndreptat spre piaţa unde află birourile UE, inclusiv sediul Comisiei Europene.

Poliţia a interzis accesul în piaţă, desfăşurând sârmă ghimpată, şi o linie de 40 de agenţi în ţinută antirevoltă i-a împiedicat pe manifestanţi să se apropie. Protestatarii s-au dispersat în calm după circa patru ore.

‘Nu există corona(virus). Este doar gripă’, a spus pentru AFP o manifestantă în vârstă de 48 de ani, Miriam.

Asemeni multor persoane din mulţime, şi ea este originară din Ţările de Jos. ‘Belgia traversează o perioadă dificilă şi mă aflu aici pentru copiii mei’, a explicat ea.

O altă manifestantă, o belgiancă de vreo 20 de ani care a refuzat să-şi spună numele, a declarat apropo de echipamentul poliţiei antirevoltă: ‘E război ce vor ei – uitaţi-vă la ei şi uitaţi-vă la noi’, a spus ea, arătând spre îmbrăcămintea de vară pe care o purta.

Belgia a început relaxarea restricţiilor în vigoare de şapte luni, în contextul în care ritmul de vaccinare s-a accelerat, iar numărul de infectări şi spitalizări scade lent.

Cu toate acestea, portul măştii rămâne obligatoriu, inclusiv în aer liber, şi, chiar dacă terasele restaurantelor sunt deschise, numărul persoanelor ce se pot aduna la exterior şi la interior este limitat.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Circovid,trebuie sa continúe!
    Más media isi face treaba ca deobicei!
    CU MINCIUNA!
    Doar pentru asta sant platiti,regeste!

  2. Fanii lu’ sosoaca ataca!