G4Media.ro

VIDEO Carrefour testează în Belgia un robot de livrare autonom

Sursa foto: Captură video - YouTube / Ali Kutay Yarali

VIDEO Carrefour testează în Belgia un robot de livrare autonom

În Corporate Village din Zaventem, în apropiere de Bruxelles, zona de birouri în care se află sediul central belgian, Carrefour implementează un robot care se conduce singur pentru a livra mici comenzi online, relatează retaildetail.eu.

Carrefour Belgia este primul din Europa care testează livrarea cu ajutorul unui robot de la Delivers.ai. Testele au loc în Corporate Village din Zaventem, unde lucrează aproximativ 9.000 de persoane, și vor dura până la sfârșitul primăverii.

Angajații vor putea plasa comenzi începând de săptămâna viitoare: ei pot alege dintre cele 500 de articole disponibile în magazinul Carrefour din parcul de birouri. Ei vor găsi o gamă adaptată locației: fructe proaspăt tăiate și prăjituri de cafea pentru micul dejun, salate, mâncăruri pregătite sănătoase și sandvișuri proaspete pregătite zilnic la fața locului într-un atelier, până la gustări sărate sau dulci de după-amiază.

Revoluție pentru orașele mici și mijlocii

Dacă acest prim test va avea succes, va urma un test într-un hipercentru. Inițial, Carrefour intenționează să implementeze acest serviciu în orașe mari precum Anvers, Bruxelles, Gand și Liege. De asemenea, robotul va revoluționa orașele mici și mijlocii care nu sunt deservite în prezent de livrarea la domiciliu, potrivit retailerului.

Dacă testele se vor dovedi reușite, robotul complet autonom va putea livra alimente la domiciliu din magazine în 15 minute. Carrefour își propune astfel să își extindă oferta în noi zone pentru a face livrarea la domiciliu mai rapidă și mai accesibilă în toată Belgia.

Robotul Delivers.ai este echipat cu opt camere și senzori care au cartografiat în prealabil zona de deplasare. Ca urmare, robotul se deplasează în siguranță și evită obstacolele. Acesta este foarte vizibil datorită mai multor lumini indicatoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Cred ca P$D ar putea fi interesat pentru pomenile permanente catre electoratul tinta: ulei, zahar, faina.
  Si supraveghetor in sectia de votare

 2. Cu prima apariție și dispariție in Ferentari

  • Belgia este de multi ani mai rea ca Ferentari. Este plina de „dinaia” si practicanti ai pacii. Sigur nu vpr fura/ vandaliza roboteii.

   Deja niste barbosi au au confundat roboteii cu capre si i au luat de nevasta

 3. Un viitor luminos în care stam doar în casa, muncim în online, nu ieșim decit cu aprobare, primim nutreț la ușa, acumulam sau pierdem credite sociale…
  Fiecare gadget „nevinovat” poate deveni un instrument al unui regim politic extrem de autoritar și de abuziv.

 4. am facut o comanda la Carrefour si nu a ajuns nici dupa 10 zile. Firma de curierat Sameday a mintit ca am refuzat comanda si asta este.. au zis ca trebuie facuta din nou comanda cu probabil acelasi rezultat. O bataie de joc

 5. Cine a trait in Zaventem stie ca or sa dispara toate in cateva ore.