G4Media.ro

VIDEO Casa lui Nelson Mandela a fost transformată în hotel / Apartamentul…

VIDEO Casa lui Nelson Mandela a fost transformată în hotel / Apartamentul prezidenţial, denumit „Sanctuary Mandela”, a fost dormitorul președintelui Africii de Sud

Casa fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela din Johannesburg a fost transformată din septembrie într-un hotel, informează Agerpres, care citează AFP.

Mandela, a numit adesea cu afecţiune „Madiba” sau „Tata”, casa dintr-un cartier bogat din Johannesburg în care s-a mutat la scurt timp după eliberarea sa din închisoare în 1990. A petrecut aici opt ani înainte de a se muta pe o stradă mai departe cu ultima sa soţie, Graça Michel.

„Când a venit, a bătut la fiecare uşă pentru a se prezenta şi a invita vecinii la aperitive şi cocktailuri”, îşi aminteşte managerul general al hotelului, Dimitri Maritz. „Un vecin chinez nu l-a recunoscut şi l-a alungat. Când şi-a dat seama că i-a trântit uşa în nas lui Mandela, s-a mutat la scurt timp!”, adaugă el într-un hohot de râs, neexcluzând ca povestea să fie o legendă urbană.

Apartamentul prezidenţial al acestui hotel deschis în luna septembrie şi denumit „Sanctuary Mandela” a fost dormitorul marelui lider.

Pe ramele ferestrelor se păstrează scrijelit (de către nepotul său) numărul său de prizonier din Robben Island, 466/64, şi cuvântul „Madiba”.

Eliberat la vârsta de 71 de ani, fostul inamic public numărul unu a vrut să se bucure după ieşirea din închisoare de toate lucrurile frumoase de care fusese privat în cei 27 de ani de detenţie: să se joace cu nepoţii săi, să savureze mirosul florilor sau să soarbă o înghiţitură din vinul său dulce preferat de Constantia.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter